Грунд за тавани и характеристики



За да бъде таванът красив и чист, е необходимо не само да се разпространят пукнатините по повърхността му, но и да се насити. Заземената смес е разтвор, състоящ се от филмообразуващо вещество и пигменти за оцветяване. Използва се за изравняване на повърхността на тавана. В случай, че неравностите на тавана са минимални (до 3 мм), се използва грунд, който е възможно най-дълбоко в повърхността.
кой грунд е по-добър за тавана
От друга страна, възниква въпросът и какъв е основният елемент на тавана, защо е необходимо да се използва това конкретно решение, а не друго. Такава смес се използва широко в покритието на таванските повърхности, поради факта, че тя перфектно свързва влагата. Това свойство позволява на тавана равномерно да абсорбира влагата при боядисване, без да оставя твърде сухи или твърде влажни участъци. Освен това, боята може просто да лети от тавана, създавайки грозни дупки в лигавицата.

Видове грундове за тавана

Продължавайки от повърхността, се избира необходимата смес. Някои тавани са по-равни от други, някои имат различна природа на материала (дърво, стоманобетон, тухла, цимент, гипс, влакна).
Във всеки случай има оптимална възможност:
  • Независимо от материала на таванната повърхност, той може идеално да покрива акрилния грунд за тавана. Ако е необходимо да се прилагат емулсионни бои върху тавана, тогава се прилага грунд, който има основа на вода.
  • Най-солидният и надежден от всички налични праймери е алкид. Перфектно полира фибростъкло, плочки, поцинковани стоманени секции.
  • Ако трябва да се справите с тухлена, бетонна или разширена глина, грундът на минерална основа ще се свърже перфектно с подобни материали. В допълнение, съставът на сместа включва гипс, вар и цимент.
  • Дървени и метални тавани като грундиращи бои, приготвени от естествени и изкуствени смоли, както и от сушене на масло. Някои смеси придават устойчивост на влага и антикорозионни ефекти.
дълбоко проникващ грунд за тавана
  • Ако е необходимо да се укрепи повърхността, тогава няма нищо по-добро от грунд за дълбоко проникване на тавана. Перфектно пробива повърхността на тавана, удряйки го до 2 см, прилепвайки го отвътре. В допълнение, често сместа включва противогъбични антисептици, които унищожават мухъл или предотвратяват появата му.
  • Ако искате да имате таван с леки грапавини, но е равномерен и приятен, тогава ще помогне кварцово решение, включващо пясък. На подобен слой декоративна мазилка попада перфектно.
  • Има случаи, когато основата не е остъклена изобщо. За тази цел се прилага върху тавана на два слоя, като първият се разрежда с вода в съотношение един към един и следващите слоеве трябва да се нанасят без странични добавки.
  • Също така трябва да имате предвид, че грундирането под емайла е много по-добре за вътрешна употреба, отколкото за аналог на базата на алкидна смола, който е по-добре да се използва извън сградите.

