Как да замаскираме тавана от гипсокартон правилно



Системите за таван от гипсокартон през последните години стават все по-популярни. Но при монтажа на рамката и прикрепването на GCR, работата не свършва - повърхността все още се нуждае от шпакловка. Показва как да shpaklyuem таван от гипсокартон видео. Благодарение на него има възможност, например, да разбере какво и как да прави.

Необходими инструменти

инструменти, от които се нуждаете, за да замажете тавана
Без необходимите инструменти, ще бъде невъзможно да започнете напълно изпълнението на работата
Квалифицираните майстори се нуждаят само от две шпатули - малки (10 сантиметра) и големи (40 сантиметра). Тези инструменти са достатъчни, за да замажат тавана, тъй като експертите могат да направят повърхността гладка без процедурата на шлифоване. Начинаещите също ще се нуждаят от правило за строеж, ренде, което има скоби за шлайфане на мрежа или шкурка. Sickle е мрежа, която фиксира шевовете. За гипсокартон е подходяща самозалепваща се лента, чиято широчина е най-малко 5 сантиметра. Подгответе го преди да измажете тавана от гипсокартона.
инструменти за шпакловане на гипсокартон
Ако имате специален инструмент, работата ще бъде по-бърза и работата ще бъде по-уверена
При избора на пълнител трябва да се обърне внимание на екологосъобразността, тъй като материалът ще се използва за работа на закрито. Асортиментът е много широк, но е по-добре да не купувате евтини продукти - качеството играе важна роля. Отделно се нуждаете от пълнител за шевове - той е по-силен от обикновено.
матриали за гипсокартон
При избора на материали за шпакловка, не си струва да спестявате, вземете продуктите на известни производители
Гипсокартон е насипен материал, както и преди си шпакловка, нанесете първия слой дълбоко проникване - тя изсъхва бързо и осигурява допълнителна подкрепа (да се чете още: "Грунд за дълбоко проникване, който е по-добър") Също така поради праймера, лишеите, гниенето, мухълът, гъбичките, които са вредни за човешкото здраве, не се появяват на повърхността.
Що се отнася до шпатулите, те трябва да бъдат пластмасови, с платна от неръждаема стомана, средна твърдост. Две шпатули с дължина 10 и 40 сантиметра ще бъдат достатъчни. Инструментът с по-дълбоко бельо за купуване няма смисъл - те обикновено се използват за изравняване, а гипсокартонът не се нуждае от това. Също така, от големите шпатули, ръката бързо ще се умори. Обърнете внимание на състоянието на ножа на инструмента - не трябва да има никакви драскотини и драскотини. Ако използвате шпатула с дефекти в тъканта, върху повърхността ще има петна. При избора е желателно да се обърне внимание на това как инструментът лежи в ръката - така че да е удобно за тях да работят.
За да нанесете грунд, ще ви трябва ролка: боядисване с купчина със средна дължина ще направи. Ако инструментът е с добро качество, косата не трябва да излиза от него, ако го дърпате. Не се намесвайте със специална тава, ще бъде удобно да освободите ролката от излишния грунд върху повърхността.
Смесителят трябва да бъде избран въз основа на мощността на сондата: за специален инструмент е подходящ почти всеки, който влиза в кофата. Конвенционалната тренировка е чувствителна към претоварване и може да изгори - за нея използва малък миксер, предназначен за шпакловка. Когато използвате този инструмент, трябва да вземете под внимание, че той дори ще върти миксера дори при ниска скорост, така че разпръскващите разтвори да се разпръснат навсякъде. За да се избегне това, е необходимо да се включи обратната страна и смесителят да се завърти в обратната посока. Пълният капацитет не се препоръчва.

