Контейнери за агломерации на частни къщи и характеристики

Джъмпери за блокове от газобетон в частна къща - видове и характеристики 1Най-разпространеният вариант на джъмперите са тези, които са изработени от армиран газобетон. Това е най-разпространеният метод. Готовите мостове за бетонни блокове са независима опорна част и се използват за покриване на отворите, а тяхната ширина не трябва да бъде повече от 175 сантиметра.

Те са подсилени с помощта на стоманен корпус, така че не е необходимо да се изолира структурата. Техният монтаж се състои в поставянето на мост върху тънкия слой лепило симетрично с припокриващия се отвор. Трябва да се отбележи, че минималната зона на подпомагане трябва да бъде 25-30 см, което зависи от ширината на отворите.

Монтирането на предварително подготвени джъмпери има едно важно предимство - бързото създаване на еднаква, гладка и гладка повърхност на стената, а това в бъдеще ще улесни работата по мазилка. Но има недостатък - висока цена.

Джъмпер от монолитен бетон

Евтиният и надежден начин, използван в строителството. Нейната същност се крие във факта, че преградите са бетонирани и подсилени, а също и изолирани в дървени кофражи, които се намират над отвора. След като са положени блоковете, е необходимо да се изгради самият дървен кофраж, който е направен от OSB, борда или дървен материал. Отвън, вътре трябва да поставите дебелина на нагревателя 100 mm.

Трябва да се размаже с лепилен разтвор от вътрешната страна, за да се затегне с бетон. И вътре в кофража е монтирана рамка, изработена от армировка.

Следващата стъпка е необходима, за да се запълни с бетон кофражът на ниво, което трябва да бъде равна на височината на блока, и следователно - 20 см След като се е втвърдил, кофраж трябва да бъдат отстранени, след което образуваното. изолирана отвън скок от стоманобетон. Не забравяйте, че тя трябва да бъде измазана и ремонтирана с помощта на алкално-устойчива фасадна мрежа.

Тази опция е много по-евтина, но ако използвате ъгли, всичко ще бъде по-скъпо. Но в крайна сметка получаваме подсилен скок, който със сигурност не се напуква.

Джъмпери за блокове от газобетон в частна къща - видове и характеристики 2

Джъмпер в комбинация с метални ъгли

джъмпери за блокове за газобливане с използването на ъгли от метал - това е друг начин за тяхното получаване. Същността му се състои в полагането на блокове от газобетон върху мостовете на ъглите на метала. Тук има един важен момент - трябва да изрежете ъгъла на блокове, оставяйки една трета от ширината на ръба. Не можете да поставите ъгъл отвътре и извън уреда.

Струва си да се помни, че дебелината на ъглите директно зависи от ширината на отвора. Ако ширината на отвора е не повече от 1,2 метра, тогава трябва да използвате ъгъл за 50, а ако ширината достигне два метра, тогава ъгълът трябва да е 75.

Моля, имайте предвид, че ъглите имат носеща способност, която е достатъчна, за да издържи само един ред от блокове от газобетон, поставени върху лепилото. Блоковете трябва да се полагат плътно, а краищата на всички вертикални шевове трябва да се запълнят с тънък слой лепило.



Когато лепилото се втвърди, джъмперът ще изглежда като монолитен газобетон, имащ сила, сравнима с газобетон. Когато прозорците вече са направени, част от ъгъла, разположен отвън, трябва да бъде изолирана с минерална вата и пяна, а след това трябва да бъде измазана.

Този метод има един недостатък: ако ъглите не са правилно вградени и външната част също е изолирана неправилно, кондензацията ще се появи от вътрешната страна на стаята по склоновете.

Джъмпери за блокове от газобетон в частна къща - видове и характеристики 3

Мост, направен от U-блокове

Тази опция включва производството на джъмпер за блокове от газобетон директно на строителната площадка, като се използват блокове от дъна или с други думи U-образни блокове. Те са поставени на предварително подготвена основа за монтаж. Тя е направена от бар или дъска.

Основата за преградата трябва да е много силна, защото не трябва да се огъва, когато бетона се излива в завършената конструкция. За да се случи това, бордовете трябва да бъдат подкрепени.

На такива платформи блокове трябва да се постави плътно и вертикални фуги между тях трябва да се запълни с тънък слой лепило. Освен това във всеки блок, по-специално по-близо до външната страна на изолацията трябва да се постави снабдена с минерална вата или пяна пластмасов лист, тъй като дебелината на блока канал е 6 см, и за неговата ниска топлоизолация на бетон монолит.

Джъмпери за бетонни блокове в частна къща - видове и характеристики 4

Сега джъмперите инсталиран в рамката на армировката, състояща се от четири пръчки, които са обезпечени в напречното сечение между тях. Стъпка клетки е 10-15 см. Обърнете внимание, че необходимостта от използване на джъмпери на диаметъра на клапан прът на 1.2 см. За свързване на трупа изисква свързващ проводник и тел се смесва с диаметър 6 mm за пръстеновидния тръбопровод.

На следващата стъпка бетонът се излива в кухината на газобетонния мост, който се уплътнява и изравнява. Нейната марка трябва да бъде най-малко M200, т.е. конвенционален основен бетон.

Използването на блокове тип U в идеалния случай опростява изпълнението на джъмпера, а създадените подове имат отличен товароносимост. Единственият и най-важен недостатък е високата цена.

Джъмпери за бетонни блокове в частна къща - видове и характеристики 4

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Полагане на газ блокПолагане на газ блок
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стенитеРеалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Как да подсилим пяната блоковеКак да подсилим пяната блокове
Как да подсилим газовите блоковеКак да подсилим газовите блокове
Дебелина на стената от газови блоковеДебелина на стената от газови блокове
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
» » Контейнери за агломерации на частни къщи и характеристики
© 2021 BggeHat.com