Правилно монтиране на пластмасови прозорци със собствените си ръце

Инсталиране на прозорци със собствените си ръце

Здравейте, скъпи читатели!

За половин година за първи път е възможно да се измъкне свободното време. И тогава работата на светлината не се виждаше бяла. Реших да се възползвам от мига и да падна в къщата на брат ми.

Но за моето посещение той не беше съвсем готов. По-точно, изобщо не е готов.

В апартамента бяха напълно ремонтирани. До този момент трябва да сменим прозорците.

Искаха да се обадят на бригада работници, но защо? Не трябваше да дойда тук! Уверих брат си, че за нас инсталирането на пластмасови прозорци съгласно GOST няма да стане невъзможна задача. Това зависи от дребното нещо, за да вършим качествено цялата работа. Сега ще ви разкажа за всички нюанси на процеса.

Характеристики на отворите за измерване преди инсталиране на нови прозорци

Първоначалната задача е да се измери отворите на прозорците. Грешките на този етап могат да доведат до значителни пропуски или невъзможност за инсталиране на нов прозорец. За да измерите разстоянията, трябва да използвате лента.

Нюанси при измерване на отвори в панелните къщи

Отличителна черта на отворите за прозорци в панелните къщи е, че има секция под формата на буквата G, през която прозорците се държат в стената.

Това е важно!
Необходимо е да се внимава за измерване на отварянето отвътре, т.е. отстрани на хола.

Първо, разстоянието между страничните склонове в горната и долната част е определено. След това трябва да измерите разстоянието от перваза на прозореца до горния наклон от дясната страна и отляво.

Трябва да се отбележи, че широчината на перваза на прозореца трябва да бъде равна на дебелината на стената минус размера на профила на прозореца от 6 сантиметра и разстоянието от външната стена до проекцията L-образна. Към получената стойност трябва да добавите лист от 0,5 см до 10 сантиметра.

Как да се измери отвора в тухлена къща

Нюанси при измерване на отворите

Един от важните фактори, които трябва да се вземат предвид при измерването, е дефиницията на границата на носещата стена. За какво е необходимо да се направи?

На склоновете има мазилка - на дебелината й е необходимо да се направи изменение и да се добавят 1-2 сантиметра. От външната страна на отвора се измерва разстоянието между стените в горната и долната част.

Тогава се определя височината към горната част от дясната и лявата страна. За началната точка, за да изберете течението.

Сортираха навън. От вътрешната страна, ширината се измерва по същия начин, а височината се определя от перваза на прозореца до горната част на отвора. Ширината на перваза на прозореца трябва да бъде равна на дебелината на стената минус 5 сантиметра, които са отклонени към външните склонове.

Как да се измери отвора в дървена къща

Самата процедура е сходна в много отношения с измерването на отварянето в тухлена къща. Единственият нюанс е, че може да са необходими действия, за да се разшири съществуващото откриване.

Тук няма да има трудности. За да разрешите проблема, е удобно да използвате електронни или верижни триони. Що се отнася до ширината на перваза на прозореца, тя трябва да бъде равна на дебелината на стената.

Всички измервания се препоръчват да се извършват няколко пъти, за да се получат най-точните стойности. На база е необходимо да изберете най-малките стойности.



Предварителни стъпки преди инсталиране на пластмасови прозорци

С резултатите от измерванията можете безопасно да отидете до производителя и да организирате поръчката за нови прозорци. Когато свършите тази задача, е време да започнете подготовката за инсталацията.

Не пропускайте! Инсталиране на склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце

Подготовка на вътрешното пространство на стаята

Преминаването към този етап се препоръчва след получаване на поръчаните прозорци. Трябва да освободите място, така че да има достатъчно място за инсталационната работа. Ако е възможно, извадете всички мебели. В противен случай - покрийте го със специален полиетиленов филм, който ще предпази мебелите от прах и мръсотия.

