Грунд gf-021

Грунд gf-21Статистиката показва, че грундирането е един от най-популярните продукти, закупени в строителни магазини. Има много видове грундове, а още повече - компании, които ги произвеждат. Високото търсене, благодарение на предимствата и техническите характеристики, използва грунд gf-021.

Популярността на този грунд се дължи преди всичко на неговата универсалност (както за вътрешни, така и за външни работи), както и на ниска цена. В допълнение, грундът Gf-021 е съвместим с повечето акрилни бои, може да се закупи както в малки контейнери, така и в големи (например, ако има много довършителни работи).

Невъзможно е да се направи висококачествено боядисване на повърхността, ако преди тя не се смила и не primetrovat - е за това и се нуждаят от грунд. В случай, че металната повърхност е грундирана, трябва да се шлайфа (премахване на ръжда, корозия) и обезмасляване. Ако дървени, тогава е необходимо да се отстранят остатъците от боя, лак, грунд, които са били използвани преди, напълно изсъхне на повърхността.

Грунд GF-021 - технически спецификации

Характеристики на праймера gf-21Този грунд е предназначен да подготви дървена или метална повърхност за боядисване с акрилна боя. Той стана популярен през последните 5 години, във време, когато внесеният грунд се увеличи няколко пъти. И доказано, грунд GF-021 остава най-популярният досега. Техните технически характеристики се подобряват всяка година и сега са доста добри.

Така че основните технически характеристики на грунд gf-021:

  • Цвят на филма: от сиво до тъмно кафяво;
  • Адхезия на филма (в точки): 1;
  • Нелетливи вещества (масова фракция): 55-60;
  • Твърдост на филма: 0.35 conv. брашна;
  • Консумация: 70-110 g / m2;
  • Дебелина на слоя: 15-25 микрона;
  • Време за сушене при t = 18-20oC: 12-24 часа;
  • Температурата на въздуха, при която се прилага грундът: не по-малко от + 5 ° C;
  • Степен на смилане: не повече от 35-40 микрона.

Предимства на праймера GF-021

Както виждате, грундът Gf-021 има добри технически характеристики, но въпреки това той принадлежи към категорията евтини грундове.



Ако този грунд се нанася върху метална повърхност, той допълнително ще го предпази от корозия и ръжда. Може да издържи значителни температурни промени (от -400C до + 600C). Също така устойчива на сол и прясна вода, минерали и химически почистващи разтвори.

Благодарение на отличните технически характеристики, грундът се нанася добре върху боядисаната повърхност с четка или спрей. Но трябва да внимавате да не го оставяте на кожата и лигавиците, а ако работата се извършва вътре в сградата, тогава тя трябва да бъде добре проветрена. Грунд gf 021 се поддава на шлифоване, ако е необходимо (това от своя страна ще осигури по-добро нанасяне на бои и лакове).

Добре се прилага не само за дърво и метал, но също и за пластмаса, фибростъкло, PVC панели, бетон, ПДЧ и други покрития. Това се отнася и за онези, които са били боядисани по-рано. На този грунд всяка боя се прилага красиво и самата почва изсъхва и създава много силен филм.

За да обобщим, можем да кажем, че грунд GF 021 - е най-добрият вариант, тъй като това означава, че редица предимства: ниска цена, лесни за прилагане, изсъхва бързо, не се поддава на температура, корозия и други влияния, които могат да повредят боядисаната повърхност , Също така е достатъчно икономичен поради факта, че това е малък разход. Можете да купите в различни контейнери и др.

Но въпреки всичките си предимства, трябва да се прилагат правилно грунд GF 021. Част от разтворителя трябва да бъде не повече от 25, и оптимално - 20 Разтворител и ксилен - са тези разтворители, които са най-добре в съчетание с този вид грунд.

Трябва да се има предвид, че не всички грундове, които се продават на повече от ниски цени, са с високо качество! Тя може да бъде произведена не според GOST и в резултат на това не могат да бъдат гарантирани всички качества и характеристики.

Искате бързо и евтино да подготвите метална, дървена (или друга) повърхност за нанасяне на боя? Тогава отличен избор - грунд GF-021!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?
Грунд за тавани и характеристикиГрунд за тавани и характеристики
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Грунд за дълбоко проникванеГрунд за дълбоко проникване
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Подгответе съединения и работете с тяхПодгответе съединения и работете с тях
» » Грунд gf-021
© 2021 BggeHat.com