Полагане на масивна дъска

Благодарение на големия брой производители и разработването на съвременни технологии, на разположение на много собственици на частни къщи и градски апартаменти елитен масивен съвет.

Какво представлява масивна дъска

дървен подПодът от масивна дъска е оптималното решение както за частната къща, така и за апартаментите в големите градове. Тя е много добре комбинирана с всеки интериор, давайки му елегантност и го прави по-комфортен.

Дъските от масивна дървесина - най-трайното и старото покритие. Поради многократното смилане, те имат висока устойчивост на износване. Ако такъв пол се погрижи правилно, тогава срокът му на служба може да достигне 100 години.

Сега материалът е изработен от широкоформатни плоскости от масивно дърво с дебелина 2-2,2 см. По правило масивната паркетна дъска има големи размери. Баровете му са с дължина повече от 50 см и ширина най-малко 10 сантиметра. При продажба идва вече обработено паркетно масло или естествен восъчен плот, давайки на купувача избор.

Избор на материал

твърда дъскаПлочите се произвеждат от същата суровина като паркета. Този материал се продава в голям размер, изборът зависи от интериора и формата на стаята.

Ако използвате дълги барове, размерът на стаята визуално ще намалее. Малките дъски ще увеличат броя на напречните шевове, поради което пространството ще бъде по-просторно. Визуалното възприятие се влияе и от ширината на матриците.

Най-често се използва материал с нефиксирана дължина, който е подобен на обикновения дървен под в страната и в апартамента. Подът на матриците с различни дължини има 100 естествен вид.

Тази дъска е разнообразна по цвят и текстура. За да подобрят цвета, производителите използват различни цветове: лакове, масла, лазур и други. С помощта на тази процедура е най-честата умират да си купите някоя, която е подходяща за вашите интериорни цветове и използването на специални технологични методи могат да се подчертае, изразителността на естествено дърво, или предоставя всякаква друга текстура борда, като изкуствено възраст покритие.

За да се постигне това, дъската е гравирана или остъргвана с химичен състав, което води до удари с грапавост и издрасквания, които изглеждат стари и износени.

Днес, много често инсталирането на масивна паркетна дъска с четка (масивна сплескана дъска), за тази цел се използва подходящ релеф върху матрицата с помощта на специализиран инструмент.

Масивна дъска, за разлика от паркетна дъска, е солиден материал, изработен от дърво. Последният е направен от слоеве, залепени заедно. Масивното дърво от ценни видове е представено в него под формата на тънки, залепени към базовите ламели, създадени от евтино дърво.

Процесът на подготовка на основата и оборудване на основния под

Покритието се полага, след като основата е изравнена. За да направите това, използвайте бетонна замазка, напълнете пълнежа или монтирайте груб под.

Разликите на гладкостта и височината трябва да отговарят на изискванията на индикаторите за ниво. Също така проверете влажността на основния под. Нейната повърхност трябва да е суха, чиста, с относителна влажност не по-голяма от 4, в противен случай дървесината може да се деформира. Необходимо е да се остави температурна заварка между твърдата плоскост и стените. Широчината му трябва да е равна на 1 см. Това ще гарантира, че бордът може свободно да променя своите размери при температурни колебания.

хидроизолационен слойСлед подготовката на площадката можете да продължите към основните работи. Ако този материал е монтиран върху замазката, трябва да се монтира хидроизолационен слой, отделящ бетона от дървото. Това ще намали неблагоприятния ефект на влагата върху дървесната повърхност. При полагане на плоскости върху бетонна основа се използва полиетиленов филм или мастик. Мастика се нанася с валяк и, ако е необходимо, преди нанасянето може да се разреди с разтворител до желаната консистенция.



Лентите на филма се припокриват с 15 см. След това можете да продължите с монтажа на основата под покритието. За тази цел са инсталирани изоставени или шперплат върху бетонна основа. Като дърворезба се използват рендосани дървени греди с правоъгълна форма, чието напречно сечение е 5х10см.

