Как да се фиксират гипсови картонени шевове на тавана

Ако по време на ремонта на апартамент, инсталирането на гипсокартон се извършва перфектно, след това може да се появят коварни пукнатини. Какво трябва да се направи, за да не се виждат шевовете?

Гипсокартонът лесно се монтира на повърхността. Опростени и сложни конструкции се извършват от него. Това няма да създаде големи натоварвания при припокриването. Тя се основава на гипс, който изсъхва или набъбва при определена влажност, често се появява в ставите на пукнатината. Преди началото на работата е необходимо да се подготвят гипсокартонени конструкции за декоративен дизайн.

За такъв ремонт на офиси ще ви трябва: нож за боядисване, шпатула, змия, грунд, шпакловъчен материал и доста широка четка.

1. Шевовете трябва да се разширяват между листове от гипскартон. Когато инсталирате материала на тавана, той не излиза да се присъединява към места, където има фасонна фаска. За да направите това, вземете нож и махнете скосяването, с други думи, внимателно отстранете краищата на материала.

2. От мястото на ставите с помощта на четка трябва да отстраните прах и бръчки.



3. След това се приготвя праймер. В помещения, където е влажна, трябва да се нанесе водонепромокаемо импрегниране.

4. След това трябва да бъде направена смес за запълване на фугите между материала. Можете да използвате пълнеж на базата на латекс, който може да бъде закупен в пластмасов магазин. Тази shpaklevka няма да се свие и има естетически вид. Можете също така да направите смес, за да запечатате шевовете на последния шпакловък.

5. В кофата трябва да излеете определено количество смес от гипс, да я излеете с чиста вода и да го разбъркате със смесител, да проверите добре сместа за съсиреци. Такава бучка може да съсипе цялата работа. Масата трябва да прилича на консистенцията на заквасена сметана и да не изтича от шпатулата.

6. На шпатула трябва да бъде закачен малко замазка, и масата се притиска към ставите, размазване по шева. Шевът следва да бъдат наложени serpyanku, която трябва да бъде малко по-дълго, отколкото замазка шев и да го залепите в гипс на фугата, а след това се изгладят с помощта на шпатула и се оставя да изсъхне. Решетката трябва да бъде напълно натисната в слоя шпакловка.

7. Специалната машина трябва да фиксира шкурката и да смила повърхността, която трябва да е равна. След това шевовете трябва да се грундират с грунд и да се оставят да изсъхнат. Сега таванът е напълно готов за по-нататъшна работа: боядисване или тапетиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите таван от гипсокартон - инструкция
Гипсокартонната мазилка получава солидна основа за покритиетоГипсокартонната мазилка получава солидна основа за покритието
Как да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независимиКак да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независими
Гипсокартон конструкции на таванаГипсокартон конструкции на тавана
Как да замаскираме тавана от гипсокартон правилноКак да замаскираме тавана от гипсокартон правилно
Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правилаКак да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
Как да се определи дупка в таванаКак да се определи дупка в тавана
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
» » Как да се фиксират гипсови картонени шевове на тавана
© 2021 BggeHat.com