Подготовка за замазка

Първо, е подготвено решение за шпакловката. За да направите това, напълнете кофата с вода за една трета и започнете да постепенно запълвате китката, като разбърквате с миксер, докато сместа прилича на гъста сметана заквасена сметана. Приготвеният разтвор се оставя за 5 минути и отново се разбърква. Вече не е възможно да се намесва в него, за да не се нарушава структурата на сместа. Ако прекъснете разтвора, той няма да изсъхне дълго време и ще загуби силата си. Получената смес се използва едновременно или се изхвърля.
как правилно да се смеси шпатчето за тавана от гипсокартон
Подготовка на разтвор с оптимална консистенция за удобството на шпакловане на тавана
Преди да започнете слагането на тавана, върху повърхността на листовете от гипсокартон се полага грунд. Това може да се направи с маклавица или валяк за боядисване. Грундове за замазка съществуват много, можете да изберете каквото и да е. Трябва да изсъхне, което може да отнеме от един до три часа.
Технологията на шпакловката се предвижда на първо място уплътняване на тавани при ставите и местата на винтовете, с които са завинтени листовете от гипсокартон. За да запечатате шевовете, първо поставете лента за залепване и след това - гипс. Не можете да използвате самозалепваща лента и да използвате fugenfuller - това ще стане по-скъпо, но по-бързо и по-надеждно. Такъв шпакловка има голяма сила и твърдост. След като всички шевове са запечатани, таванът се оставя да изсъхне за 24 часа. Ако се използва самозалепваща се лента, проверете дали няма видими нишки, в противен случай те се изрязват с нож за строителството.
ние запечатваме шевовете между листа от гипсокартон с шпакловъчен материал
Запечатването на фуги между гипсовите листове е задължителен процес, който не бива да се пренебрегва
Гипсокартон е плоска повърхност, така че шпакловка слой тънък слой. Приготвеният разтвор се използва в един слой върху цялата обработвана площ на тавана. Това се прави просто: малка шпатула от кофата се замаскира и се нанася върху по-голяма шпатула, така че тя се разпределя по цялата си дължина. Можете да видите, как да shpakem таван от гипсокартон. Това ще ви позволи да разберете всички тънкости.

Таван за замазка

Замазката се поставя върху повърхността на голяма шпатула и я държи под малък ъгъл. В същото време те се опитват да направят равномерен слой с дебелина 1-2 мм. Таван на тавана от гипсокартон Направете го бързо, за да не се появяват пукнатини, които ще изглеждат грозни и ще се превърнат в пречка при боядисване на тавана.
Ако няма опит в тази работа, се препоръчва да се използва конструктивното правило. Този инструмент с конусовидна част отрязва допълнителен слой, докато той трябва постоянно да се навлажнява във вода. Изрязаната шпакловка се отстранява от правилото с малка шпатула и се връща обратно в кофата.
Таванът се оставя да изсъхне до утре. Всички петна, които остават след работа със шпатула, внимателно изстъргвайте с малка шпатула - тя се държи като длето и отрязва брака (да се чете:Как да замазка тавана: полезни препоръки") След тази процедура puttyvanie може да се счита за почти завършен - просто трябва да изчакате, докато таванът е напълно сух.

Повърхностно смилане

Без полирането на тавана могат да се извършват само висококачествени специалисти, тъй като е много трудно да се направи всичко перфектно. Дори и с много усърдие има петна по повърхността. За да завършите работата, трябва да изчакате, докато таванът изсъхне - в зависимост от температурата и влажността в помещението, което се изисква от няколко дни до седмица.
Заливане на таван от гипсокартон след замазка
Шлайфането на таванния таван трябва да се извърши внимателно, така че да няма неравности, които да се забелязват по-късно
Не вярвайте, че течението може да повреди шпагата - стаята може да бъде безопасно вентилирана по всяко време. Когато приложеният разтвор напълно изсъхне, става ясно по цвят - повърхността ще получи равномерен матиран нюанс, тъмните петна ще изчезнат. След това може да се шлайфа със специален ренде. Тази работа създава много прах, така че трябва да използвате респиратор и предпазни очила. малък палта на шпа са много вредни за дихателната система - не трябва да забравяме собственото си здраве. Препоръчително е да видите как да shpaklyuem таван от гипсокартон видео, така че да не правят грешки.
По този начин, най-трудният етап в устройството на двустепенния таван от гипсокартон бе успешно приет. Остава да го боядисате в желания сянка, подходящ за интериора на стаята, и да се наслаждавате на резултата от техните усилия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правилаКак да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
» » Как да замаскираме тавана от гипсокартон правилно
© 2021 BggeHat.com