Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила



Монтажът на окачена система с гипсокартон се препоръчва само ако таванът е достатъчно висок и помещението има голяма площ. Просторните стаи се намират в апартаментите рядко, поради което подобни проекти в високи сгради от старо строителство рядко се монтират. В такива случаи, оптималното решение е използването на лепилни съединения за монтаж на гипсокартон на тавана, което позволява да се запази част от свободното пространство в стаята. Но преди да продължите завършване на тавана с гипсокартон, Необходимо е да се разбере как правилно да лепирате сухото строителство до тавана.

Подготвителен етап

Ремонтните работи изискват наличието на материали и инструменти. Когато е необходимо да се залепи гипсокартонът до тавана, особено внимание се обръща на състоянието на основната повърхност: не трябва да има разпадащи се части, не може да падне от парчета. С една дума, се изисква солидна основа, която не се деформира под въздействието на товара. Например, тънка дървена преграда не се вписва (прочетете: "Как да се определи гипсокартон на дървен таван").
Припокриването трябва да се изолира от проникването на влага и да се предпази от замръзване. Невъзможно е да се реши проблемът с лепенето на гипсокартона до тавана, ако на повърхността има масло или мазни петна. Не се фиксират с лепило гипсокартон на свеж слой на циментова смес пясък, първо трябва да изсъхне напълно, а след това се обработва с грунд. При наличието на абсолютно гладка бетонна повърхност е необходимо да се отреже.
прост таван от гипсокартон
Когато залепваме гипсокартон на тавана, се изискват такива материали и инструменти:
  • листове гипскартон - конвенционален (тип GKL) или водоустойчив (тип GKLV). Плочите, устойчиви на влага, се монтират на тавани в тоалетната или в кухнята. Що се отнася до банята, експертите не ви съветват да оборудвате обикновен таван от гипсокартон в тази стая;
  • Лепило - можете сами да подготвите сместа. За да направите това, вземете 2-костно лепило и алабастър. Готови промишлени смеси са в продажба;
  • контейнер за лепило;
  • грунд;
  • боядисване с водна емулсия или с акрил или латекс за боядисване на тавана от гипсокартон (виж:Боядисване на тавана от гипсокартон с боя на водна основа");
  • гумиран чук;
  • назъбена мистрия;
  • рулетка, ниво;
  • остър нож;
  • притежател - не е трудно да се произвежда сам. Тя ще отнеме дървен стълб, на който една пръчка е перпендикулярна, а в нейните краища са прикрепени две успоредни пръти. Необходимо е да се изчисли височината на държача по такъв начин, че да се поддържа полюсът в пода, като в същото време листът от материала се държи на тавана.

Редът за закрепване на гипсокартон

Когато възникне проблем, как да лепим гипсокартона до тавана, който има много неравности, може да се направи по следния начин: нарязани ленти от материал с ширина 10 сантиметра. Те са залепени първо в една посока, а след това в другата и създават някакъв вид рамка под формата на решетка. Трябва да получите празни квадратчета със страна от 50 сантиметра. Хоризонталната позиция на лентите се проверява по ниво.
прости тавани от гипсокартон
За рязане на гипскартон използвайте заострен нож. Листът е поставен върху плоска повърхност, като например маса и с помощта на владетел, използвайте нож, за да нарисувате линия. След това преместете платното за материал до ръба на масата, така че рязането да съвпадне с него. След това натиснете върху листа и когато се счупи, хартията се отрязва от противоположната страна.
Лепилото, преди да поставите гипсокартон на тавана, поставете цялата повърхност на плочата с назъбена мистрия. За лепене на лист към основата е удобно заедно, с помощта на държача. При натискане на гипсокартона правилността на местоположението му се проверява на нивото на сградата, чиято дължина трябва да бъде най-малко 1,5 метра.
Ако има отклонение от хоризонталата, е необходимо да почукате върху листа с гумиран чук, като поставите бара. За коректност монтаж на гипсокартон на тавана спазвайте "шахматния ред" - шевовете не трябва да бъдат кръстосани.

Комбинирана версия на GKL монтажа

Има и други опции като поставяне на гипсокартон на тавана. Например, това може да се направи с монтажна пяна. Този метод ви позволява да фиксирате листове от гипсокартон не само на тавана, но и на стените.
Първо ниво на повърхността и лекувайте с грунд. Плочата от материала се полага върху основата и се пробива в нея на равно разстояние около 10 пъти. След това се отстранява и на задната страна се залепват няколко ленти от гума от пяна, те се поставят на 10 сантиметра от отворите. Пяната ще действа като пружина при настройване на хоризонталното разположение на листа.
как да поставите гипсокартон на тавана
След това плочата се завинтва на място с помощта на шайби, които не позволяват пяната да се изцеди през отворите. В близост до всеки от винтовете пробийте отвор с размер на диаметъра на дюзата, равен на диаметъра на кутията с монтажна пяна (това е приблизително 5-6 милиметра). Прониквайте пяната в такова количество, че нейното петно ​​е от 10 до 15 сантиметра. След това се стартира хоризонталната настройка на листа. Един ден по-късно винтовете се отстраняват, шайбите се свалят и винтовете се връщат на седалките им.
Как да лепило сухото строителство, подробно видео:

Завършване на повърхността на тавана от гипсокартон

Има няколко начина да завършите тавана от гипсокартон. В резултат на това те се получават като прости тавани от гипсокартон (виж снимката) и оригинал с много декоративни елементи.
За да се осигури високо качество на довършителните работи, повърхността на листовете е покрита с грунд и по този начин осигурява по-добра адхезия на китката към материала. След пълно изсъхване, ставите са покрити с лента-serpyanka в няколко слоя. В следващата стъпка, цялата повърхност е shpaklyuyut използва широка шпатула. По желание, шпакловката се поставя два пъти, а първият слой отново се боядисва с грунд.
Двойна шпакловка е особено необходима, когато се планира да боядисвате тавана от гипсокартон с лъскава боя (вижте също:Двоен таван: опции на устройството") Преди боядисване повърхността трябва да се шлайфа с шкурка.
ние лепило гипсокартон на тавана
Боядисване листове от гипс, за предпочитане боя на водна основа. Когато се използва матирана композиция, малките дефекти стават практически невидими и пространството в помещението се увеличава визуално. За да нанесете гланцова боя, повърхността трябва да бъде идеално гладка. Боядисва и с помощта на пулверизатор, и ролка с дълга купчина. В отдалечени места използвайте четка.
Боя боя повече от 2-3 пъти: за прилагане на следващия слой е напълно изсушен. След като картината приключи, стаята е затворена, което предотвратява появата на чернови.
Ако има желание да направите оригинален завършек, можете да прибягвате до този метод, как да нарисувате таван от гипсокартон. Този дизайн със сигурност ще трансформира интериора. Прочетете също: "Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуванеКак да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайнПравилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
» » Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
© 2021 BggeHat.com