Фолиева изолация

Фолиева изолацияПоявата на нови видове строителни материали се дължи на търсенето на идеални решения. Много от тях напускат производството, без да намерят свой клиент. Но най-успешните решения остават, придобива популярност, като например фолиото изолация.

Благодарение на отразителните си показатели, лекота на използване и тънкост на слоя, много потребители се интересуват от стоките. Продажбите растат и все повече хора искат да научат повече за това.

Видове изолация на фолио

Този вид материал е многослоен. Това е разликата в използваните слоеве, която предопределя разнообразието на видовете. Основните видове фолийни изолационни продукти.

1. Нагреватели на базата на минерална вата

Отличната производителност и ниската цена определят търсенето на този продукт. Много от развитите фирми се занимават с производството на такива продукти. Този материал се използва за изолация:

  • подове;
  • покриви и тавани;
  • стени;
  • тръбопроводи и оборудване;

Гъвкавостта и мекотата на продукта позволява използването му за проектиране на нестандартни форми. Предимството на защитата на фолиото е защитата на минералната вата от влага и механични повреди.

2. Въз основа на разпенена полиетиленова пяна

Най-популярният нагревател за тази серия пяна. Удобството му се състои в тънкостта на изолационния слой. Той е монтиран на вътрешната повърхност на стените на апартамента, тъй като външната изолация с повикване на алпинистите е скъпа.

3. Самозалепващо се фолио с изолация

По същество това са тънки материали. На гърба на продукта има защитно фолио. Под него има лепкава повърхност. Инсталирането на този материал отнема по-малко време и не изисква закупуване на допълнителни закрепващи елементи. Често такива продукти се използват като хидро- и парна бариера.
Когато купувате, трябва да сте сигурни, че отразяващият слой е точно фолио. Финото алуминиево пръскане не работи поради невъзможността да се забави инфрачервеното излъчване.

Характеристики и приложение на изолация с фолио



Нанасяне на изолация от фолиоЕфективността на използването на фолиева изолация е 97. Ефектът се постига благодарение на отразяващите свойства на полираното фолио. Топлинната енергия остава в помещението, защото няма изход към външните повърхности.

Сравнявайки устойчивостта на пренос на топлина, фолиевият слой заменя 1,5 слоя зидария. В същото време цената на такъв материал е ниска, а инсталирането е лесно.

Поради водонепроницаемостта на фолиото, изолацията действа и като хидроизолация. С него можете да предпазите структурите и материалите от влага и пара.

Ниската пропускливост на парите осигурява широко приложение на материала в помещенията на бани, сауни и бани.
Отразяващото покритие е в състояние да издържа на температура до 500 ° С. Често такива нагреватели са прикрепени към отоплителните уреди. Най-малко 2 см трябва да останат пред отражателя. Възглавницата не позволява на покритието да се нагрява, като създава постоянно движение на нагрятия въздух.

Материалът служи като отличен шумов капак. Те се затоплят чрез тръбопроводи, не само за да се избегне замръзване, но и за намаляване на шума при преместване на течности.

Нагревателите с покритие от фолио са ролка и плоча. Всичко зависи от вида на изолацията.
Материалът е устойчив на гниене и гъбички от мухъл.

От материалите, разработени като подложка под топъл под, се поставя червена маркировка. Стъпка на маркиране 100 * 100 mm. Това решение опростява оформлението на тръбите или проводниците.

За уплътняване на фуги на ставите, залепени с метална лента. В този случай изолацията на фолиото ще предпази къщата от загуба на топлина и ще се превърне в запечатан и надежден защитник на уюта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалтБазалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
Нагревателят е технически спецификацииНагревателят е технически спецификации
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Течните топлоизолации преглеждат изолацията на стените на къщите с течна изолацияТечните топлоизолации преглеждат изолацията на стените на къщите с течна изолация
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Нагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителейНагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителей
Изолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолациятаИзолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолацията
Изолатор на нагревателяИзолатор на нагревателя
Топлоизолация за тръби MIRLONТоплоизолация за тръби MIRLON
» » Фолиева изолация
© 2021 BggeHat.com