Как да нарисувате дъска за горещ майстор клас

Със сигурност всяка домакиня в кухнята е боядисала нещата. Някой ги е купил в магазина, някой го е купил от господарите и някой ги е дал на приятели.

Боядисаните предмети, като правило, изглеждат хубави не само в кухнята, но и в други части на къщата. Много мечтаят да овладеят техниката на рисуване, но за съжаление не всеки има такава възможност.

Затова днес ще се опитаме да ви научим на най-простите елементи на живописта, за да можете сами да създавате "шедьоври".

Например, нека видим как да рисуваме дъска под горещо. Ще рисуваме тук с този чертеж, както е на снимката по-долу.

Как да се направи борда

Въпреки факта, че всички елементи, показани на снимката, изглеждат сложни, все пак е доста лесно да ги изпълним. Но преди да приложите чертежите върху дървена повърхност, трябва да практикувате върху лист хартия, тъй като за пръв път елементите може да не се окажат.

За по-голяма яснота ще покажем всички елементи на лист хартия, за да разберем последователността на тяхното изпълнение. Като правило в картината всички детайли се правят по око, без предварителното рисуване на контур с обикновен молив. Но за начинаещия е доста трудно да направи това, затова в първите класове е възможно да се рисува с молив.

Ако разгледате внимателно състава, можете да видите, че всички негови елементи са подобни една на друга, тъй като те се извършват с помощта на няколко техники. Те се наричат ​​"капчица", "зърно", "извито зърно", "точка" и "проста смазка".

Как мога да рисувам дъска?

Нека ги разгледаме подробно на пример за цветна живопис, която се нарича "цъфтят".

На първо място, трябва да направите "основа" на цветето. За да направите това, вземете четка № 0 или № 1 и направете кръг с върха на четката, след което я рисувате с дълги удари, посоката на която върви отгоре надолу.

Как да се направи борда

Без да чака за сушене, се уверете, листенца, листата и средната направите това с помощта на същата техника, като че при изготвянето на "рамка" и двете по-горни - използване на "огънат семена" елемент.

Как да се направи борда

Този елемент се извършва, както следва: вземем четката № 6 и да се прилага на върха на "основа", постепенно постави по цялата повърхност на влакната на лист, бавно в посока на "." Когато се движите, трябва да обърнете четката малко в една посока, за да направите завой.

След като са направени венчелистчетата, ние започваме да ги "украсяваме" с фина четка. За да направите това, ние вземаме бяла боя и леко потапяйки върха на четката в боята, правим извити линии. Трябва да се помни, че четката в този момент не трябва да се откъсва от хартията.

Как да се направи борда

След това, по същия начин, очертаваме външните контури на листата.

Как да се направи борда

За да направим "панел" на цвете, се нуждаем от черна боя. След като нанесете половината от четката в боята, поставете върха върху "корена" на най-горната част на листа и, като обиколите дъното на цветето, направете линия. В този случай четката от самото начало трябва само да докосне хартията малко и след това налягането постепенно се увеличава. До края на линията налягането отново се отслабва. В крайна сметка трябва да изглежда така:

Как да се направи борда

Горната част на цветето е направена още по-лесно: потопете четката в боята и изчертайте извита линия. Налягането върху хартията трябва да е същото.

Как да се направи борда

Тогава правим същото, но отгоре. След това цялата повърхност е боядисана с един удар.



Как да се направи борда

Модели в рамките на "рамка", направени по същия начин, като елемент на "извит зърно", но в същото време се превърне четката не се нуждаят косъм да падне направо.

Как да се направи борда

Точковият елемент е може би най-простият от всички. За да го направите, трябва да нанесете върха на четката с боя и с леко движение на ръката, да я прикрепите към желаното място върху хартията.

Как да се направи борда

С изпълнението на цветето го подредихме. Сега нека разгледаме как се извършват други части от състава, например листата.

За да бъде извита лист, трябва да се вземат kistochku- "всичко по силите си", натопи края на боята и бързо движение на ръката, за да вълнообразна цитонамазка, така че краищата му са остри.

Как да се направи борда

Сега, за да направите втория елемент, трябва да направите едни и същи манипулации, но линията в този случай ще бъде вече извита.

Как да се направи борда

За да нарисувате вътрешността на листа, е необходимо един ход, за да запазите линиите.

Правим шевовете по същия начин, както и горните четки на четките, но сега те трябва да са само леко извити. Движенията трябва да са остри и бързи. Това е да се гарантира, че краищата на намазката стават леко замъглени.

Как да се направи борда

Но, както вероятно сте забелязали, основният акцент тук е върху "кон". Но въпреки многото елементи на външния му вид, не е толкова трудно да се изпълни. За начинаещи е препоръчително да го нарисувате с обикновен молив.

Не забравяйте да започнете да го боядисвате с главата си, тъй като то определя цялото съотношение на багажника на коня.

Как да се направи борда

След това отидете на гърдите и задната половина на багажника. Всички линии трябва да са гладки и вълнообразни.

Как да се направи борда

Само след това можете да отидете на по-фини детайли - опашката, краката, копитата, гривата.

Боядисваше багажника на коня с дълги прости удари с различна дебелина.

Моделите имат точно същите техники на изпълнение, както описахме по-горе.

Както виждаме, няма нищо сложно в боядисването на дъската за рязане. Следователно, с огромно желание към това изкуство може да научи всеки човек. Въпреки че изисква много концентрация и развитие на пръстите, красотата на боядисаните предмети е просто зашеметяваща.


Майсторският клас се проведе от Елена Мингалева,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода вази със собствените си ръцеКак да направите пода вази със собствените си ръце
Живописвайки печка със собствените си ръцеЖивописвайки печка със собствените си ръце
Чертеж на тавана със собствения си декор елементЧертеж на тавана със собствения си декор елемент
Боядисване на дъска за рязане за начинаещиБоядисване на дъска за рязане за начинаещи
2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Декорация на маси със салфетки, майсторски класДекорация на маси със салфетки, майсторски клас
Боядисани врати от MDF практичност и ползи!Боядисани врати от MDF практичност и ползи!
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Декупаж върху дървото, декорирайки дъската за рязанеДекупаж върху дървото, декорирайки дъската за рязане
» » Как да нарисувате дъска за горещ майстор клас
© 2021 BggeHat.com