Полагане на газ блок

Блок материалът е широко използван за като частния сектор, и жилищен комплекс от високи сгради, благодарение на клетъчната си структура и наличието на въздушни възглавници в клетките, той е отличен топлоизолатор и поддържа топлината в помещението. Размерите на газобетона са доста големи и леки, така че полагането на газобетон от себе си се извършва бързо и без специални допълнителни разходи.

Как е зидарията

Важно е да се първия ред, че ще зависи от качеството на инсталацията на всички следващи редове, получаване на разтвор на цимент, пясък и вода в съотношение 1 * 3. Първо, по периметъра лента основа хидроизолация материал се полага върху - слой циментов хоросан от 1.5 - 2 cm, може да се изолира основа хидроизолация, Rubemast добрият и евтин материал за изолация - покривен материал.

Полагане на газ блок

Строителството започва с ъгъл, два газови блока от него в различни посоки, образувайки блок, като по този начин се поставят 3 реда нагоре. Изравнете ъгъл може да бъде с конвенционална отвес, а след това проведе полагане на първия ред на краищата, това трябва да бъде плосък хоризонтално, което може да се провери нормалното ниво. Приготвената циментова замазка е свързващо вещество при полагане на стени, използва се за поставяне на всички следващи редове. Те могат да бъдат засадени на качествено лепило само с правилната си геометрична форма, без значителни отклонения. Разтвор се счита за основа така газобетонова подредени върху него, последващо газобетон са покрити отгоре и отстрани на контакт със съседните блокове, дебелината на разтвора - същото навсякъде. Леко люлеещ се газобетон, здраво седнал на място и притиснат към следващия. Внимавайте внимателно, за да не повредите газовите блокове, можете да използвате дръжката на мистрия.

подсилване

газ-блок армировка

Gazoblochnaya зидария трябва да бъдат гъвкави, така че подлежи на армировка, се използват тези арматурно желязо, чиито сечение е не повече от 8 mm. За подсилване на газобетон е двойка жлебове на разстояние 5 cm от края на вертикалното разстояние между каналите е не повече от 10 мм. Барове в блокови ъглите трябва да бъдат заоблени, така че леко заоблени вдлъбнатини, а не под прав ъгъл. За изрязване на каналите използването на чук или длето, в каналите трябва да бъде свободен от прах, особено когато използването на адхезивния състав, слотовете или каналите, напълнени с разтвора, в началото на това върху която укрепване пръти и по същество вдлъбната в суспензията, оптималната ширината и дълбочината на жлебовете - 2 -. 3 cm, че не е необходимо да се засили всеки ред, достатъчно, за да го направи всеки 3-4 реда.

Изграждане на блокови стени

снимка на подсилване на газ-блок

По време на инсталацията лигира аерира, т. Е. Затворете шева формира над мястото Gazoblok, важно е да се помисли, че тяхната връзка, на таван или под въпрос за мига, например, покривен материал. Първи брой блок е намокрена с вода, се прилага само след решение на цимента като инструмент за прилагане на разтвора и да се използва за превоз с помощта на слой върху цялата повърхност се превръща плоска и гладка. свиване лепило шев между тях е 3 mm и разтворът - 1 - 1.5 cm, неравни единици изискват по-големи дебелини разтвор за зидария се изглежда по-гладка.

подравняване

подравняване на газовата уредба

В края на всеки втори ред не е целият блок, а неговата половина, за гладка нарязана половина, използвайте резачка на дърво или електрически триони. Поставянето на всеки ред изисква подравняването му, можете леко да го почукате с гумен чук и да отрежете излишните изпъкналости с равнина или плувка.

V - блок



Монтаж на газови блокове

Изчистете повърхността на праха с дебелина на стената 30 см, подсилени на всеки 4 реда, в дебелина на преграда в 15-20 мм арматура преминава всички на един ред, оптималната дължина на пръчки - 15 - 20 см.
Като скачач под прозорците, греди опори, използвайте V - образни елементи, често е трудно колан под гредите на тавана на последния ред постави кофраж, който се излива бетон и хоросан. V-образният газобетон е положен по същия начин като обикновената, но дебелата странична стена на V-образния трябва да бъде поставена не отвътре, а отвън. Преди поставянето на блоковия ред, образуващ стените, за V-блока се намира металният кофраж. Тя ще бъде запечатана с 30 см, от всяка страна на вратата или отваряне на прозореца.

Етапи на довършителни работи

украса

Когато приключите с пречистването на разтвора от превишението следва да бъде предмет на всички ред на предната страна блок. Вземете парче газобетонова и ги почиства до повърхността на остатъци цимент, както и на избелване, покрита с бяло покритие парчето износване. След пречистване от прах стени шевове трябва бродира, това се приема, че една част от тръба от пластмаса или метал, той се отрязва под ъгъл така, че диаметърът съвпада с дебелина на шева може да се намали малко по-малък скрап извършва на шев, образуване на полукръг. Adv основно всички шевове хоризонтално, а след това постепенно се премине към вертикалните шевове. В момент, когато блоковете са подредени, може незабавно да образува тухла фурнир, връзка със съвместното полагане на бетон и тухла газ е все още същите фитинги. Пръти по този начин не трябва да стърчат от повърхността и че и други материали, така че да не се получи топлинни мостове да проникват през прорезите в стаята.

Подсилване на газобетон, видео

заключение

Gazoblok се използва широко и доказа, че е издръжлив и надежден материал, единичната цена е достъпно за широк кръг от потребители, така че е добра газобетон склонни да купуват за изграждане на бани, стопански постройки, къщи и други сгради.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Стените в апартамента на блока от пянаСтените в апартамента на блока от пяна
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Гараж от газови уредбиГараж от газови уредби
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Сутерен от газови блоковеСутерен от газови блокове
Балкон от газови блоковеБалкон от газови блокове
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
» » Полагане на газ блок
© 2021 BggeHat.com