Извършване на работи по демонтаж

От стари дървени прозорци можете да се отървете по два начина:

  1. Скъсайте цялата конструкция заедно с крепежния елемент;
  2. Предварително изрежете рамката и я извадете на части.

След това извадете уплътнителя и остатъците от топлоизолацията. Следващата стъпка ще бъде цялостното почистване на склонове от прах и гипс. Справянето с тази задача ще бъде много по-лесно, ако използвате пунч със специална дюза, която хората наричат ​​"лопата".

Обърнете внимание!
Всички отпадъци в процеса се събират най-добре в специални торбички с големи размери от целофан. След това можете да премахнете перваза на прозореца и да премахнете циментния слой, който е под него.


Важно е да знаете, че всички съседни повърхности трябва първо да бъдат третирани с грунд. Ако работата се извършва в дървена къща, тогава по периметъра на отвора се поставя хидроизолационен слой. Освен това можете да използвате кутия за добавки, за да подобрите бъдещия дизайн.

Как да инсталирате нови прозорци

Така че всички подготвителни мерки са свършили и е важен момент. Монтажът на пластмасови прозорци в съответствие с GOST ще ви позволи да се насладите на комфорт и да не губите време и пари за коригиране на неудобствата, причинени от нарушаването на функционалността на структурата.

Процесът на инсталиране на пластмасов прозорец

Специалната запечатваща лента PSUL е залепена към подготвената прозоречна кутия на мястото, където се прикрепя към прозореца. Лентата осигурява сигурно опиране и защита на шева от възможни течове, като същевременно осигурява изтичането на влага от съединителния шев.

Започнете монтажа на прозореца от поставянето на специален субстрат в долния край на отвора на прозореца (монтажни клинове). Като субстрат материал е допустимо да се използват блокове от дърво или силна пластмаса.

При избора на субстрати, трябва да се внимава, че върховете са в една и съща равнина хоризонтално. Поставете субстратите на три места: в краищата на рамката на прозореца и в средата, за да избегнете огъване на конструкцията.

Важно е да знаете, че поддръжката трябва да остане в сила по време на процеса на инсталиране на нов прозорец. Не забравяйте, че използвате специална стойка за профили, която е задължителен стандарт GOST GOST 30971-2012.

Отстрани рамката или прозорецът са напълно защитени с помощта на дървени клинове. Необходимо е да се опитате да ги управлявате между стената и рамката, доколкото е възможно от средата. На този етап е необходимо да проверите правилното разположение на прозореца по хоризонталната линия. Най-добрият начин за решаване на този проблем е нивото на водата.

Ако се открие наклон, трябва да добавите подложка за подравняване. След хоризонтално завъртане към вертикалната равнина. Тук оптималното средство за тестване е вертикалната линия. Когато устройството за прозорци е напълно настроено, закрепването на конструкцията започва с анкери.

Закрепване на пластмасови прозорци

Ако рамката идва с предварително пробити отвори, тогава през тях дупка в стената се прави от перфоратор с тънка тренировка. Започнете отдолу. От двете страни се пробиват дупки, вкарват се котви. На този етап няма нужда напълно да закрепите котвата. Когато долната част е фиксирана, отново се проверява верността на позицията на прозореца по вертикалната равнина.

Полезни съвети!
Ако всичко е наред, можете да продължите да фиксирате централната част на рамката и горната част, ако се установи отклонение - с помощта на оребрена греда, подравняване. След като поставите всички анкери и наблюдавате нивото на закрепващата рамка, можете да го затегнете. Въпреки това трябва да се избягва прекомерна сила, за да се избегне деформация на рамката.

Ако има специални фиксиращи планки, фиксирането става през отворите в тях. Също така е необходимо да започнете от дъното на конструкцията, не забравяйте да проверите нивата на съответствие.

