Врата на стената

как да направите вратаДнес ще говорим за това как да направим една врата. Често новите решения за планиране изискват прехвърляне на съществуващи врати. Понякога практикуваме разбиване на нови, допълнителни. Такава работа изисква отстраняване на част от конструкцията в мястото на планираната дупка.

С независимо проникване е трудно да се разбере как да го направите правилно, без да навредите на носещите елементи на къщата. Така че нашата статия ще улесни тази работа чрез провеждане на основните етапи от разглеждания вид работа.

Как да направите врата в тухлена стена?

врата в тухлена стенаДа речем, че трябва да пробиете през врата от 1 м до 2,1 м в тухлена стена. Това, което трябва да направите в този случай, ще бъде обсъдено по-подробно.

Почистваме повърхността на стената от мазилката и вече върху почистената повърхност отбелязваме планираните размери.

Вторият етап ще изисква канал, който ще бъде използван като джъмпери през нов отвор. За да инсталирате армировката, трябва да режете браздите от всяка страна на стената (хоризонтално). Долната част на браздата трябва да съвпадне с горната част на новия отвор. Нейните параметри се наблюдават в рамките на:

  • дълбочината на браздата е около 60-70 мм;
  • височина от около 150 до 160 мм;
  • дължината трябва да бъде 1500 mm.

За да работите, се нуждаете от свредла с диаметър 22 мм, които трябва да пробият пет дупки. Преди да инсталирате, трябва да закупите два 14-канални канала. Тяхната дължина трябва да бъде 1,5 м. Във всеки продукт са пробити 5 дупки с диаметър 24 мм. В браздите извършваме запълване. Така че дупките в отвора и в частите съвпадат по-добре да ги правят едновременно. За да направите това, каналът трябва да бъде фиксиран на стената и трябва да бъде избрана тренировка с по-голяма дължина.

Преди инсталирането на продукта, браздите, направени в отвора, трябва да бъдат почистени от отломки. Работата се извършва с помощта на прахосмукачка.

На повърхността на каналите се полага пластмасов разтвор М100. Преди разтворът да се охлади, трябва да въведете канала в жлебовете и да го поставите с болтове и гайки. Разтворът трябва да се остави да замръзне напълно, само след като се пристъпи към следващия етап.



Изрежете маркирания отвор с режещ диск. Отстранете праха от зидарията, покрийте я с хоросан. След като разтворът се втвърди, продължете с монтирането на ъглите на рамката. Рамката от ъглите е заварена чрез заваръчна машина;

На последния етап ще бъде необходимо да се премахнат всички неравности на заваряването, да се премахне ръждата и мазилката на вратата на мрежата.

Как да направите входна врата в бетонна стена?

входна врата в бетонна стенаБетонните стени са много здрави, така че отварянето на такава стена ще бъде много трудно. Много хора използват перфоратори и винтоверти. Но от тях само шум. Освен това, поради силната вибрация при работа, тези инструменти оказват влияние върху човешкото здраве. Сега ще ви кажем кои инструменти най-добре се използват за рязане на врата в стена от бетон.

Съвременната технология ви позволява лесно да направите входна врата. Диамантно рязане, най-често срещаният вид обработка на бетонни стени.

За да оформите отварянето, трябва:

  • българин с диамантен кръг;
  • специална прахосмукачка за строителството;
  • филм;
  • Ламели от дърво;
  • ноктите.

Технология за рязане на диаманти

Преди всичко трябва да се уверите, че няма електрическо окабеляване в стената, където се планира отварянето. След това маркирайте стената. Преди да започне реженето на бетон, се изработва дървена рамка, последвана от разтягане с филм. Такъв трик ще предпази стаята от прах.

Обикновено бетонните вътрешни стени имат широчина, не по-голяма от 40 мм. За такива стени е подходящ българин с диамантен кръг до 230 мм. Не изрежете целия отвор с едно натискане. Трябва да направите почивки, за да охладите инструмента и да почистите праха.

Знаейки как да направите сам вход, можете да спестите пари за наемането на екип. Но трябва да се помни, че работата с носещи конструктивни елементи може да доведе до унищожаване. Ето защо, преди да започнете работа, трябва да се запознаете с проекта на къщата и да се консултирате със специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компаниятаПредимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компанията
Как да се възстанови една стара дървена врата?Как да се възстанови една стара дървена врата?
Врати от масивно дървоВрати от масивно дърво
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Как да изберем подходящата гаражна вратаКак да изберем подходящата гаражна врата
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
Какво трябва да знаете при избора на входна вратаКакво трябва да знаете при избора на входна врата
» » Врата на стената
© 2021 BggeHat.com