Правила за инсталиране на климатик за прозорци

Преди да инсталирате самостоятелно климатика на прозореца, изчислете зоната, която трябва да се охлади, и изчислете желания размер на климатика.

Освен това, измерете отварянето на прозореца, в който ще се инсталира климатизаторът. Не забравяйте, че климатиците могат да бъдат с различни размери и трябва да изберете този, който ще се побере максимално в прозореца ви.

Хайде да работим. Първо трябва да инсталирате скоби за монтаж, те трябва да бъдат завършени с климатик. След това подгответе отвора на прозореца (отвийте первазите или вратите на прозореца или спуснете рамката до размера на климатика). Климатикът се поставя в отвора на отворения прозорец и се прикрепя към скобите (точно следвайте инструкциите, приложени в опаковката).

Извадете спирачките, те се намират от всяка страна на климатика и ги закрепват добре в рамката на прозореца. Част от изолационната пяна, която може да бъде доставена с климатика, се използва за изолиране на пролуките между рамката на прозореца и горната равнина на самия климатик.



Е, ако се интересувате от това как да миете вароса от тавана - посетете сайта vot-potolok.ru. Само там има всичко за тавана и характеристиките на неговата украса и ремонт.

Ако с уреда е доставен маркуч за източване, инсталирайте го съгласно указанията от външната страна на климатика. Пяната запълва пукнатините, образувани около климатика, така че уличният топъл въздух да не навлезе в стаята. Включете инсталирания климатик и се насладете на хладния въздух.

Предупреждения и съвети: Ако имате избор, по-добре е да инсталирате климатика на северната стена, или (друга добра опция) на юг. На стените, които минават на изток или на запад, директните лъчи падат, така че климатикът ще работи по-усилено. Охлаждащият капацитет обикновено се оценява в термични британски единици. Експерти са установили, че един климатик от 12 000 единици може да охлади до 500 фута на квадратен метър (около 47 м2). В параметрите на климатика има и оценка на енергийната ефективност, която се оценява в ЕЕР. Колкото по-високо е, толкова по-добре, защото това означава минималната консумация на енергия. Голям брой климатици имат граници от 8.0 до 10.0 EER.

Уверете се, че спазвате инструкциите на производителя точно при фиксирането на климатика и монтажните скоби. Климатизаторите са много тежки и лошо монтираните крепежни елементи могат да доведат до спад в устройството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем климатик и да не правим грешкаКак да изберем климатик и да не правим грешка
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Видове климатициВидове климатици
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Как да събираме прозорциКак да събираме прозорци
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Как да изберем разделена система за апартаментКак да изберем разделена система за апартамент
Инсталиране на устройства за защита на прозорциИнсталиране на устройства за защита на прозорци
» » Правила за инсталиране на климатик за прозорци
© 2021 BggeHat.com