Чертеж на тавана със собствения си декор елемент



Напоследък е станало модерно да се прилагат към тавана различни изображения, модели, рисунки. Тези повърхности привличат вниманието и изглеждат необичайно красиви и оригинални, както на снимката. Можете да направите рисунка на тавана със собствените си ръце, като знаете някои техники.
как да направите облаци на тавана
Методът на боядисване на тавана е както следва:
Чертежи на тавана - интересни видео примери:

Чертежи с шаблон

По този начин изображенията се прилагат много просто, трябва само да покажете търпение и точност. Чертежите могат да бъдат сложни и прости, многоцветни и монофонични.
Шаблоните за тавана със собствените си ръце са изработени от тънък картон или плътна хартия. Първоначално картонът се нарязва на парчета с необходимия размер, избраният шаблон се нанася върху тях и шаблонът се изрязва внимателно с остър нож. За да направите хартията по-силна, препоръчваме да я накиснете с ленено масло. На шаблона може да бъде тесен скок, следи от тях в бъдеще, боя над тавана с тънка четка. За да направите цветен шаблон, за всяка част се прави отделен шаблон.
Удобно е да правите модели на тавана със собствените си ръце, копирайки оригинала на рисунката предварително, но не и да го измисляте сами. Оригиналното изображение е разделено на клетки. След това върху празен лист нарисувайте квадрат с желания размер и го разделете на по-малки клетки. Начертайте чертеж върху подготвения лист. Този начин за създаване на шаблони ви позволява да направите копие на изображението (намалено или увеличено) без дори да имате специални умения. За да избегнете грешки при копиране на картина от оригинала, по-добре е да номерирате клетките.
украсявайки тавана със собствените си ръце
Шестовете са направени не само директно, но и обратни. В първия случай моделът се получава от небоядисани области, а в противен случай е боядисан.
Чертежите на шаблони се прилагат, както следва:
  1. Работната повърхност е предварително боядисана в желания цвят и чака нейното пълно изсъхване.
  2. Шаблонът е здраво притиснат към повърхността и образецът е внимателно боядисан, като се поставят леки удари върху хартията. Не можете да карате по него, защото боята ще падне под него и изображението ще се окаже неясно. Четка само леко навлажнена в боя, за да се избегнат ивици.
  3. Изпълнението на многоцветни чертежи ще отнеме повече време. Всеки следващ детайл се прилага към тавана само след изсъхване на предишния, в противен случай всички нюанси се смесват.
Star Таван със собствените си ръце това е удобно да се направи с шаблони и печати. Първо, подгответе изображения на звезди с различни размери, след което ги прехвърлете на повърхността, предварително боядисани в тъмно синьо или черно.

Използване на печати

Друг вариант, как да нарисувате тавана със собствените си ръце - е да купите специални фабрични печати от мухъл или мека гума, с които можете лесно и точно да прехвърлите изображението на повърхността. Можете също да ги направите сами.
За да направите това, направете следното:
  • Изрежете избраните модели от фина гума;
  • ги поставете върху гумени ленти, като по този начин получавате работна повърхност;
  • лепило тази повърхност върху основа, която може да служи като дървена бара или друг траен обект.
как да нарисувате картина на тавана
Не е трудно да се приложи печат с печати. Първо, детайлът се навлажнява внимателно с избраната боя, след това го натискайте върху повърхността на тавана и отпечатайте шаблона. Трябва да се има предвид, че тя ще се окаже чиста, само ако дъното на дървената бара е идеално гладка и равномерна.
Преди да приложите изображението, препоръчваме да направите двойка ударни отпечатъци върху шперплата, предварително боядисани в желания цвят. Това ще ви помогне да избегнете различни неприятни изненади, например неуспешна комбинация от цветове или използване на прекомерно или недостатъчно количество боя.

