Как правилно да се ремонтират стените

Как правилно да се ремонтират стените

Един от най-важните елементи на интериора са стените. Ето защо те получават по-голямо внимание. Разбира се, и много време за ремонт на стените. Подготовката на стените преминава на два етапа:

1. Отстраняване на старото покритие;

2. Подравняване на стените.

Няма съществени разлики между тавана и стените при отстраняване на стария капак. Тъй като технологията и материалите са почти еднакви. Най-важното е да имате търпение преди почистване на стените от два или дори три слоя стари тапети. Те трябва да бъдат намокрени, да им се даде време да се накисват и да отлепват слоевете. Ако е възможно, когато изтривате стари тапети, опитайте да не повредите основата на стената с ъгъла на шпатула и инструмента, който използвате. Колкото по-малко от тези гънки от шпатула ще бъде, толкова повече време ще спестите, когато стената е шпакла.



При премахване на стари плочки, като правило, което е в кухнята, в тоалетните, ще ви трябва: чук, длето и ударник.

Още веднъж бих искал да припомня, че основна роля при всяко поправяне се играе с грунд. Тъй като грундът и шпаклото са не само основата за довършителни работи, но и цялостен комплекс от ремонти на апартаменти. Грундът е отговорен за адхезията на тъканта на повърхността на стената, от техническа гледна точка - това се нарича "адхезия", това грундиране, произведени от материали като тапети, боя, шпакловка.

Трябва да започнете с изравняване на стените, за това имате нужда от мазилка и шпакловка. Инструментът се избира в зависимост от обема на работа, ако вреди на стената не е от значение (малки дупки, пукнатини, цепнатини) и не достига дълбочина от 5 mm, в този случай е достатъчно шпакловка, която се нанася с шпатула, с по-дълбоки дефекти - в курса е мазилка, инструментът в този случай ще се нуждае от по-сериозни. Правило, ниво и ръководства за "побой" на фарове. Сега остава да рисувате стените - това ще бъде последният етап преди залепването на тапета.

Успех в тази трудна материя!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете нетъкани и винилови тапети от стенитеКак да премахнете нетъкани и винилови тапети от стените
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Течен тапетТечен тапет
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
Ремонт на холРемонт на хол
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
» » Как правилно да се ремонтират стените
© 2021 BggeHat.com