Самозалепващ се филм за врати, ние ще актуализираме самата стара конструкция

За да се актуализира външния вид на старата врата с минимални финансови разходи е доста проста. За тези цели можете да използвате самозалепващо фолио, което се предлага от производителите в различни дизайни.

Видове самозалепващи се продукти - потребителите имат избор!

Самозалепващият филм е полимерен (PVC) материал с декоративно лице и слой от лепило, приложено отвътре. Лепкавата маса позволява на всяко лице без никаква трудност да залепи филма към повърхността, изработена от естествено дърво, пластмаса, ПДЧ, дървесни частици и дори метал. Най-често се използва самозалепващо фолио обновяване на бюджетни врати. Но ако желаете, може да се използва за декориране на скъпи структури.

Широкият избор на самозалепващи се продукти ви позволява да изберете опция за всеки интериор

Широкият избор на самозалепващи се продукти ви позволява да изберете опция за всеки интериор

Самозалепващите могат да бъдат от различни типове:

  • Метални и метализирани. Такива филми имат огледална повърхност и висока якост.
  • Монохромен (обикновен) с гланцово или матово покритие. Тук има малък нюанс. Гланцираните продукти обикновено се залепват върху мебелите. Но матовото самозалепващо вещество е по-подходящо за актуализиране на вратите.
  • Декоративни. Използва се в случаите, когато човек планира да подобри външния вид на вратата, изработена от евтин материал, което я направи визуално по-престижно. Декоративни филми, имитиращи метал, скъпоценни дървета, елегантна каменна мозайка.
  • Триизмерно. Тези филми се препоръчват за създаване на оригинален интериор в апартаменти и къщи. Те украсяват интериорните врати.
  • Fluorescent. Самозалепващо се, което при ниско ниво на осветеност започва да свети. Използва се и за декориране на врати в жилища. Флуоресцентните продукти могат да бъдат залепени не само за метални и дървени, но и за стъклени конструкции.

Трябва да изберете самозалепващо устройство според собствените си предпочитания и дизайнерски характеристики, на които ще се монтира. Специалистите категорично не съветват да купуват евтини филми от непроверени производители. По-добре е да отделите малко повече пари и да получите наистина висококачествен самозалепващ се PVC материал. Той със сигурност ще може да преобразува външния вид на старата врата към по-добро.

Препоръчва се да се залепят стенните конструкции с продукти от различни цветове. Можете да покажете въображение и да създадете уникален украшение. Вътрешната част на вратата може да бъде украсена с различен цвят. Избраният нюанс на филма трябва да е подходящ за тапети, плочки и други декоративни елементи, налични в стаята. За декориране на врати от пряк тип е по-добре да се използва полимерен материал с няколко прости украса или едноцветен самозалепващ се, особено когато става дума за входни структури.

Предимствата на самозалепващото - защо е толкова популярно?

Търсенето на самозалепващи се филми се дължи на високите им оперативни и декоративни характеристики. Те имат следните предимства:

  • Лесна употреба. Активиране на крилото на вратата със самозалепващо се може да бъде всеки домашен майстор.
  • Голям избор на материали. Усетете себе си като професионален декоратор, правейки от вашата врата малко произведение на изкуството с помощта на различни в текстури и цветни филми.
  • Висока износоустойчивост и достатъчна здравина Висококачественото самозалепващо покритие може да издържа на слаби механични удари и да предпази конструкцията на вратата от надраскване.
  • Възможност за облицоване на изделия от различни материали. Вече казахме, че самозалепващото покритие е подходящо за всички повърхности.
  • Устойчив на слънчева светлина. Имайте предвид, че евтините филми могат да изгорят на слънце. Но продуктите от добри суровини са лишени от такъв проблем.
  • Лесна поддръжка. Самозалепващото се лесно се почиства от частици мазнини, прах и други замърсители, използвайки вода и парцал.
  • Уникална устойчивост на влага. PVC продуктите не се страхуват от пара и вода. Поради тази причина те са идеални за поставяне врати към банята и кухнята.
  • Достъпни цени. Опресняване на вратата със самозалепващо се е значително по-евтино от всеки друг довършителен материал.
Самозалепващото устройство е много лесна за употреба

Самозалепващото устройство е много лесна за употреба

В допълнение, плътните филми могат да скрият малки недостатъци (малки драскотини, тъмни петна и т.н.) на украсената повърхност.



Нека да поговорим за недостатъците на самозалепването. Те също са на разположение. Първо, филмът може да бъде залепен само веднъж. На второ място, полимерните покрития изискват доста трудоемка и досадна подготовка на повърхността, върху която ще бъдат монтирани. Трето, работата с филм трябва да бъде изключително точна, като се съсредоточи върху препоръките на производителите и професионалистите. Ако стикерът се изпълни лошо, PVC материалът бързо ще застане зад вратата. И ще трябва да потърсите отново начини да я актуализирате ефективно.