    Класификация на грундове по области на приложение

    Грундовете се разделят не само от материала на подготовка, но и от обхвата на тяхното приложение. За да разберете кой грунд е по-добър за тавана, ще трябва да определите какво искате да покриете тавана.
    Като се започне от това, ще се направи избор на определен тип решение, които са:
    • Грунд за водни оцветители
    • Универсален грунд
    • Специален грунд
    • Грундиране за емайл
    • Праймерна смес
    видове грунд за тавана
    След като сте се занимавали с имената на всеки тип миксери, можете да пристъпите към тяхното непосредствено описание:
    • Разтворът за грундиране може да бъде направен от импровизирани средства, например комбинация от PVA лепило и шпакловка е идеално подходяща. В допълнение, един добър резултат ще даде смес от боя и разтворител в съотношение 4 към 1.
    • Ако таванът е боядисан с емайл, грундът под него трябва да се състои от лакове или смолисти пълнители и суспензия от пигменти. В допълнение, такава смес има други добавки. Разредете с разтворител 646 или разтворител. Подходящ е също и ксилен.
    • Тези разтвори, които са предназначени за бои на водна основа, обикновено имат синтетична латексова дисперсия с добавки. За да разберете как този грунд е разреден за тавана, ще трябва да прочетете инструкцията.
    • Има универсални грундове, които не се страхуват да се срещнат с някаква повърхност, било то метал, дърво, армиран бетон, плочки или нещо друго. Те винаги ще издържат на тестовия материал. В допълнение, те увеличават якостта на тавана и неговата издръжливост, което освен това позволява да се намалят разходите за допълнителни довършителни материали.
    грунд за тавана, който да избереш
  • Емулсионните разтвори са добре пригодени със стари и свободни тавани. Те включват модификация на силикон с винил-акрилов съполимер, който е предназначен за хидроизолация. Тази смес се нанася върху бетон, или вече върху измазания таван.
  • Порести повърхности (дърво, бетон, гипсокартон) са подходящи за грундиране с латексова армираща смес. Такъв грунд за тавана се прилага за подготовката на старите и крехки повърхностни думи, но е по-добре да не се използва подобно решение върху вар. В допълнение, укрепващата смес перфектно се комбинира с цимент и пясък, което ще позволи да бъде облицована с плочки или с плочки (повече: "Важно е да знаете: как да се грундира таван").
  • Как да зареждате тавана, подробностите за видеоклипа:

    Как се извършва грундирането на тавана

    Такъв процес може да се извърши както ръчно, така и с помощта на специални инструменти.
    За да приложите слоевете на разтвора, се нуждаете от следните елементи:
    • Разбира се, имате нужда от главния герой на такива творби - самият грунд.
    • Тава за ролка. Необходимо е да се вземе предвид неговият размер, така че да се вписва перфектно с ролката.
    • Самата ролка, четка, мога да бъда заменена с пистолет. За високи тавани се нуждаете от разширение на ролката. За да не се оставят никакви следи, последният слой трябва да се нанася не с четка, а с ролка.
    кой грунд е най-подходящ за съвети за таван
    След като сте събрали всички инструменти, работата започва. За да се избегне замъгляване или ненадеждност на грунда, не се препоръчва да се добави повече вода, отколкото е предписано на етикета.
    Така че работният процес:
    • Първоначалният слой се прилага най-добре не успоредно на лъчите на слънчева светлина, попадащи в прозореца на помещението. На следващо място, напротив, слоят се прилага успоредно.
    • Правилното нанасяне зависи от това дали е избран подходящият грунд за тавана. Освен това, преди нанасяне, повърхността трябва да бъде почистена от прах, ръжда, мръсотия и мазнини, а също и да се изсуши възможно най-много. Дървото е по-добре да пясък.
    • Следващият слой на разтвора трябва да се приложи към първия. След това е необходимо да се изравнява получената повърхност с шпакловка.
    • Ако има нужда, можете да нанесете друг слой грунд, преди да започнете да подреждате тавана. Това ще постигне гладкост на тавана на нивото на фотохартия. Въпреки това, дори двоен слой таван вече е готов, често за довършителни работи и боядисване.
    как да изберем грунд за тавани
    Правилният отговор на въпроса "какъв вид грунд за избор на таван" може да се даде само от тавана. Въз основа на неговите свойства можете да определите най-подходящия вариант, който ще служи за максимален период от време и ще задоволи красотата си всеки ден. Освен това идеалният избор може да спести значителна сума пари, защото с някои подходи можете да го направите само чрез грундиране, без да харчите пари за боядисване на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Грунд за дълбоко проникванеГрунд за дълбоко проникване
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
    Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
    Как да се измие боята от тавана основни правилаКак да се измие боята от тавана основни правила
    От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
    » » Грунд за тавани и характеристики
    © 2021 BggeHat.com