Относителният им влажност не трябва да надвишава 12. Носачите са закрепени към бетонна основа с винтове или дюбели, на стъпки от 40-50 см. Те са поставени в посока, перпендикулярна на посоката на подреждане на бъдещето на покритието. Главите на скрепителните елементи се удължават на 3-4 mm под повърхността на гредите. Между труповете трябва да се наблюдава аксиална разстояние от 25-30 см. Дървените трупи могат да бъдат заменени със залепен материал или с битумни маски. Преди да приложите този метод, си струва да проверите съвместимостта на основния грунд с лепилния състав. Преди да инсталирате масивна плоскост, трябва да нагласите инсталираното отклонение. За да подобрите топло и звукоизолацията на покритието, пролуките между прътите са запълнени с нагревател. 

полагане на масивна дъска за шперплатНай-често се използва схемата за подреждане на базовите подове, в които се полагат масивни дъски върху шперплат. За това се използва ламинат, устойчив на влага. Стандартните листове се нарязват на 4 броя. Между стените и шперплатните настилки се оставят компенсаторни шевове от 1 см и те също се оставят между подредените листове с размер 3-4 мм. Използвайки специално лепило и дюбели, когато броим 1 парче от 9 парчета, листовете се фиксират върху бетона. Главите на тези винтове са 3-4 мм по-ниски от горния край на шперплата за пода.

Ако е необходимо, преди да поставите дъските, направете груб цикъл на подравняване на пода от дървото с шлифовъчна машина или шевна машина. След това почистете основата на контурите и прахта с прахосмукачка.

Полагане на масивна дъска и нейното монтиране

С помощта на самопробивни винтове, твърдата дъска се фиксира към грубия под, като се вземе предвид пролуката от 30 см. Също така има специален закопчал за този борд. По-добре е да я приложите, особено в случаите, когато използвате екзотично дърво с висока плътност. Първо, трябва да пробиете умират от билото, като вземете предвид 45 градуса. Ако не сте инсталирали хидроизолационно фолио за плоска основа, то тази дъска може да бъде фиксирана към лепилото за паркет.

Съвет! По-добре е лепилото да се нанесе върху основата с назъбена мистрия и да се разпредели равномерно върху площта на всяка носеща лента. След това дъската се фиксира допълнително с винтове.

Плочките трябва да бъдат инсталирани в съответствие с разрешенията, препоръчани от производителите. За да затегнете голяма празнина между дъските, използвайте клинове. Първият ред плочки за подова настилка винаги приляга на стените с канали. Първият и последният ред дъски се фиксират чрез винтове през горната част на тяхната повърхност от предната страна. В бъдеще тези места са затворени первази.

Шлайфане на покритието и процеса на нанасяне на защитен слой върху него

Дискови и лентови шлифовъчни машини обработват вече монтираната масивна плоскост, която няма фабрично защитно покритие. Ръчни и ъглошлайфи се използват за работа на ъгли и близки стени. След шлифоване повърхността се почиства добре от прах и мръсотия с четка или прахосмукачка за строителни цели. В същия ден върху тази повърхност се нанася лак, масло или восък.

Съвет! Най-добре е да се използва еднокомпонентен полимерен лак, произведен на базата на акрил.

След като всеки слой се изсуши, лекото шлифоване на пода трябва да се извърши в продължение на 24 часа, като се използва дискова мелница.

Приблизително приложени 3-7 слоя лак, всичко зависи от вида на дървото и желания ефект. При използване на полу-лъскав или гланцов състав, в допълнение към здравината и издръжливостта, това също влияе върху спекулацията на покритието. Тази карта може да се осъществи в рамките на 10 дни. Восък и масло, след смилане, се прилагат на 2-4 етапа. Но не забравяйте, че всеки от тези слоеве трябва да се актуализира след 2 години.

Последният етап е монтаж на первази. Ако капакът е направен от естествено дърво, тогава е по-добре да инсталирате подобни плинтове, тъй като пластмасовите аналози в този случай няма да работят.

След това се завършва натрупването на масивната дъска.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на дъскатаДебелината на дъската
Масивна дъскаМасивна дъска
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
» » Полагане на масивна дъска
© 2021 BggeHat.com