Определяне на консумацията на лепило за блокове от газобетон

Консумацията на лепило за блокове от газобетон може да бъде различна, това се влияе от композицията, използвана за зидария. Когато извършвате този вид работа, не можете да използвате лепило. Това се дължи на факта, че газобетон и други клетъчни материали имат висока степен на водопоглъщане. Необходимо е да се предпочитат състави, специално предназначени за полагане на лек бетон.

Такива смеси могат да се използват както за замазка, така и за обработка на стени, изградени от споменатия материал.

Типове строителни блокове

Типове строителни блокове.

Зависимост на консумацията на материал от вида на лепилото

При избора на лепило за газобетон не се взема под внимание циментовият разтвор, тъй като не е в състояние да осигури малка ширина на шева. Смесите за строителни работи, при които се използват блокове от газобетон, позволяват да се осигури шев (дебелината му е 2-3 mm). Това осигурява по-ниска консумация на сместа, но качеството на зидарията не намалява. В допълнение, сред съставките на сместа можете да избирате полимерни добавки, които спомагат за равномерното разпределение на материала и запълването на шева напълно. Бетонови блокове се полагат, като се използват смеси, съдържащи специални добавки, представени от модификатори. Те са необходими, за да може влагата да остане вътре.

Тези компоненти ще премахнат появата на пукнатини в ставите при високи температурни условия.

Таблица за сравнение за грешки при полагането на газови единици върху смес и лепило

Таблица за сравнение за грешките при полагането на газови единици върху сместа и лепилото.

Съществуват и добавки в състава, които намаляват характеристиките на топлинната проводимост.



Описаните смеси притежават качества на отлична адхезия, пластичност и устойчивост на силна студ. След полагането, сместа скоро застава и по време на процеса на втвърдяване не се свива, което предотвратява възникването на студени мостове.

Независимо от факта, че такъв състав е лесен за употреба, за да се очаква потреблението на лепило, е необходимо да се подготви правилно. За това е важно да се запази съотношението на смесване на компонентите.

В процеса на смесване е разрешено да се използва свредло, допълнено със специална дюза под формата на смесител.

Изчисляване на обема на лепилото при полагането на блокове от газобетон

Много строители се интересуват от въпроса какво ще бъде консумацията на лепило. При отговорите на този въпрос е необходимо да се вземат предвид установените и потвърдени стандарти, които предполагат използването на състав на 1 m2 в количество от 1,5-1,6 kg. Това отчита сухата смес, докато условието трябва да бъде изпълнено, при което дебелината на шева е еквивалентна на 1 mm. Тези цифри са правилни, ако приложението на състава се извършва на равна повърхност. С оглед на горепосочените данни може да се твърди, че консумацията на лепило при работа с газобетон може да варира от 15 до 30 kg на 1 m3. Средните стойности за потреблението на определен обем зидария са равни на 1 чувал от материал, в който са 25 кг от състава. Теорията винаги е била несъгласувана с практическия опит, а този случай не е изключение. В последния случай трябва да се използват 1,5 торби за полагане на 1 m3 материал, което е еквивалентно на 37,5 kg сух състав. Тази разлика, когато се използва газобетон в работата, може да се дължи на факта, че квалификацията на капитана може да бъде различна, освен това повърхността на блока може да е неравномерна. Всички тези обстоятелства могат да повлияят на дебелината на шева, което определя потреблението на състава. Това трябва да включва и метеорологичните условия.

За да се избегне появата на студени мостове, монтажът на продукти трябва да бъде придружен от използването на фино-зърно лепило. Това ще позволи да се постигне еднородност на зидарията и намалена консумация на лепило. Дадените цифри не винаги са еднакви за композициите на различни производители, затова преди да използвате сместа в процеса на зидария, е необходимо да се запознаете с инструкциите.

Аериран бетон трябва да бъде поставен в съответствие с технологията, това също ви позволява да получите обещаните разходи на композицията. Извършването на строителни работи предполага спазване на температурен режим, който трябва да бъде равен на + 5 ° С, но не и под това, което е вярно по отношение на структурата и основата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Балкон от газови блоковеБалкон от газови блокове
Лепило за газови блоковеЛепило за газови блокове
Нанасяне на газобетон в строителствотоНанасяне на газобетон в строителството
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
» » Определяне на консумацията на лепило за блокове от газобетон
© 2021 BggeHat.com