Изграждане на вана от газов блок

Много хора мечтаят да имат хубава и красива баня в двора си, разбира се, че е най-добре да се направи от дърво, но е много дълга и скъпа. Ето защо, преди началото на строителството, на първо място, е необходимо да се определи материалът за неговата ерекция. Характеристики на бетонния бетон подходящ за такива цели, той е достатъчно надежден и екологосъобразен, не отделя никакви токсични вещества, огнеупорни и добре запазва топлината в сградата. Поради своята порьозна структура не позволява да се появяват във влажна стая, те имат гладка повърхност и геометрични размери. Така че, ние изграждаме баня с газобетон със собствените си ръце, но първо ще трябва да направим проект, разбира се, че е по-добре да се обърнете към професионалистите.

фундамент

изливане на основи

Поради факта, че блоковете от газобетон имат ниско тегло, основата под ваната може да стане по-малко мощна, което ще ви спести много време и пари, това е най-добрият вариант. За да започнем, трябва да изкопаем изкопа под него, ще бъде достатъчно, за да има дълбочина от 40-50 см.

Етапи на фундаменталното леене:

  1. Първо разрязахме армировката в ъглите на изкопа.
  2. След това ние правим рамка на армировка, нейният диаметър трябва да бъде най-малко 10 мм.
  3. Правим кофража, монтирайте решетката и я напълнете със силен бетон.
  4. Даваме на фондацията няколко дни да изсъхне и да се придвижи към разпространението на канализацията.

Стенна зидария

Полагане на газ блок

Преди да пристъпи към полагането, първо трябва да се направи хидроизолация между основата и Gazoblok, така че ние Стела покривен материал, така че тя е малко по-широк от блоковете. Достатъчно е да се направи дебелината на стената в един блок.

снимка на вход от газобетон

Ние ще се само висококачествен газобетон, същата инсталация се извършва от един ръб, ставите се опитват да направят колкото е възможно по-малко, това ще определи топлопроводимостта. Първият ред се полага върху обикновената циментова замазка, всички следващи редове трябва да се поставят върху специален лепилен цимент. Благодарение на него, ставите между газовите блокове са само 2-3 мм, което почти прави възможно отстраняването на т. Нар. "Студени мостове". За да започнете изграждането на силна нужди баня само за ъгли, не забравяйте да следи за газобетон зидария вертикално и хоризонтално ниво, в случай на грешки при монтажа се изправяне с гумен чук.

подсилване

газ-блок армировка

при зидария на газови блокове също така е необходимо и армировка, за надеждно изпълнение е необходимо първо да се направят две стълбища, нейната ширина трябва да бъде равна на диаметъра на армировката. След като са направени жлебовете, отстраняваме целия прах от тях, след което ги поставяме и ги напълваме с лепило и можем да използваме обичайното решение. Поставете го в аериран бетон, за предпочитане цели, предварително извити в ъглите.

облицовка



газобетонна мазилка

За довършителни работи има много възможности: боя, мазилка, декоративна тухлена облицовка, имитация на дървесина, декоративен камък, винил сайдинг или пък и пластмасови панели.

По-добре, разбира се, просто мазилка, за това, което е направено:

  1. Защита на стените от температурни промени.
  2. Той дава свободно преминаване на парата навън.
  3. За да се гарантира, че стените не винаги отиват на прах и въглероден диоксид.

мазилка на стени

За вътрешни довършителни работи първо се извършва изолация с минерална вата, с изключение на стените на самата парна част, по-добре е да се покрие с хидрофобен грунд. След извършване на тези работи можете да продължите с монтажа на дървени панели.

Полезно видео

заключение

Изграждането на баня или сауна от газобетон е много добро решение, защото този материал има положителни характеристики, разнообразие от размери, ниско тегло и разбира се не е страхотна цена. Ако все пак изберете този строителен материал за сгради, тогава когато работите с него няма да съжалявате.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да изберем газов блок за изграждане на къщаКак да изберем газов блок за изграждане на къща
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
» » Изграждане на вана от газов блок
© 2021 BggeHat.com