Събираме инструментите и подготвяме повърхността за поставяне

Процесът на накисване на вратата с декоративно самозалепващо се действие се осъществява с помощта на прости устройства. Трябва да запасите:

  • Сешоарът. С негова помощ ще се извършва обработка на издатини и ъгли.
  • Маркер или молив. Те са необходими за очертаване на очертанията.
  • Пръскачка за подаване на вода във фолиото, за да регулира позицията си върху конструкцията на вратата.
  • Рулетка, метален ъгъл, владетел. Без тези инструменти няма да можете да маркирате правилно вратата за самозалепване.
  • Една шпакла, изработена от каучук. Позволява ви да подравните положеното PVC покритие.
  • Нож за строителството или остри ножици за рязане на материала.
За да обработвате изпъкналости и ъгли, се нуждаете от сешоар

За да обработвате изпъкналости и ъгли, се нуждаете от сешоар

Ако крилото на вратите не е възстановено дълго време, ще е необходимо да се приготви машина за шлифоване или шлифован плат, замазка и грунд, като самолет.

Филмът може да бъде само залепен към внимателно подравнени, безпроблемно гладки повърхности.

Най-малките вдлъбнатини и дупки ще бъдат ясно видими под самозалепващото се фолио. Да признаем това, разбира се, е невъзможно. Препоръчително е да разглобите вратата, да махнете ключалката и дръжките от нея и след това качествено да подготвите дизайна за декорация. Необходимо е да се почисти тапицерия, бокс, платно, използвайки nazhdachku (шлайф), премахнете всички грапавостта, извадете възела и самолет изпъкнал.

Ако преди това боядисаната дървена врата се обработва, ще й отнеме много време, за да я почисти от старото покритие. Внимателно отстранете боята, след това обезмаслете кърпата с парцал, напоен с течност, разредена с вода. След това е необходимо да изтриете вратата със сух парцал и да изчакате конструкцията да изсъхне напълно. Откритията и пукнатините на вратата трябва да бъдат запечатани с шпакловка или мастика. След завършената подготовка структурата трябва да бъде грундирана. Тази операция ще улесни процеса на залепване на филма.

Подновяване на вратата със собствените си ръце - бързо и ефективно

Най-трудният етап от работата - подготовка на конструкцията на вратата, вече сме завършили. Сега, като цяло, все още има дребни неща. Можете лесно да поставите входните или интериорните врати със самозалепващ се филм съгласно следния алгоритъм:

  1. 1. Направете маркировката. Измерваме размерите на вратата с лента и прехвърляме получените размери на обратната страна на самозалепващото устройство. В повечето случаи тази операция не създава затруднения, тъй като производителите се грижат за потребителите на продуктите си. На гърба на добър филм винаги има милиметрова маркировка.
  2. 2. Изрязваме PVC продукти с остър нож. Операцията се извършва бавно и много внимателно. Трябва да се простираме с перфектно равномерни ръбове.
  3. 3. Нанесете върху специфичната част на крилото на вратата горния ръб на нарязаната част на самозалепващото устройство. Вътрешността на филма е покрита с хартия, под която е лепилна смес. Необходимо е внимателно да отделим 8-10 см от защитния слой и да притиснем задната страна на самозалепващото устройство към вратата, като го поставите в горния край. Не отстранявайте незабавно цялата хартия! Когато горната част на фолиото е залепена към лентата, бавно ще отстраним защитния слой и постепенно ще свържем декоративния продукт с декоративната структура.
  4. 4. Гумената шпатула изглажда филма, така че да не останат под него въздушни мехурчета. Ако нямате такъв инструмент, вместо това използвайте чист парцал мек материал.
  5. 5. Залепваме стикера върху оставащите краища. Тук трябва веднага да отрежете ъглите на филма, така че припокриването на материала да се състои от минимален брой слоеве.

След това правим дупка в самозалепващото се за кладенеца, отрязваме излишните сантиметри от филма по краищата на платното. Поставихме дръжката на вратата и заключващия механизъм. Монтирайте конструкцията на място (ако платното е извадено от пантите). Работата е завършена. Филмът е здраво закрепен към конструкцията на вратата!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?
Топли входни врати за селска къщаТопли входни врати за селска къща
Предимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компаниятаПредимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компанията
Монтиране на интериорни вратиМонтиране на интериорни врати
Как да изберем входните вратиКак да изберем входните врати
Метални вратиМетални врати
Как да лепира декоративен филм?Как да лепира декоративен филм?
Входни метални врати и техните вариантиВходни метални врати и техните варианти
Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?
Изберете добри пожарни вратиИзберете добри пожарни врати
» » Самозалепващ се филм за врати, ние ще актуализираме самата стара конструкция
© 2021 BggeHat.com