Не пропускайте! Как правилно да инсталирате прозореца на капандурата

Процесът на изграждане на прозорец и проверка на неговата оперативност

Преди процеса на сглобяване се извършва инсталация за отводняване на водата. Първо, е залепена хидроизолационна лента. Следващата стъпка е да инсталирате специална стойка за изливане и да поставите лента за компресия. Неговата основна задача е да се предотврати разтърсването на отклонението от поривите на вятъра или по време на дъжд.

Отводняването се фиксира към стойката за профили с помощта на самонарезни винтове. Необходимо е да се направи наклон по време на монтажа, което ще спомогне за независимо оттичане на влага от прозореца. Всички точки на свързване се обработват с уплътнител, който елиминира навлизането на вода в цялата конструкция.

Сглобяване на пластмасовия прозорец

Когато всички анкери са фиксирани, можете да започнете да сглобите целия изолационен стъклен агрегат. Първоначално поставете стъклото и го поставете със специални тампони, докато щракне. Ако не се научите да правите това, трябва внимателно да ги ударите с мек чук, изработен от каучук.

След това трябва да отворим крилото на прозореца, да видим колко близо са те заедно. Друга важна точка: листовете не трябва да произволно започват отваряне или затваряне - това е ясен сигнал за неравномерно инсталиране на прозореца.

Това е важно!
При липса на проблеми се обръщаме към запечатване на фугите с полиуретанова пяна. Използването му позволява да се избегне замъгляването на стъклото поради надеждна хидроизолация. Изключително важно е да се запълнят шевовете с пяна с около 90, в противен случай след втвърдяване на дизайна на прозореца може да се изместят.

На следващия етап трябва да се залепи лента за бариери срещу пара през целия периметър на прозореца, чиято основна функция е да предпази монтиращата се пяна от проникване на влага под формата на водна пара от вътрешната страна на помещението. Предотвратява насищането на пяната, което значително увеличава топлопроводимостта на затоплящия слой, което може да доведе до замъгляване или замъгляване на прозореца.

Как да инсталирате перваза на прозореца

Преди всичко, первазите на прозореца трябва да бъдат нарязани. Това се прави така, че да може да влезе безпроблемно в специалния отвор преди да се свърже с профила на облицовката. Не забравяйте в този момент за пролука от около един сантиметър.

Това е необходимо в случай на температурно разширение на перваза на прозореца. Не се притеснявайте, защото нямате много естетически вид. Местоположението на междината ще бъде надеждно скрито под специални склонове, изработени от пластмаса.

Дървени клечки се поставят директно под прозореца. С тяхна помощ е удобно да зададете необходимото ниво на наклон. Трябва да направите едва забележима скоба в посока към стаята. Свободното пространство под прозореца може да бъде запълнено с пяна или със специално решение.

Докато пяната не е изсъхнала, трябва да сложите нещо тежко на перваза на прозореца. Към рамката на прозореца се извършва закрепване чрез самонарезни винтове, които се завинтват около краищата и в средата. За фиксиране могат да се използват и анкерни плочи.

Обърнете внимание!
Обобщавайки, можем да кажем, че процесът на инсталиране на пластмасови прозорци със собствените си ръце не е толкова ужасно, колкото изглежда на пръв поглед. Окончателната проверка на надеждността на монтажа на конструкцията може да се извърши след един ден от завършването на инсталацията. Това е много време, че ще трябва пяна да изсъхне.

Използването на висококачествени материали, спазването на готови инструкции и полезни препоръки, спазването на стандартите на GOST - всичко това ви позволява да се справите с тази доста деликатна работа, без да включвате специалисти от трети страни. И това е спестяване на бюджета и получаване на ново умение, което, разбира се, в живота ще дойде по-удобно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветни пластмасови прозорциЦветни пластмасови прозорци
Купуване на прозорци с отстъпка, личен опитКупуване на прозорци с отстъпка, личен опит
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Пластмасови прозорци значението на професионалната инсталацияПластмасови прозорци значението на професионалната инсталация
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
» » Правилно монтиране на пластмасови прозорци със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com