Какво е дъсчена дъска?

Сгъната дъска

Използването на естествени материали в строителството винаги е грижа за здравето на собственото и на домакинството. Изборът в полза на едно дърво, което дори не е напълно обработено и не е загуба на съответната индустрия, все още е стилно и трайно. Качествено обработено дърво от ценни породи ще украсява всеки интериор. Един от тези строителни материали е дъговата дъска.

Какво представлява дъсчена дъска?

Етажи от дъските запълват къщата с уникална уют, топлина и ще споделят и зареждат домакините с енергията на дървото, от което са направени. Дъбовата дъска се различава от конвенционалната дъска за рязане поради наличието на един вид заключване, състоящо се от щифт в единия край и канал от другата страна. Това помага за плътно съединяване на съседни елементи - почти без цепнатини. Предната страна, за разлика от кант, дъските за подова настилка е гладка и почти не се нуждае от допълнително полиране. И обратната страна не е рендосана, но задължително изпълнява специални канали за осигуряване на необходимата вентилация между основата на пода и дъските.

Обърнете внимание! Преди да изберете дъгова дъска, трябва да разберете нивото на влажност в помещението, където ще бъде поставено.

Подът се почиства в апартамент, къща, на балкон и дори в сауна. Но такива дървесни видове като кедър, бор и смърч не са най-добрият вариант за жилищни и промишлени помещения. Когато нивото на влага е достатъчно високо, една здрава лиственица борда ще направи по-добре. За апартамент или къща, така че подовете на плоскост купчина борда не се деформира с течение на времето, експертите препоръчват използването на материал със съдържание на влага от 12-16, което се счита за идеален. Бъркането трябва внимателно да се изсуши във фабриката по естествен или промишлен начин.

Влажността се определя от специален инструмент, а опитни майстори разберат дали влажната дъска или суха, според следните знаци:

  • Чрез звука - на сухия борд звученето звучи, когато докосвате кокалчетата на пръстите си, а при суровия - глухи.
  • Чувствайте - неподреден материал се чувства като мокър.
  • Бордът след индустриалното сушене не е матов, а блести.

Идеалната влага, като правило, се наблюдава само в europol - тези листове за палене са винаги опаковани в полиетиленово фолио и дебелината им е 28 mm. Обичайният дюбел - 34-40 мм. И двете имат ширина от 74-140 мм. Изтеглени от опаковките и разопакования европейпол се подреждат след ден на съхранение при стайна температура. Обичайните плочки за подова настилка имат влажност 16-30 и трябва да бъдат изсушени най-малко един месец, за предпочитане една година.

Когато купувате материал в опаковката, трябва да проверите дали във филма няма конденз. При негово присъствие от такова табло е необходимо да се откаже. Също така трябва внимателно да проверите дюбела - белезникаво покритие върху него и включването на синьо-зелен цвят ще покаже гъбична инфекция. Необходимо е да се провери дали дъската е изправена директно над земята или я подрежда, гледайки я отпред и като се уверите в успоредността на лицата.

floorboarding

Подът на дъската за устни с определено умение да лежи не е труден. Поставете го върху бетон, дървени трупи или плочи, но за да получите идеално равна повърхност, използвайте специален субстрат, който улеснява монтажа на езика и увеличава звукоизолационните свойства на пода. Меките дъски от иглолистна дървесина и иглолистна дървесина могат да се използват за груби подове, покрити с пластмасови плочки, килими или други декори. Ако такъв етаж е покрит със съвременен висококачествен лак, тогава дори и той ще има доста привлекателен външен вид. Твърдата купчина е по-скъпа и ви позволява да намерите луксозен покривен под с висока устойчивост на износване.

Специални жлебове

Свързване на дъски

Купчината от мека и твърда дървесина произвежда различна ширина и дължина от 1-5 м или повече. При реализацията се измерва в квадратни метри, а при покупката е необходимо да се осигури минимум 10 запаси. Полагане на трупи изисква разлика между последните 400 мм и използването на дъски с дебелина 18 мм и на по-голямо разстояние - 21 мм. Дъските са заковани със закъснения. Затегнат е по-добре да се подреждат на паркет по пода. И в двата случая пролуките между стените и дъските, които може да не са правоъгълни, но имат кривина, са покрити с первази. При прекалено голяма свобода, последната дъска се разгъва под правия ъгъл.

