Лепило за газови блокове

Аеробният бетон е сравнително млад материал за стени, но в същото време доста популярен. Високото търсене в него се дължи на добрата топло- и шумоизолация характеристиките на блоковете, но за да изградим топла и надеждна къща от блокове от газобетон, не е достатъчно да купуваме качествени продукти. Необходимо е също така да се използва за тяхното монтиране специално лепило за полагане на газобетон, който е не само икономичен, но и с по-високо качество на традиционния зидарен хоросан.

Причини за използването на зидария лепило

газ блок

Добрите плочки от аеробно бетон, които имат впечатляващи размери и много прецизна геометрия, са идеални за монтаж върху лепило, дебелината на фугата на разтвора е средно 2 см, а съединението е само 2 мм. Материалът за зидария е спестена 10 пъти, а времето за подготовка на монтажната смес, както и транспортните разходи, свързани с транспортирането на пясък и цимент към обекта, също са спестени в голяма степен. Специалните добавки на базата на полимери, които са част от газобетонната смес, придават своята устойчивост на разпръскване и задържане на влага вътре, като също така намаляват топлопроводимостта на съединението. Благодарение на всички същите добавки, той е по-пластмасов, той запълва максимално всички празни пространства, от които ставата става по-трайна, такъв лепилен състав е много лесен за употреба. Трябва да се помни, че приложението му за полагане на блокове, характеризиращи се с лоша геометрия, е много неподходящо и превишаването на сместа ще доведе до по-впечатляващи цифри в сравнение с разходите за зидария.

Консумиране на лепило

Монтаж на газови блокове

Количеството на лепилото, използвано за зидарията, зависи пряко от производителя, за всеки тип смес техните специфични разходни таблици, средно на 1 куб. М газ, има 1 торба. Това обаче са чисто теоретични изчисления, които на практика не винаги се потвърждават, затова е целесъобразно да се съсредоточим върху 1,5 торби.

лепило за газови блокове

Консумацията е много зависима от следните фактори:

  1. Опитът и уменията на зидаря, който изгражда стените на газьола.
  2. Използвайте специален инструмент за нанасяне на лепило.
  3. Полагане върху него трябва да се извършва при температура не по-ниска от +5 градуса, в противен случай е необходимо да се въведат антифриз добавки.
  4. Непрекъснато поддържане на хомогенността на състава на сместа.
  5. Готовият разтвор трябва да се използва в рамките на 2 часа.
  6. Полагане на газовия блок за лепилен цимент не по-късно от 15 минути, изравняване 3 мин.

Мазилка на газови блокове за лепило

фото лепило


Трябва да се помни, че първата серия от бетонни блокове винаги са положени върху хоросан в съотношение 1: 3, дебелината му трябва да бъде не повече от 30 cm е най-добрият избор за началото на изграждането на стени, всички следващите редове са поставени на прясно приготвената лепило цимент ..

причиняване

Той се прилага за газобетонни специално лопата или мистрия с назъбени краища, след което множеството аерирана леко повърхност размер и подравнени, веднага след това, чрез мистрия отстранява излишния че обходен. Отрича гумен чук блокове или леко разклащане следната серия издигнат при разбъркване 0.4 от общата височина, изисква лигиране. При полагане на тях завършва с рефрена, имайте предвид следното: ако стената е измазана от двете страни, на фугата не е изпълнен с лепило за залепване на по-добро и топлопроводимост на блокове, Въпреки това, ако фасадата не е планирана да бъде завършена, пълненето на крайните шевове може да е наполовина.

Интересен видеоклип

заключение

Лепилото за полагане на газобетон е оптимален вариант на критерия за ценова стойност, като по този начин е възможно не само икономично да се спестят, но и да се подобрят оперативните характеристики на бъдещата къща.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Изграждане на къща от газови блоковеИзграждане на къща от газови блокове
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Пяна от пянаПяна от пяна
Какви са пяните блокове?Какви са пяните блокове?
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
» » Лепило за газови блокове
© 2021 BggeHat.com