Ремонт на дървени прозорци

Имате ли стари прозорци в апартамента? Тогава сте запознати проблеми като напукана боя, пукнатини, през които вятърът духа счупени части или аксесоари Пръчки, крилото усукани и счупено стъкло. И ако ремонт на дървени прозорци е неизбежна процедура, тогава не боли да знаете как да го направите сами.

Подготовка за работа

Процесът на възстановяване може да бъде улеснен, ако:

  • строителна сешоар, с която можете да премахнете стария слой боя;
  • няколко шпатула;
  • пистолет за уплътнители;
  • Четки, които ще бъдат полезни при боядисване на конструкцията;
  • шкурка за отстраняване на дефекти и боя;
  • чук;
  • клещи;
  • акари;
  • ножовка;
  • ножче.

Материалите ще изискват шпакловка, с която можете да отстраните дефекти на рамката, както и боя, грунд и нокти.

Определяне на сложността на произведенията

Ремонт на дървени прозорци Не се отчайвайте, ако не можете да си позволите да поръчате специализирана фирма за ремонт на дървени прозорци, чиято цена е доста висока. В края на краищата можете да запазите и поправите дефекти, да повредите и да актуализирате сами дизайна.

За да изчислите разходите, трябва да направите оценка на състоянието на щетите върху прозорците: просто трябва да боядисвате рамката, частично да замените очила, стъклопакети или ремонт на гнило дърво.

Как да премахнете стария слой боя?

Ако боята започне да се отлепи - нов слой не може да се постави отгоре, тъй като този ремонт ще продължи за кратко време.

За да започне възстановяването, е необходимо да се отстрани прозорец от панти, за да се премахнат прозорците с двоен стъклопакет. На всеки лист е необходимо да поставите знак (например сериен номер), за да го върнете на своето място в бъдеще. Премахнете старите мебели.

Пилингът се отстранява с абразив, шпатула и скрепер. Избършете повърхността на праха и вървете дървото с един от видовете алкални разтвори на пазара. След 10 - 20 минути боята може лесно да се отстрани от скрепер.

Ако ремонта на дървени стари прозорци се извършва с помощта на сешоар за строителството, процесът ще бъде леко различен. Под горещия спрей на сушилня боята ще се омекоти и лесно може да се отстрани със шпатула.

Как да подменим стъклото?

За да подмените стъклото, трябва да превключите след премахването на старото покритие. Отстранете счупените елементи, като премахнете стъклените перли. Ако не сте сигурни, че ще можете да се справите с рязане на стъкло, можете да използвате услугите на майстор.

Новият продукт е монтиран на нов слой от шпакловка, който служи като уплътнител и също така позволява укрепване на конструкцията.

На този етап се извършва ремонт и затопляне на дървени прозорци. След монтажа върху гънките същата смес трябва да се обработва и прорязва. Боята може да се използва в рамките на един месец.

Как да замазка дърво и да нанесете грунд?

Ремонт на дървени прозорци Ако след монтирането на ново стъкло и шпакловки, всички дефекти трябва да се почистят и слотовете трябва да се свалят с шпакла. Оставете материала да изсъхне (около 10 часа) и след това да нанесете още един слой.



Сега можете да изравнявате повърхността, като нанесете няколко слоя грундове. Последният етап е боядисването на конструкцията с избрания нюанс в 2 слоя (всеки трябва да се изсуши добре или повърхността да се надуе или да поеме мехурчета).

Ако боята е на стъклото, може да се изтрие с разтворител.

Затопляме дървен прозорец

Ако силно ударите рамката, ремонтът и изолацията на стари дървени прозорци трябва да се извършват много внимателно.

Нека видим как да инсталираме нагреватели.

  • С помощта на електрически нож се изрязват тънки канали през периметъра на рамката.
  • Уплътнителна ролка е монтирана в жлеба в жлеба в жлеба.
  • С помощта на нож или малък нож почиствайте ръба на стъклото, което е в непосредствена близост до дървото.
  • Строителният пистолет се нанася върху тази повърхност със силиконов уплътнител.
  • После сложиха нови фитинги.
  • Клапите са монтирани на място.

След това можете да рисувате прозореца.

Как да ремонтираме свободно или увиснало листче?

Ремонт на дървени прозорци Често брошурите от дървото в крайна сметка се разхлабват в ъгъла (в кръстопътя на хоризонталните и вертикални елементи). За да се премахне такъв проблем, трябва да подготвите ъглите на метала. Те са прикрепени към ъглите на конструкцията отвътре към винтовете. Проверете работата си - измервайте клапата (трябва да бъде ъгъл от 90 градуса).

В случай, че листата са започнали да докосват долната част на прозоречната кутия при отваряне, струва си да се уверите, дали тя наистина е увиснала. Това се случва, че листа просто набъбнали от излишната влага. Как да разберем това? Знак за потъване - образува се прорез над клапана.

Ремонт на дървени прозорци по време на потъването трябва да се направи по следния начин:

  1. Крилото се отстранява от пантите.
  2. В долната част на една линия (можете и двете), инсталирайте малка шайба.
  3. Поставете капака назад.
  4. След това те проверяват: ако проблемът не е напълно елиминиран при отваряне на прозореца, след това го извадете от пантите и добавете shybochka или го сменете към по-тънка.

Възстановяване на бар шевове

Раменете трябва да бъдат премахнати от пантите, прозорците и шпакловките трябва да бъдат свалени. Разрушените дървени трупи се нарязват с халки. След това се приготвят нови парчета и се съединяват с решетките на капачетата, като се използват единични или двойни винтове, смазващи ги с лепило или маслена боя. Очите създават върху стари елементи и тръни по нови.

Ремонт на прозоречни кутии

Унищоженият елемент се отстранява (нарязан или нарязан). Вложката трябва да е от сухо дърво. Трябва да се опита и да се залепи. Монтаж - нагали от дърво, винтове, нокти.

Възстановяване на пукнатини в прозореца

Когато се появят пукнатини в комбинираните табла, трябва да процедирате по следния начин: почистете прах, изтрийте изсушаващото масло, изсушете го. При условие, че елементите могат да се раздалечат, запълнете празнината с боя и изстискайте. Боята, която остава, се отстранява с помощта на щапелни.

Ако се появи пукнатина в твърда дъска, тя може да бъде премахната чрез поставяне на вложка. За да направите това, е необходимо да изчистите пукнатината, подравнете стените. Вложката се размазва с лепилни съединения, монтирани в слот. След това се омазнява с лак и се нанася върху боята. Пукнатината не е голяма? В този случай, достатъчно замазка.

Можете да възстановите прозореца без помощта на специалист, ако следвате общите препоръки и следвате инструкциите.

Успех при подреждането на дома ви!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за ремонт на алуминиеви прозорциСъвети за ремонт на алуминиеви прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Монтаж на прозорци от метал-пластмасаМонтаж на прозорци от метал-пластмаса
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Предимства на прозорците от дърво и тяхната инсталацияПредимства на прозорците от дърво и тяхната инсталация
Как да възстановите правилно прозорците?Как да възстановите правилно прозорците?
» » Ремонт на дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com