Как да направите отвор в носещата стена?

Как да направите отвор в носещата стена

По време на обновяването на къщата може да има нужда от реконструкция на помещенията. И в такива случаи понякога е необходимо да се направи и отвор в носещата стена. Проблемът е, че такъв дизайн може да доведе до отслабване на цялата сграда. Ето защо, преди да направите отваряне, органирайте скок, конструкция, която поема част от товара.

Настройването на джъмпера е много сериозен етап. Безопасността на цялата структура зависи от нея. При проектирането на моста позволи типа на припокриване и разположението на неговите плочи, дебелината на стените и техническото им състояние, ширината на отвора, материалът на стената, както и различни други фактори е издигнат. Тъй като тук има много нюанси, не трябва да извършвате такива изчисления, по-добре е да ги инструктирате на професионален дизайнер. Този специалист ще ви каже какъв материал е по-добре да направите скок.



В стандартната версия обикновено е сглобен стоманобетонен мост, който се състои от два L-образни греди. Не е нужно да бъдат закрепени. След като прочисти да бъде ниша в местата, където ще се изгради скачач се прилага от двете страни на един доста дебела циментова замазка (за да бъде силен, трябва да се вземат на марката цимент M100). След това задайте гредата. Когато разтворът се захване, ще е необходимо да се уплътнят кухините между стената и лъча. За да направите това, използвайте циментова каша (вземете марката M50). След като разтворът се втвърди, почукайте самият отвор, след това го обвийте с мрежа и го измажете.

Понякога е достатъчно и стоманени джъмпери, които могат да бъдат разположени сравнително бързо и лесно. Това са и сглобяеми конструкции, които обикновено се състоят от два канала, по-рядко - от ъглите или I-гредите. Профилите помежду си се затягат с болтове с разстояние между тях не повече от 50 см. Диаметърът на самите болтове трябва да бъде 20 мм. Дължината на използваните канали е избрана така, че след устройството за отваряне те да бъдат подпряни на стената до дълбочина от най-малко 15 см от всяка страна.

Ако отворът е във външната стена, не забравяйте изолацията на моста, така че да не се превърне в студен мост. В този случай се използва полистирол и приложението му не се ускорява от корозия, каналът е покрит със специален цветен състав.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.
Козирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънцеКозирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънце
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Зидария от зидария с нагревателЗидария от зидария с нагревател
Контейнери за агломерации на частни къщи и характеристикиКонтейнери за агломерации на частни къщи и характеристики
Врата на стенатаВрата на стената
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
» » Как да направите отвор в носещата стена?
© 2021 BggeHat.com