Необходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на тавана



Всяка повърхност е обект на постоянно излагане на околната среда, независимо дали е студено, влага, вятър или директно механично въздействие. Таванът не е изключение, така че с течение на времето могат да се появят малки деформации на повърхността, което ще навреди на красотата на стаята.

Как изглежда ръждивият

Сега проблемът с очевидните шевове и стави изглежда не толкова актуален, колкото преди няколко години. В онези дни дори напълно нов жилищен дизайн ослепил места, където лесно се виждаха ставите на бетонни плочи, защото тогавашните технологии не позволиха да се създаде невидим шев. Така че жителите на тези помещения трябваше да се справят с несъответствия с импровизирани средства, разширявайки каналите, което ги прави по-привлекателни външно, но също така много по-забележимо, когато се изправят пред тавана. Такива разширения се наричат ​​ръжда.
вграждане на ръжда на тавана
Време неминуемо остави своя отпечатък върху жилищното строителство, което доведе до още по-голяма разлика, а след това напълно се появили пукнатини, които в никакъв случай не означава, известен елемент на декора, за ролята, която твърди, ръждясал.
По този начин, с слотове и несъответствия ще трябва да се бори. Запечатването на ръжда на тавана може да се извърши по различни начини, например, може да запечатате малка междина с гипс, но ако пролуката е 3-4 см, тогава трябва да покриете голяма площ. Има ситуации, когато всичко това не помага. В този случай ще има само един изход - окачени тавани.

Подготвителен етап

Без значение какъв метод ще бъде тестван на тавана, то определено ще трябва да бъде почистван от следи от минало живопис или измиване. Това изисква обикновена шпатула, добре навлажнена с топла вода. Струва си да се отбележи, че всички таванни прахове ще летят надолу, затова е най-добре да се предпазите максимално, като носите специални дрехи и защитна маска.
С проблемите с боята може да има много повече, отколкото с омазняване. Тя може да бъде отлепена с мазилка или да се опита да я шлайфа със специална машина.
Човек не може да се доближи до въпроса "как да поправя ръждата на тавана", без да решава какво да прави със старата мазилка.
отколкото да се определят ръжда на върховете на тавана
Тук има своите клопки:
  • Старият слой може да се държи здраво до тавана. Тогава няма смисъл да се счупи. В противен случай, ако покритието се раздробява и падне, по-добре е да го премахнете напълно.
  • Ако има само затваряне на ръжда на тавана, достатъчно е да се открият слабости в таваните. След намирането им е необходимо частично да отлепят мазилката в тези места и да запечатат получената кухина (виж също:Тогава да запечаташ дупка в тавана: съвети на господарите").
  • С голяма разлика в височината на тавана, таванът трябва да бъде изравнен, така че премахнете всички остатъци, за да достигнете до бетона и да започнете всичко от чиста плоча.
Трябва да се помни, че премахването на лигавицата може да бъде опасен процес, защото таван прах съдържа много вредни вещества, гъбички и други проблеми, така че в допълнение към очила, трябва да носят марля превръзка на лицето, защита на дихателната система. Освен това, трябва да покриете всички мебели в стаята с филм или да ги извадите от помещенията, за да избегнете повреда на собственост.
Как да се определи ръжда на тавана, в детайли видео:

Поставяне на ръжда на тавана

За да се отървете от нежелани пукнатини или от несъответствия в плочи, ще трябва да решите как да фиксирате ръждата на тавана. За това събитие е необходимо да се получи монтажна пяна, циментова мазилка, 20-сантиметрови ивици змия.
Така че за успеха на операцията трябва да се спази следният алгоритъм на действие:
  • Преди да затворите ръждата на тавана, трябва да ги направите по-дълбоко, а също и да почистите кухината на остатъците. С малко неприятности можете да направите с длето и шпатула.
  • Ако има една прилична разлика в плочите (от 1 см), или ако размерът на пукнатината е голям, ще е необходимо да се разшири празнината. Пълното почистване на кухината се извършва, както и увеличаването му до 5 и повече см.
  • За обработка на ръжда се използва полимер.
  • В изчакване за изсушаване на пролуката, е необходимо да го избършете с влажна кърпа, а след това за да запечата шев на тавана с помощта на монтажна пяна.
  • На следващия ден можете да премахнете излишната пяна, тъй като тя не трябва да се простира от ръжда (прочетете повече: "Как да поправите пукнатината на тавана: методи за ремонт").
вграждане ръжда на тавана със собствените си ръце
  • Приготвя се разтвор, който се поставя в междината чрез шпатула. За да се гарантира, че ръждата е елиминирана възможно най-добре, трябва да се постигне висока плътност на запечатване.
  • След като изчакате разтварянето на разтвора, ще бъде необходимо да го покриете със змия, така че центърът на ивицата да е подравнен с центъра на коловоза. Прилагането на сърп следва един фрагмент.
  • След това направете таван в това място. Изчакайте, докато мазилката изсъхне, можете да продължите да завършвате проблемната зона или да нанесете цялата повърхност на тавана, ако е необходимо.
  • Проблемът с натиска на "как да се поправи ръждата на тавана" е напълно решен у дома (прочетете също: "Как да се определи дупка в таван стрела по себе си"). Можете да сляза лесен вариант и затваряне на пукнатината на тавана, дойде при него на снимка любимото животно, или идват с голяма отговорност, че ще премахне грозната ръждата и да забравите за нея за дълго време.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
    Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
    Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Профилирани листовеПрофилирани листове
    Таван в кухнята избор на най-добрия вариантТаван в кухнята избор на най-добрия вариант
    Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръцеПодходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
    Как да изберем боя за таванаКак да изберем боя за тавана
    » » Необходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на тавана
    © 2021 BggeHat.com