Правилата за инсталиране на прозорци в дървени къщи

Правилата за инсталиране на прозорци в дървени къщи

Много хора знаят, че работата на прозорците зависи от правилната работа на прозорците. Много разработчици често пренебрегват такива правила и препоръки, което в крайна сметка води до допълнителни разходи.

Така че, ако ние говорим за дневник кабина или къща, построена от дървен материал, краищата на джантите, които ще влязат в отвора на прозореца, е необходимо да се направи вертикална бразда (ширината трябва да бъде равна на дълбочината и размера до около 50 mm). По-късно в тази слабина ще трябва да поставите лента от съответната секция. Този елемент се нарича черепна греда. Последното се препоръчва да приключи три страни на тънък слой от филц или друг подобен материал, който, от една страна, не трябва да се намесва с плъзгащи черепната дървен материал по отношение на стената, и от друга страна - да се осигури здраво опора. Дължината на тази лента трябва да бъде около 10-15 по-малка от височината на отвора.

След това трябва да инсталирате корпус в отвора. Неговите странични страни са прикрепени към решетките, вградени в жлебовете, разположени отстрани на отвора. Това се прави, така че самобръчковите винтове не се вместват в дървото на стената. Блоковете, закрепени в жлебовете, сами трябва да бъдат издърпани от стената и притиснати към корпуса. Това ще запечата опората. Между горната дъска на тази кутийка и короната, която е над нея, трябва да има отклонение при свиване. Къщата неизбежно ще се свие, така че разликата трябва да бъде 7-15 от височината на отвора (тази цифра зависи от специфичния материал и съдържанието на влага в дървото).



Е, ако се интересувате от газови котли за отопление на частна къща - посетете сайта good-com.ru. Само там има всичко за газовите отоплителни котли и всички техни характеристики.

Само след това е възможно монтирането на рамката на прозореца, която е фиксирана с анкерни плочи. Формираната празнина на свиване трябва да бъде напълнена с нагревател (обикновено теглене или друг материал, който ще се свие, когато къщата се свие). Тогава този дизайн е покрит с доста широк корпус, който е фиксиран само в горната част на напречната греда. По подобен принцип е оборудван с входна врата.

Тези правила гарантират, че прозорецът ще запази геометрията си през целия живот. На практика, разбира се, може да има по-сложни случаи, например, когато отварянето на прозореца се различава в сложна геометрия. В този случай ще ви е необходим по-сложен, често подсилен корпус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно монтиране на пластмасови прозорци със собствените си ръцеПравилно монтиране на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Пластмасови прозорци в дървена къща инсталация функцииПластмасови прозорци в дървена къща инсталация функции
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
Инсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръцеИнсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръце
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Размери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорциРазмери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
» » Правилата за инсталиране на прозорци в дървени къщи
© 2021 BggeHat.com