Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?

Ако нямате голям бюджет, но искате да актуализирате интериора, ви предлагаме да научите как да залепите самозалепващото фолио върху мебелите. С негова помощ можете да възстановите стария кухненски комплект, да дадете желаната текстура и цвят на хола или детските мебели. И за да не се разстрои резултатът, нека разгледаме подробно как да лепим PVC филм без мехурчета, пролуки и гънки.

Предимства на самозалепващия се PVC филм и идеи за използване в интериорния дизайн

В допълнение към достъпността, самозалепващият PVC филм има редица предимства, които отличават както любителите, така и професионалистите. Те включват:

  • повишена устойчивост на материала при температурни промени, средно от -40 до +60 ° C;
  • устойчивост на влага;
  • лекота на прилагане на филми;
  • лекота на работа;
  • широк асортимент от цветова палитра, шарки, шарки и текстура;
  • Подходящ за повечето довършителни повърхности (дърво, шперплат, плочи от дървесни частици, пластмаса, стъкло, тапети, керамика и др.).
Предимства на самозалепващия се PVC филм и идеи за използване в интериорния дизайн

Самозалепващото фолио е представено в широк диапазон и е подходящо за най-фини повърхности

Най-често поставеният филм с декоративен модел може да се види на мебели, тапети, стъклени врати и прозорци. В последните два случая е за предпочитане да се използва витражи с мозаечен модел. И да се пази антични мебели или други повърхности, препоръчваме прозрачен самозалепващ се филм. Това ще помогне да се скрият малки драскотини, ожулвания, пукнатини и други дефекти.

В къщата самозалепващо е рационално да се кандидатства за актуализиране на кухненския комплект. С негова помощ можете да промените цвета и стила на фасадите, да направите симулация на плота под камък, дърво, метал, мрамор, други естествени и изкуствени материали. На работната площ препоръчваме да залепите самозалепващ се филм от прозрачна PVC, която да го предпази от прах, мръсотия и мазнина.

Поради повишената устойчивост на температурни промени, фолиото се използва за лепене на тоалетката, както и на стените и вратите в банята. Такъв материал не се страхува от влага, затова ще ви служи повече от една година, ако желаете, избраният дизайн може лесно да бъде променен.

Предимства на самозалепващия се PVC филм и идеи за приложение в интериорни снимки

С помощта на самозалепващо устройство лесно се актуализира кухненският комплект

Детската стая е друго място, където такъв декор ще бъде подходящ. Вие ще бъдете в състояние да даде на мебели за деца е не само ярък цвят, изберете материали с образа на анимационни герои или герои от приказките, но и да го предпази от игривите ръцете на детето. С винилна повърхност, с помощта на алкохол или почистващ препарат, маркери от маркера, писалки, моливи и бои, които децата обичат да оставят на всички повърхности, включително мебели, лесно се изтриват. И ако детето надраска филма, лесно можете да го замените с нов. Както в кухнята и детската стая, можете да поставите самозалепващ се филм върху мебелите в хола, спалнята или коридора, като изберете подходящ цвят и текстура.

Стъпка по стъпка процес на залепване - от подготовката на инструментите до крайните работи

Преди да опаковаме шкаф или други мебели с филм, ние подготвяме необходимия набор от инструменти, които ще са необходими за работа с материала:

  • ножици;
  • хартия нож;
  • владетел и молив;
  • пластмасова чистачка с филцов тампон;
  • суха кърпа.

Започваме работа с отвинтване на всички писалки и други части, които ще ви спрат в процеса на залепване. След това подгответе повърхността. Обезмаслете с алкохол или с разтвор с препарат, избършете със суха кърпа. Ако имате лакирани или полирани мебели това ще бъде достатъчно. И за по-добра адхезия на груба или матова повърхност (дърво, шперплат, плочи от дървесни частици) препоръчваме грундирането с полиестерни лакове или мед тапети. Преди да залепите мебелите със самозалепващ се филм, уверете се, че няма пукнатини или чипове на него. Ако откриете такива дефекти, ги третирайте с шкурка, за да изгладите острите ъгли, а след това zashpaklyuyte и отворете мебелите с акрилен лак. Ако повърхността, която трябва да бъде залепена, е стъкло или метал, ви съветваме да ги навлажнете, за да можете по-лесно да работите с филма.



