Дупка в стената на бетона какво и как да се поправи дефект?

Дупка в бетонна стена не е толкова голям проблем, колкото изглежда на пръв поглед. Възможно е този дефект да се поправи дори при значителен размер на отвора. И за тази работа не се нуждаете от специални инструменти или скъпи материали, а самостоятелното вграждане може да бъде направено само от себе си.

Откъде произлизат дефекти в бетона?

Преди да закрепи отвор в бетонната стена, капитанът трябва да разбере причините за появата на такъв дефект. В противен случай цялата работа ще трябва да се повтаря отново и отново.

Най-невинните от възможните причини - това е човешка намеса. Стените на бетон прорязани канали за извеждане навън от тръбата за климатик, пробити сляп вдлъбнатина за скоба закопчалка или стенни скоби, удар вал за прием и изпускателни клапани. С течение на времето, климатик, стена или преместване на телевизия на друго място, както и останките на отвора, заедно с проблема, отколкото да се затвори дупката в стената. Но този проблем е решен лесно - без никаква предварителна работа.

Дефекти в бетона след нанасяне на стоманена армировка

Дефекти в бетона след нанасяне на стоманена армировка

Интервенцията на природата е по-сложен случай. Температурните деформации на почвата и строителните материали водят до появата на пукнатини, стружки и други дефекти, които покриват конструкцията от основата до покрива. В този случай, преди да закрепите отвори в бетонната стена, собственикът на сградата ще трябва да укрепи основата, като използва решенията, препоръчани от архитекта и дизайнера. Е, след приключване на работата за отстраняване на дефекти в целостта на стената, ще трябва да възстановите топлоизолацията и хидроизолацията на носещите конструкции.

Малко по-сложен случай е унищожаването на "старостта", когато част от стоманобетонната плоча започне да се разпада, излагайки подсилващия скелет. След като откриете такъв дефект, достатъчно е просто да запечатате стената и да я покриете с хидроизолация.

Материали и инструменти - от какво се нуждаем?

Преди да запечатаме дупка в стената, трябва да подготвим материали и инструменти. Като пълнеж за сляп или чрез канал в стена или припокриване на бетон, могат да се използват следните опции:

  • Монтажна пяна - идеален материал с висока устойчивост на влага и топлинна устойчивост, но с много ниска структурна якост.
  • Цимент-пясъчна смес, алабастър, гипс или шпакловка - тези материали имат висока структурна здравина, но нямат топлинна устойчивост и устойчивост на влага. В допълнение, материалите от този комплект се страхуват от температурни деформации.
  • Mastic - опция с достатъчна здравина и висока устойчивост на влага. В допълнение, мастика не се страхува от температурна деформация. Въпреки това, появата на стената, покрита с мастик, няма да се хареса на всички.

Освен това, преди дупката да бъде вградена в стената с помощта на горепосочените пълнители, капитанът трябва да подготви следните комплекти инструменти:

  • А перфоратор, четка и прахосмукачка са полезни за разширяване и почистване на пукнатини.
  • За приготвянето на пълнители от сухи смеси ще е необходима кофа и смесител за строителството.
  • За нанасянето и фугирането на вискозни пълнители са необходими шпатули, мистрия, шкурка.
За окончателното фугиране е необходима шпатула

За окончателното фугиране е необходима шпатула

Е, процесът на пълнене зависи от неговия размер и дълбочина на изкопаване. Ето защо, по-нататък в текста ще разгледаме технологията за вграждане както на малки, така и на големи дефекти в стените.

Как да се определи малка дупка?

С глухи гнезда от вътрешната страна се процедираме както следва: разширете дефектната част на конуса с перфоратор, основата трябва да бъде в дълбочината на стената. Изваждаме четката от кухината с четка или я изсушаваме. Разбъркайте сместа от гипс или пясък-цимент (3 до 1), като получите разтвор със средна влага (малко по-стара от пластилин).



Преди да запечатате дупка в стената, инжектирайте около една четвърт от литър вода в канала. Стените трябва да се намокрит, в противен случай те ще изтеглят влагата от мазилката или цимента, предизвиквайки появата на пукнатина. Слагаме малко хоросан върху шпатула и го притискаме в стената, като преместваме инструмента успоредно. Продължете тази операция, докато кухината се напълни напълно. Ние поставяме на повредената зона подсилване на окото (обикновено се залепва за ставите на гипсокартон листове) и shpaklyuem стена, като се използва същото решение.

Ако каналът е разположен отвън, премахването на този дефект ще се извършва по следния начин: разширете жлеба, отстранете бетона, отстранете праха с прахосмукачка или четка. Разбъркваме разтвора (от част от пясъка до един цимент), напълваме го с канал. Възстановяваме слоя топлоизолация и поставяме хидроизолационен пластир с горещ мастик или катран. Много малки дефекти (от дюбели или подобни) могат да се фиксират с монтажна пяна без почистване или овлажняване. След втвърдяване пяната се отрязва и запечатва с мастика или тапет.