Чертежи с чертеж

Чертежи на тавана със собствените си ръце и направете с ролка с изпъкнали шарки. Инструментът, който се изисква за работа, е машина, предназначена за две ролки: една с шаблон и една от обикновената гума от пенопласт. Те са плътно свързани една с друга, но в същото време свободно се въртят по осите си.
Приложете шаблона, както следва:
  • намокряйте гумената ролка с пяна с боя, отстранете излишното и поставете в машината;
  • прикрепете го към повърхността с ролка с шаблон - само тя трябва да докосва основата и да остави отпечатък върху нея;
  • поведение на тавана монтирана машина (с леко натиск), ред след ред, докато целият таван е покрит с изображението.
звезден таван със собствени ръце
С помощта на конвенционален инструмент можете да получите много оригинален ефект от смачкана повърхност (прочетете също: "Необичайни таван със собствените си ръце"). За да направите това на базата на сушени матирана валцувани пяна (фигура) смесица валяк потопени в гланц боя.

Създаване на небето с облаци

За да изобразите облаците на тавана със собствените си ръце, се нуждаете от бяла, синя и синя боя на водна основа. Това изображение е чудесно за детска стая и спалня (по-подробно: "Как да нарисуваме облаци на тавана").
Що се отнася до това как да се направи облак на тавана, процедурата е, както следва:
  • цялата повърхност е боядисана в ярък син цвят;
  • когато предишният слой изсъхне, се прилага друг;
  • добре изсушена основа на места, покрити с бяла боя, потупваща с мека гъба, напоена с нея;
  • когато повърхността изсъхне, точно като синя боя - ще даде обем на тавана и текстура.

Как да нарисувате вода

Декорирането на тавана със собствените си ръце с помощта на различни рисунки е безпроблемно и в същото време очарователно занимание.
За да начертаете повърхност с вода на повърхността, процедирайте по следния начин:
  • боя на тавана в синьо;
  • гъбата е навлажнена с по-светъл тонизиран цвят от фона и плавно носена по повърхността;
  • когато покритието изсъхне, процедурата се повтаря, но сега се използва различен цвят, като броят на тези слоеве може да бъде такъв;
  • за да получите малка пулсация, приложена към тавана с пресен боя, леко смажете с парче плат.

3D изображения

Често триизмерни изображения се прилагат към лентите за напрежение. Разбира се, опънати тавани с шаблон са скъпи и не всеки може да си позволи. За да приложите изображения върху платното, специалистите използват различни компютърни програми, специално оборудване. Но можете да направите 3D рисуване сами.
Как да направите снимка на тавана с триизмерен ефект:
  • На повърхността се създава изображение, използвайки слайд проектор;
  • очертайте контурите на изображението с молив;
  • украсяват картината.
шаблони за тавана със собствените си ръце
Когато прилагате изображение, помислете за следното:
  • фонът в средата трябва да бъде направен по-лек, отколкото около краищата;
  • големите елементи са изобразени със светлосиво, които създават триизмерен ефект, за тази боя те се смесват и се прилагат към чертежа;
  • ако е направена нестандартна или ненужна маска, тя трябва незабавно да се отстрани с мокра гъба;
  • съседните елементи се боядисват само след изсъхване на боята, в противен случай сенките се смесват.
Начертайте красиво и оригинално изображение на тавана не е толкова трудно, колкото изглежда. Просто трябва да бъдете търпеливи и внимателно да мислите за дизайна на таванната повърхност, така че да се вписва в интериора на стаята. Прочетете също статията: "Тавани на шперплат със собствените си ръце: уютен и прост".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Ремонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материалРемонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материал
Как да украсите тавана с идеите си за идеиКак да украсите тавана с идеите си за идеи
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Оригинални тавани - смели идеиОригинални тавани - смели идеи
Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Имитация на греди на тавана трансформира интериораИмитация на греди на тавана трансформира интериора
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
» » Чертеж на тавана със собствения си декор елемент
© 2021 BggeHat.com