Как да се определи дупка в тавана



Всеки собственик на собствения си дом, по един или друг начин, трябва да се справи със задачата да поправи повърхността на тавана. И, разбира се, възниква въпросът, как да се определи дупка в тавана? В момента има много начини за решаване на този проблем от баналното скриване на проблем, като поставите снимка или снимка в рамка върху образуваната дупка, преди да използвате сложни многоетапни етапи на вграждане.

Как да се определи дупка в тавана: причините за появата на дупки

Първо трябва да разберете истинската причина за появата на дупки на тавана.
Има няколко от тях, най-често срещаните от които са:
  • Ексфолиране на мазилката. Такава причина може да възникне в резултат на наводнения, плесен или използването на лошо качество мазилка. За да се избегнат такива проблеми, е необходимо да закупите качествени съвременни материали, както и да се има предвид, че дебелината на гипсова шпакловка, не трябва да бъде повече от 5 см. Ако дебел слой е неизбежно, че е необходимо по-нататъшно положи специална мрежа за подсилване на всеки 2 см.
  • Унищожаване на дупки за комуникации. Като правило, специалните вдлъбнатини за отопление, водоснабдяване или канализация остават върху таванните плочи. Поради непрекъснатото загряване на първата вертикална тръба, която осигурява топла вода, кондензат или изглежда поток от първата вертикална тръба, която от своя страна разрушава хоросан, който затвори отвора между плочите на пода.
как да се определи дупка в тавана
  • Появата на пукнатини в ставата на плочите. Такива пукнатини рядко са дълбоки, но въпреки това имат значително въздействие върху целостта на тавана (да се чете:Как да запечатаме пукнатина на тавана в дома").
  • Появата на подарък в резултат на подмяната на роби.
  • Повреди, причинени от деформация по време на движение на предмети. Тази причина е най-характерна за окачените гипсови или пластмасови конструкции, с оглед на тяхната крехкост и нестабилност на деформациите.
  • Монтаж на окачени конструкции. В резултат на запечатването на шевове или фуги между тавана и стената може да е необходимо да се запечатат дупки в тавана (вижте "Как да запечатате шевовете на тавана").
  • След това да запечатате дупка в тавана: решението

    В началото е необходимо да се определи вида на повърхността, върху която се образува дупка, защото в зависимост от това простотата на разтвора ще варира.

    Таван на касетата

    Като правило, когато се получи дупка в тавана от този тип, единственото решение е просто замяна на деформирания панел. Цената на отделен панел е приблизително 50 рубли, което значително улеснява процеса на придобиване и минимизира необходимостта от цялостни ремонти.
    Закачащи дупки в тавана
    В случай, че закупуването на такъв панел не е налице, можете да замените повредения елемент с осветително тяло или вентилационна решетка с необходимия размер. Освен това, като купувате няколко панела с различен цвят или текстура, можете лесно и лесно да промените декора на вашия таван.

    PVC панели

    Този случай е по-труден от предишния, защото, поради начина на присъединяване, трябва да промените част от тавана, на който са разположени съседните панели.

    Гипсокартон таван

    Ако се образува празно пространство между тавана на гипсокартона и стената, трябва да направите следното:
    • Нарежете ръба на листа в съседство със стената, така че скосяването да се премахне от половината дебелина на панела, като се спазва ъгълът от 45 градуса.
    как да се определи дупка в таванът съвети
  • Напълнете формираната фуга с пълнител и я пясък.
  • Използвайки PVA лепило, прикрепете хастарната превръзка върху връзката.
  • Бетонна плоча и тухлена стена

    Решаването на проблема, отколкото за запечатване на дупка в тавана от този тип, е както следва:
    • Разширете празнината от 5 до 10 мм около периметъра.
    • С помощта на четка, подготвяща отвор с бетон или алтернативни смеси.
    • Шпатулум се срязва с акрилова или гипсова шпакловка и след това се притиска в сместа лента - serpyanku и изравнява шпатула.
    • Изчакваме, когато сместа изсъхне, а след това раздробяваме повърхността на тавана.

    Ексфолиация на мазилният слой

    В случай на падане на гипс, най-лесният начин да се фиксира дупка в тавана е да се използва проста шпакла.
    как да фиксирате дупка в тавана със собствените си ръце
    Въпреки това, ще бъде по-правилно да направите следното:
    • В случай на гъбична атака, лекувайте със специална противогъбична смес или с хлорно избелващо средство.
    • Използвайки грунд за обработка на празнината, това ще помогне да се укрепи таванът и да се укрепи адхезията на сместа за пълнене.
    • Zashpatlevat слот няколко пъти, всеки път, когато чакат максимално сушене.
    • Подравнете тавана, пясъка и го правете отново.

    Смес от панели

    В този случай е необходимо да се подходи към въпроса по-внимателно, отколкото да се постави дупка в тавана:
    • С помощта на шпатула и чука, внимателно отстранете уплътнението на шева. Това може да стане чрез разчупване на гипса и издърпването му на парчета.
    • След това всичко е стандартно: грунд, шпакловъчен материал, serpyanka, многократно шпакловане, шлифоване и грундиране.
    отколкото да фиксирате дупка в тавана на тавана
    Ако пролуката е малка или изобщо не е така, можете да я залепите и с змия или да подсилите цялата повърхност на тавана с укрепваща мрежа.
    Как да оправите ставите на тавана, вижте подробно видеоклипа:

    Подмяна на ремаркета

    Ако междината се образува по време на подмяната на решетките или намокрянето на разтвора, е необходимо да се вземе предвид размерът на отвора, който е от два вида:
    • Малки (с размер до 5 мм). Такива слотове могат лесно да бъдат запечатани с помощта на силиконов уплътнител. Значително предимство на такова вещество е способността му да се адаптира към различни термични разширения, както и способността да се поддържа необходимата температура, което е много полезно при използване на топла вода.
    • Широка (повече от 5 мм). Тук всичко се усложнява от необходимостта от процеса на подсилване, когато заваръчните електроди се поставят в разделителя. И след това трябва да запълнете празнината два или три пъти, всеки път, когато чакате пълно сушене. След това, пяната се нарязва, така че да остане 5 мм над тавана, а таванът е shpatlyuyut.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръцеКак да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръце
    Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
    Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
    Как да поправите пукнатината на методите за ремонт на таванаКак да поправите пукнатината на методите за ремонт на тавана
    Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
    Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнениетоДекоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
    Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
    Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
    Как да се мотае круша на тавана в домаКак да се мотае круша на тавана в дома
    Необходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на таванаНеобходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на тавана
    » » Как да се определи дупка в тавана
    © 2021 BggeHat.com