Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване



6. 
Как започва поправката на всеки апартамент? От планирането на покупки. И окачен таван не е изключение: трябва да закупите профил за закрепване, винтове, окачвания и, всъщност, гипсокартон. Днес ще говорим за това как да се изчисли сухото строителство на тавана.
Изчислете гипсокартон на тавана
Да започнем със скелета. Той се събира от галванизиран профил. Освен това, в сухи помещения, където няма колебания във влажността, можете да използвате дървени греди. Но не забравяйте, че ако температурата или влажността се променят, дървената рамка може да се деформира, което ще доведе до загуба на равномерност на тавана. Поради това е по-добре да не се поемат рискове и да се използват изпитани по време технологии. 

Таван на гипсокартон как да се изчисли

UD профил 

Дължината на този профил съответства на дължината на периметъра на помещението, в което е монтиран таванът. В този случай, в случай на получаване на не-цяло число, е необходимо да се закръгли. Броят на профилните елементи се изчислява от общата дължина и дължина на всеки отделен профил. Има и UD профили от 3 и 4 метра. Точният избор зависи от размера на стаята. Така например е съвсем очевидно, че с дължина 3,8 метра е много по-удобно да се реже четириметров профил, отколкото да се изпуснат 80 см от липсващия триметров профил. 

Профил на компактдиска 

Профилът на тавана може да бъде монтиран в съответствие с два принципа:
  • Направена е непрекъсната решетка със стъпка от 60 см. В същото време съединението от гипсокартонени плоскости пада върху един профил. Ако сте пропуснали малко, ще бъде достатъчно да поставите малка част от профила под такъв шев.
  • Профилът се поставя само в една посока - по дължината на листовете. Стъпката в този случай се намалява до 40 см, а напречният профил се намира само в точките на свързване. В този случай тя може да бъде фиксирана както към рамката, така и само към листовете. 
изчисляване на гипсокартон на тавана
Как това влияе върху изчисляването на сухото строителство на тавана? В първия случай дължината на профила се определя от формулата: a * (b / 0.6-1) + b * (a / 0.6-1), където a е дължината на стаята, b е ширината. 
Така например, ако имаме стая 4 * 5 м, броят на профилите ще бъде: 4 * (5 / 0,6-1) + 5 * (4 / 0,6-1) = 57 метра. Да, разбира се, в крайна сметка ще получим известно количество скрап, така че профилът се закупува от складовите наличности на 20. По този начин за стая с 4 * 5 е необходим около 70 м профил. 
Във втория случай профилът ще има дължина, равна на: a * (b / 0.4-1). Но не забравяйте, че няколко профили ще стигнат до образуването на фуги между листа. За нашия случай дължината на профила ще бъде 5 * (4 / 0,4-1) = 45 метра. 
Както можете да видите, изчисленията не са много сложни. Но винаги помнете за оптималността на използването на профили. Така например, с дължина на профила от 4 метра, е много по-правилно да се монтира в стаята. В същото време няма нужда да се реже или да се включат профили. Благодарение на този подход е възможно да се намали наличността за подрязване на профила. 
Но не забравяйте, че в този случай ще бъде добавен напречен профил с дължина 2,5 метра. Нашата стая ще бъде разделена точно наполовина и затова е необходима само една връзка. Така броят на профилите ще бъде 45 + 5 = 50 метра. По отношение на броя на ламелите това ще бъде 13 броя. 
как да направите сухото строителство изчисление на тавана
За да се получи минимум резници, е необходимо свързването на листовете по тесните страни да падне точно върху напречния профил. 
Трябва да се разбере, че горният пример е много условен и има за цел да покаже основната методология на изчисление. Една стъпка от 0,6 и 0,4 метра е избрана не без причина, тъй като тези стойности са кратни на ширината на листа и това ви позволява да подреждате шевовете точно над средата на профилната лента. 

Окачващи скоби 

Разстоянието между закачалките е 60 см. Ако размерите на стаята не се разделят на 60 см, тогава е по-добре просто да се раздели площта й на равни части, приблизително до тази стойност. В този случай не можете да изчислите точно милиметъра. 
как да се изчисли тавана от гипсокартон
Така че, при използването на втория метод за фиксиране на профили, за да се изчисли броят на окачванията, трябва да разделим общата дължина на напречните профили с 0,6. В този случай суспендирането се купува с марж. 

гипскартон 

Изчислете гипсокартон на тавана не е трудно. Важно е да се вземат предвид няколко въпроса:
  • Размерите на стандартен лист са 1,2 * 2,5 метра. Но някои производители произвеждат по-големи листове и по-малки. Точната информация може да бъде намерена в ценовите листи. Въпреки това, нестандартните листове могат да ви позволят да изчислите тавана от гипсокартон много по-лесно и с по-малко отпадъци.
  • Ако стаята има малки размери, можете да скицирате върху хартията скица и да преброите необходимия брой листове от материал. За стаята в нашия пример имате нужда от 8 листа и повечето от последните двойки елементи ще бъдат отрязани.
  • Ако формата на тавана е сложна или стаята е достатъчно голяма, можете да отнесете общата площ на стаята с добавянето на 10-15. Полученият брой е просто разделен на площта на листа от гипсокартон (в стандартната версия - 3 м). 

Самонарезни винтове 

Винтовете се купуват чрез просто изчисление - един лист от 100 броя. При свързващите листове се използват обикновени самонарезни винтове за метал с дължина 25 мм. 
как правилно да се изчисли сухото строителство на тавана

Винтове и дюбели

Общият брой на тези елементи също е лесен за изчисляване. UD профилът е фиксиран към стената на интервали от 0,4 метра. За да фиксирате окачването на тавана, се нуждаете от 2 винта. В случай на непрекъснат стоманобетон подът ще бъде достатъчен. По този начин просто обмислете броя на точките за закрепване и вземете необходимия брой дюбели и винтове. 
Изчисляване на сухото строителство, вижте видеото:

заключение 

Сега знаете как да изчислите сухото строителство на тавана и, както се оказа, това изобщо не е трудно. Всичко, което се изисква от вас, е малко търпение и пространствено въображение. Ако е трудно да си представите как ще бъдат разположени профилите и листовете, направете груб скица. По този начин можете да сравните две опции за задаване на профили и да изберете този, който е по-подходящ за вашия случай. 
След като се научихте да изчислявате дизайна на тавана на едно ниво, можете да започнете разработването на по-сложни системи. Така можете да създадете извит двустепенен дизайн на тавана, с скрито осветление по периметъра му. Пожелаваме Ви успех в ремонта и се надяваме, че нашият портал ще стане надежден помощник във вашите усилия. 
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на фалшив таван - методи за инсталиранеОпределяне на фалшив таван - методи за инсталиране
Монтиране на тавана от гипсокартон със собствени ръцеМонтиране на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Таван от PVC панелиТаван от PVC панели
Как да направите таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите таван от гипсокартон - инструкция
Рамката на тавана за гипсокартон важни детайлиРамката на тавана за гипсокартон важни детайли
Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройствоРамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
» » Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване
© 2021 BggeHat.com