Премахване на голямата пауза - как да го направите?

А след това да затворите дупка в стената в случай на големите размери на пробив? Разбира се, един и същ бетон. В този случай просто трябва да запълним дупката чрез поставяне на запушалка от циментов пясък, която запълва огромна празнина. Преди да започнете възстановяването на целостта на стената, ще трябва да укрепите бъдещия щепсел с подсилваща клетка. За да направите това, отстранете парчета от свободен бетон, използвайки перфоратор и пробивни канали в страничните "лица" на счупването с диаметър 10 милиметра. Желателно е те да са на една и съща линия.

След това пригответе малка част от разтвора от пясък и цимент и нарязани пръчки от 8 мм армировка, чиято дължина надвишава с половината от ширината на счупването с 15-20 процента.

  • След това запълнете пробитите точки с цимент (една трета) и ги запушете. Свържете контактните краища на прътите с тел (или заваряване). В резултат на това получавате подсилена рамка, погребана в стената. И ако има стенна армировка в прекъсването, няма да е необходимо пробиване - можете да заварявате подсилващата решетка директно към нея.
  • След като приключите с подсилването, можете да започнете да изграждате кофражен кофраж. За да направите това, вземете листа от DSP или OSB и ги фиксирайте на стената (отвътре и отвън), покривайки почти цялата почивка. Фиксиращите листове могат да се извършват с дюбели, подсилващи ги с наклонени подпори. И щитовете не трябва да се припокриват напълно - горната граница на кофража трябва да бъде разположена под ръба на пролуката (с 8-10 сантиметра).
  • След това можете да започнете подготовката на решение. И ако не знаете марката се използва в строителството на бетонни стени, а вие не знаете какво да покрие дупката в стената, той е по-добре насочени към следните пропорции - 1 кофа с цимент, три кофи с пясък, 3 кофи с чакъл. Внимателно promeshav това решение, да го излее в кофража затворен отвор, през празнината, оставена.
  • След 10-14 дни, кофражът може да бъде отстранен и измазан или измазан с циментова запушалка, изравнявайки стената. И преди да измажете дупка в стената или по-скоро щепсел, затворен с корк, ще трябва да поставите 8-сантиметър процеп в горната му част с тухли.

След като завърши изграждането на корк, който е затворил голямо пробиване в стената, мястото на елиминирания дефект се обработва с мастик, върху който са залепени изолационните плочи.

Какво да правим с пукнатини - проста инструкция

Как да измаза дупка в стена, ако нейната ширина е равна на дебелината на човешката коса? Да, почти същият като всеки малък дефект. Първо, вземете puncher или shtroborez и разширете пукнатината от вътрешната страна на стената, като изрежете жлеб с правоъгълни стени. Прахът и останките от мазилката се отстраняват с прахосмукачка. На второ място, обработваме получената на мястото на грунда прах, което увеличава адхезията на бетона. След нанасянето на праймера е по-добре да изчакате 1-2 часа, след което процедурата се повтаря, като се навлажнява стръбчето.

Пукнатини в бетона

Пукнатини в бетона

Трето, приготвяме пясъко-циментовата смес от сухата смес. Някои майстори препоръчват използването на обикновена стартова мазилка, но такива смеси нямат необходимата граница на безопасност. В особено критични случаи може да се добави подсилващо влакно към сместа, което увеличава якостта на разтвора. Четвърто, напълнете хоросана с хоросан с помощта на шпатула. В края на краищата лепим лента от фибростъкло на затворената зона и я спуснем на стената. И преди финалната замазка стената остава сама за един ден, очаквайки втвърдяване на повърхностния слой пясъчно-циментова запушалка.

Пето, отвън, пукнатината се размазва с мастик, като предварително се разширява с перфоратор. В екстремни случаи е възможно да се използват течни разтвори, които увеличават хидроизолационните свойства на стената. Добра възможност за агрегата може да бъде самоленият бетон. Обикновеният мастик обаче ще даде добър резултат с минималната цена на консумативите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръцеКак да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръце
Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръцеСтенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Няколко ефективни начини за премахване на скърцането на сексаНяколко ефективни начини за премахване на скърцането на секса
Как да пробиете плочки?Как да пробиете плочки?
Филтри за отопление на котли и ремонтФилтри за отопление на котли и ремонт
Как да се определи дупка в таванаКак да се определи дупка в тавана
Врата на стенатаВрата на стената
Как да изберем климатик и да не правим грешкаКак да изберем климатик и да не правим грешка
Измерване на свиването на бетона от бетонИзмерване на свиването на бетона от бетон
» » Дупка в стената на бетона какво и как да се поправи дефект?
© 2021 BggeHat.com