В случай на висока влажност в помещението подовите дъски често се набъбват и се разпадат. Жилища с централно отопление, избран материал с ниско съдържание на влага - около 10. Когато се използва за отопление на горещия въздух, преминаващ през въздухопроводите разположени под пода или настилката на езика се приема в банята или в кухнята, че е необходимо да се консултирате със специалист. Целият материал трябва да бъде оставен в продължение на една седмица в стаята, където ще бъде поставена. През това време влажността и температурата му се изравняват според параметрите на помещението.

Подова на дървени трупи

Подовата настилка от дъгообразната дъска върху дървените трупи се извършва съгласно следната технология. Като първи изберете дъска с гладки ръбове и достатъчна дължина, покриваща цялата стая с няколко милиметра клирънс по стените. Поставете върху парче ПДЧ, поставете го с гребен на стената, оставяйки празнина от 10 мм - този материал ще позволи на пода да се разшири след настилката. Платката е прикрепена към всеки закъснение с един гвоздей от страната на билото. Използвайте ноктите с кръгла капачка и дължина от 2-2,5 дебелини на дъската.

Двойни етажи

Схема за подово покритие

Следните елементи са подредени в четири пълни редици, които съчетават шиповете с каналите. Кратките свързвания на трупи, ставите се припокриват със съседни редове. В последния четвърти ред се поставя едно цяло. На дължината на стаята на всеки четвърти закъснение се залепиха редиците от дъски, като се използваше ръбът на дюбела като подплата между тях и клинове. За да направите това, рязането се вкарва в жлеба на екстремната дъска, а щифтовете във форма U се избират вертикално в дървените трупи на разстояние 75 мм от парчето на плочката. Клинът се поставя между скобите и резитбата, те се избиват с две чукове един към друг, докато връзките в редовете са плътни, без празнини. Вместо това е разрешено да се използва парче дъска, която е била победена до изоставането.

Когато инсталирането на скоби и клинове стане невъзможно, поставете последните 2-3 редици дюбели с пълна ширина. И за останалото място до стената на мястото, ръчен или циркулярен триос отрязва част от листа купчина с билото на необходимата ширина. Този детайл трябва да се побира точно в останалата междина с разстояние 10 мм от стената.

Между най-старата дъска и стената, клинът е заклан, събирайки последните редове. Дюбелът е прикован към трупите, клинове са извадени и первазът е фиксиран.

До широките подови дъски не се издуват, те се фиксират с винтове. Започнете с пробиване с център пробийте 2-3 дупки по една линия в краищата на дъските. С 12 мм сеялка дупки се пробиват на 6 мм, като се използва изолираща лента, залепена на тази височина от режещия ръб на свредлото. По същия начин се правят допълнителни отвори на интервали от 500 mm. Завийте винтовете с дължина 37 мм, № 8, с вдлъбнати капачки и ги покрийте с щепсели с диаметър 12 мм и дължина 6 мм. Те изрязват от дъската, поставена в тренировъчна тренировка. Запушалките могат да бъдат залепени с PVA лепило и подравнени с повърхността на езика.

заключение

Shpuntovannaya съвет - много добър материал за пода. Той е екологичен и с подходяща обработка, подходящо приложение и комбинация с други материали е издръжлив и ще украсява всеки интериор. За да може езикът да продължи дълго време, също е необходимо да изберете правилния клас и качество на дървото, в зависимост от условията на приложение. Това може да изисква експертни съвети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Европол или обикновената дъска за подова настилка какво да изберем?Европол или обикновената дъска за подова настилка какво да изберем?
Боядисване на дъска за рязане за начинаещиБоядисване на дъска за рязане за начинаещи
Композитна тераса бордаКомпозитна тераса борда
Вдлъбната подова плочка и нейните характеристикиВдлъбната подова плочка и нейните характеристики
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
» » Какво е дъсчена дъска?
© 2021 BggeHat.com