Как да изберем климатик и да не правим грешка

За да купите климатик без отрицателни последствия при покупката му, трябва да се придържате към определени препоръки. Има няколко основни показателя: цена, енергийна ефективност и мощност. Необходимо е да се сравнят допълнителните параметри, като се вземе предвид квадрата на стаята, разположението на прозорците и стените и препоръките за монтаж. След като прочетете тази статия, можете лесно да направите правилния избор на климатик, който ще осигури комфортен климат във вашия дом, като спестявате купуването и плащането на електроенергия.

1. По-изгодно е да купувате климатик през зимата. Много производители притежават акции без да продават стоки през лятото. Ето климатици от Санкт Петербург - добър пример за качествено климатично оборудване. На сайта akmeklimat.ru ще научите по-подробна информация как да купувате климатици SPb.

2. Необходимо е да се вземе решение кока тип костюм ли най-добре: инсталира директно в кутията, преносими (движи на колела, без да е необходима консолидация) или закрепен към стената на сградата (трябва да се направят дупки в стената)?

3. Разгледайте размерите на стаята. Купете климатик с подходящ капацитет. Твърде мощна технология често ще се включва и изключва, което ще доведе до прекомерно потребление на електроенергия.

4. Проверете индикатора за охлаждане. Той се измерва в BTU, колкото по-малък е броят, толкова по-малка производителност.

5. Научете ефективността на използването на енергия. Тази маркировка е означена като - EER. Колкото по-висока е стойността, толкова по-малко енергия се изразходва от устройството.



6. Климатикът трябва да има функция на автоматично регулирани щори. За по-добро охлаждане на помещението е необходимо да насочите потока на студен въздух в центъра на стаята. При преместване на прозореца отстрани, въздушният поток трябва да бъде регулиран. При някои модели, за по-добра циркулация на въздуха, повдигането и завъртането на щорите е автоматично.

7. Решете кои допълнителни функции може да са ви необходими. Почти всички модели имат дистанционни конзоли. С тяхна помощ е много удобно да настроите и регулирате желаната температура и режим. За да спестите енергия, дайте модел с функцията за стартиране в точното време. С този таймер климатикът ще се включи малко преди да се приберете у дома. Обърнете специално внимание на факта, че комплектът включва филтри от прах, миризми и алергени.

8. Прочетете отзивите и препоръките. Научете няколко отзиви за моделите на технологиите, които решите да купите. Потърсете евентуални оплаквания срещу производителите. Поискайте съвет от роднини и приятели, които вече са инсталирали климатика.

9. Проверете функционирането на оборудването в магазина. Поискайте да включите климатика, за да определите нивото на шума и лекотата на работа.

10. Открийте необходимите изисквания за инсталацията. Тъй като редица модели изискват специализирана инсталация, допълнителни фитинги и в някои случаи нестандартни захранвания. Проверете размерите на технологията, независимо дали тя се вписва в отвора на прозореца. Ако е необходимо, намерете фирма, която се занимава с инсталирането на продаваните климатици. Разбира се, трябва да платите още малко, но по този начин ще спестите време и нерви. Има и такива модели, които не могат да се справят с инсталацията си, така че е по-добре да плащате допълнително за работата на специалистите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Как да оборудваме нов апартаментКак да оборудваме нов апартамент
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Видове климатициВидове климатици
Рефлекс на разширителните танкове и друго оборудване на тантуаРефлекс на разширителните танкове и друго оборудване на тантуа
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Как да изберем мотоблокКак да изберем мотоблок
Използване на климатик през зиматаИзползване на климатик през зимата
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Как да изберем разделена система за апартаментКак да изберем разделена система за апартамент
» » Как да изберем климатик и да не правим грешка
© 2021 BggeHat.com