Измерваме областта на залепване с владетел. Като се има предвид, че този материал, като правило, поставяне на отделни зони, на обратната страна на филма върху хартиен субстрат се изчертава знак на сантиметър. Ако етикетът ви няма маркировка, направете го сам. Отрежете желаното количество филм с размери 1-2 cm за сгъване на ръбовете с ножица или хартия. След това идва най-важната точка: как правилно да слепете филма, така че да не образува мехурчета? Първото нещо, което трябва да имате предвид е да не отделяте целия филм веднага от основата и да не прилагате целия лист наведнъж. За начало, отделете от хартиената основа буквално 5 см филм и го прикрепете към планираната повърхност. За да направите повърхността възможно най-гладка, изглаждайте филмовия материал от центъра до ръбовете, както в случая с тапетите, така че е най-удобно да лепете самозалепващо се. Най-добрият инструмент за извличане на въздух от филма е пластмасовата чистачка с филцова вложка. Благодарение на долната част на пластмасата се поддържа твърдост, материалът не се изплъзва от ръцете и филцовата подложка не се пробива през самозалепващото се. След това продължете да отлагате следващия фрагмент и да го изравнявате с чистачка.

Когато самозалепващата се фолио е напълно залепена, изрежете ръбовете на издатините под наклонен или прав ъгъл с ножчето за офис, огънете един край навътре и другият покрийте ставата. Връщаме се на мястото на дръжката. Откриваме дупки на фасадата и правим малка кръстосана рязане в тях, вкарайте винта и завийте аксесоарите на място.

Стъпка по стъпка процес на залепване - от подготовката на инструментите до крайните работи

На първо място, трябва да измерите областта на залепване

Така че залепената повърхност запазва първоначалния си външен вид дълго време, е необходимо да се грижи за нея. За редовно почистване използвайте влажна кърпа (микрофибър) и за обезмасляване на повърхността, нанесете сапунен разтвор. Разтриваме по-сериозно мръсотията с алкохол. Не се използват химикали, съдържащи агресивни вещества, включително хлор и белина.

Как да премахнете скучен филм от мебели - три ефективни начина

Ако по-късно искате да актуализирате дизайна на мебелите, променете стария филм на нов, има няколко начина. Всички те се състоят от ефекта на топлина, в резултат на което адхезивният слой започва постепенно да се отлепи и изостава зад повърхността. За да не разваляме мебели, предлагаме три доказани начина за разглобяване на стария филм.

Топла вода. Покрийте филма обилно с гореща вода. След като материалът е леко напоен, вземете шпатула, по-добре пластмаса, така че да не надраска дървото и леко да отстраните лепнещия слой.

Сешоар. Ако първата опция с топла вода се окаже неефективна, използвайте сешоар. Това може да бъде нормална или сграда сешоар. Поставяме я на разстояние 20 см от филма и нагряваме повърхността. Лепилото ще започне постепенно да изостава и самозалепващото вещество лесно може да се отстрани със шпатула.

Вентилатор с нагревател. През зимата това устройство се използва, може би, във всеки дом. Време е да го използвате не само за отопление, но и за отстраняване на филма. Насочваме потока на горещия въздух към самозалепващото устройство, поставяйки го на пълна мощност, чакаме, докато външното покритие се загрее и започне да се отлепи. В допълнение към нагревателя на вентилатора можете да използвате и друго преносимо отопление.

След отстраняване на PVC върху мебели могат да останат лепкави следи, които лесно се отстраняват с помощта на етилов алкохол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете текстурата на ламинатаИзберете текстурата на ламината
Детски гардеробДетски гардероб
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
Мебелите dsp или mdf за кухнята, което е по-добреМебелите dsp или mdf за кухнята, което е по-добре
Как да изберем мебели за кухнята?Как да изберем мебели за кухнята?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Дъски от частициДъски от частици
Нанасяне на балона дъска в строителствотоНанасяне на балона дъска в строителството
Изборът на подходящите мебели за вашия домИзборът на подходящите мебели за вашия дом
» » Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?
© 2021 BggeHat.com