Гараж от газови уредби

Изграждането на гараж със собствените си ръце изобщо не е трудно, ако компетентно подхождате към избора на проекта и определяте мястото за строеж. Предвид вида на почвата, нивото на подпочвените води, външните фактори на околната среда, можете да прибягвате до готов индивидуален проект, разработен от опитни дизайнери и архитекти специално за вашия район. Съвременният пазар предлага широка гама от строителни материали за стени за зидария, широко приложение в строителството намерени глухар и фреймблок материал, характеризиращи се с лекота и бързо производство, газобетон също има добри технически данни. Нека разгледаме по-подробно какви характеристики ще има гаражът от газобетон.

достойнство

размерите на газовия блок

Плюсове аерирана бетонни блокове: - отлична топлинна изолация - Сила - Трайност - паропропускливост - скреж освен че материалните размери имат правилната геометрия, ефикасността за сметка на полагане плоска, гладка повърхност. Газобетонни перфектно податлив на рязане, награпавяване, рязане с подръчни материали, не е необходимо да се извърши сезонна работа за ремонт и поддръжка на гаража в продължение на много години.

Как да подготвим фондацията

хидроизолация

Всяка конструкция започва от основата, в зависимост от проекта е важно да се определи правилно размерът и конструкцията на гаража, да се маркира бъдещата конструкция на обекта и без да се допусне разпадането на земята внимателно да се изкопае дупка за основата. Дъното е покрито със сух пясък в слой - 5 см. Леко навлажнена с вода и добре смляна, след това металната армировка се полага в дебелината на пръта - 6 - 8 мм. Посоката и равнините на армировката трябва да бъдат различни, по-лесно е да се построи сградата съгласно предварително нарисуван чертеж.

Подготовка на хоросан за основа

лепило

Получава се разтвор на бетона с помощта на бетонобъркачка, и запълване на получената смес в гарнитурата, съставът съдържа смес от цимент, пясък и чакъл в съотношение 1 * 2 * 5, всички смесени старателно се разбърква и се излива на армировката. Най-добрият пясъка се счита за морето, и развалините изберете малък, не по-големи от семена, с помощта на речен пясък, излишната глина може да се отрази на качеството на решението, не е най-добрият.

запълни

изливане на основи

Напълнете бетона с равномерен слой по целия периметър на основата, с неравномерна площ за удобство при работа, можете да поставите кофража от шлака, защитен с полиетилен. Кофражът ще помогне за разпределянето на разтвора равномерно по цялата повърхност, подсилващата мрежа се полага върху пълнежа. Пръскайте основата с вода за първите 2-3 дни след изливането, за по-добра якост, позволете на бетона да изсъхне в рамките на един месец, подслон от дъжда и едва след това е възможно да започне изграждането на гаражни стени.

Стени и порти за гараж

снимка на стени и порти

Строителството се осъществява на няколко етапа:

  1. Над мазето е поставен хидроизолационен слой, можете да вземете ruberoid, той ще предпази стените от намокряне.
  2. Започнете инсталирането на портата, за стабилност е добре да поставите разделителите.
  3. Продължаваме да слагаме стени от газови блокове.


За да изгладите цялата съществуваща неравномерност на основата, поставете първия ред върху разтвора и всички следващи редове трябва да бъдат поставени върху специално лепило. Последният, горният ред се очертаваше с дървени трупи, директно вградени в стената. За покрива е по-добре да се използват услугите на специалисти, тъй като процесът има много нюанси.

вентилация

Гаражна вентилация

Най-добрият и икономичен вариант - естествена вентилационна система, като се вземат предвид техните възможности, можете да зададете на предлагането - смукателна вентилация, тъй като тя е по-ефективна, регулира захранване и отвеждане на въздуха осигуряват необходимото ниво на вътрешния климат.

Как да изолирам

мазилка на стени

Като топлоизолация за хидроизолация и шумоизолация, използвайте трислойни настилки, първо стените са покрити със слой от фибростъкло. За предпазване от влага, полиетилен е инсталиран следващ слой, гипсокартон за третия завършващ слой. повърхност стените са измазани и се извършва подробно вътрешно покритие.

Гаражна конструкция, видео

заключение

Gazoblok-трайни и висококачествени строителни материали, с помощта на гаража, можете да създадете свой собствен, ако извърши поетапно строителство, ясно следвате инструкциите по-горе, бързо и евтино можете да се изгради един добър и надежден хангар, което се дължи на бетон, няма да има нужда последващо операция. Цената на материала за блокове газ е много по-ниска от тази на други подобни материали.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетонОригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Дебелина на стената от газови блоковеДебелина на стената от газови блокове
Състав на газаСъстав на газа
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Лепило за газови блоковеЛепило за газови блокове
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
» » Гараж от газови уредби
© 2021 BggeHat.com