Как да украсите тавана с идеите си за идеи



Красива таванна балдара над главата може драматично да промени вътрешността на стаята и да я направи у дома уютен или обратно формален и строг. Просто бяло припокриване, въпреки факта, че е гладко и безупречно, изглежда скучно и безразлично. Днес има широк избор от материали за довършителни работи, които ви позволяват да украсите самия таван, като използвате всички видове цветови решения и по този начин реализирате своя собствен дизайн.

как да украсите тавана на гипсокартона

Разнообразие от елементи за декорирането на тавани

За да се определи въпросът как да се украсява таванът, достатъчно е да се проучи наличната информация в големи количества в Интернет и да се види съответното видео на сайта. Разнообразие от варианти за дизайн прави лесно избора (прочетете: Цветната палитра от опънати тавани: какво могат да бъдат).
Таванни табла. Асортиментът им е огромен, тесни и широки, прави и кръгли, шарени и абсолютно гладки, така че те могат да бъдат отлично допълнение към създаването на интериор. Тези детайли за декора се монтират на кръстовището на тавана и стените.
как да украсите греда на тавана
гнезда. Тези декорации, както се вижда на снимката, имат формата на цвете с голям брой венчелистчета, както и украса, най-често се поставят в центъра на тавана, те са оформени от полилей. Те понякога са изработени от гипс, но най-вече от полиуретан.
китеник. Изглежда хоризонтално разположена лента или лента, която създава симетрия в стаята, е направена от пяна и е прикрепена към тавана по периметъра на места, разположени в непосредствена близост до стените. Този вид бижута се използва като рамка за големи декоративни елементи в помещения с голяма височина, тъй като те визуално ограничават пространството.
медальони. Такива продукти са скъпи, произвеждани са от различни материали при поискване ръчно. Навън те приличат на лози, палмови клони и др.

как да украсите таван за разтягане

Външен вид на гипсокартонени конструкции

Проблеми, така че да украсят тавана от гипсокартон, за днес не съществува, защото този материал ви позволява да създадете най-уникален и оригинален дизайн. Те са инсталирани в почти всяка функционална стая.
Има следните завършвания:
  • оцветяване - благодарение на голямото разнообразие от цветове, таванната система може да бъде направена сама по себе си от многоцветна и необичайна. Предварително повърхността се изравнява, с помощта на шпакловка, пукнатини и неравности се елиминират и след като се изсушат, продължете с боядисването. Често, за прилагането на отделни елементи, ако има такова желание, как да украсяват тавана с топки, звезди, кръгове използват подготвени шаблони;
  • живопис - е по-трудно да се изпълни, отколкото боядисване, така че експертите препоръчват, че преди декорация на тавана с гипсокартон с чертеж, изпълнете скица на хартия. Тогава грундът се поставя върху тавана, след което формата на изображението се прехвърля на повърхността с помощта на молив или въглен (можете да видите видеото как да го направите) и боядисани с цветове. Те трябва да бъдат закупени на специализирани търговски пунктове. Препоръчително е да не злоупотребявате с ярки цветове, а да се фокусирате върху тихи нюанси. За да създадете блясък от отделни елементи, можете да си купите флуоресцентни цветове. При извършване на работа, свързана с Боядисан таван, Използвайте палитра или плоска плоча с правоъгълна или овална форма. Излишните тампони се почистват с влажна кърпа. Когато образецът или шаблонът са напълно изсъхнали, изображението е покрито със специален воден лак, който не само ще му даде експресивност, но и ще изпълнява защитна функция;
  • формоване - идеално решение за стаи, чийто интериор е проектиран в класически стил. Този елемент на декор се прави днес не само от гипс (по-подробно:Декор на гипс със собствените си ръце"), Но и от полиуретан, материал лесен за инсталиране и с отлични декоративни характеристики: снимката показва, че ако продуктите, произведени от него, покрити с латекс, а след това очевидно те не са различни от продукти, произведени от гипс (виж също: Боя на водна основа за тавана - най-добрият избор).
  • осветителни тела - ако успешно изберете осветлението за фалшив таван, той ще бъде перфектно комбиниран с изображението, приложено към него. Например, идеалният начин за решаване на проблема, как да украсите тавана в детската стая, може да бъде оригинална свещ под формата на цвете.
Как да украсим тавана

Проектиране на опъвам таван

Отразявайки как да украсяваме таванния участък, на първо място, е необходимо да се вземе предвид функционалността на стаята, където е инсталирана. И тъй като тези таванни структури са различни по отношение на текстурата и вида на платно, цветово решение или приложна рисунка, след това за тяхното проектиране използвайте:
  • създаване на многостепенна система;
  • изготвяне на изображение - тази идея е особено подходяща, когато се решава как да украси тавана в кухнята. Това могат да бъдат всички снимки, които искате да виждате пред вас всеки ден.
осветлението украсява тавана

Проектиране на други видове тавани

Използвайки много от описаните по-горе начини за декориране на тавана, можете да трансформирате дори измазаната повърхност, давайки ви уникален вид.
Днес няма проблем как да украсим лъч на тавана, който често е налице като елемент на основния етаж - популярно е да инсталирате оригинални осветителни тела върху него.
Този начин на декориране на стаята, как да се украси таванът с кърпа изцяло, се използва изключително рядко. Като правило, таванното пространство е драпирано само частично и след това по време на тържествата (вижте също:Опънати тавани - палитра от цветове и широк асортимент").
Има много начини да украсите тавана, но в една стая и в същото време те не могат да бъдат използвани. Как да го подредите така, че да изглежда уникалният вид на стаята, лична фантазия и усещане за вкус ще ви помогнат да определите това.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
» » Как да украсите тавана с идеите си за идеи
© 2021 BggeHat.com