Пластмасови прозорци в дървена къща инсталация функции

Дървената къща е комфорт, комфорт, полза за здравето. Но дървена къща - тя е и нюансите в режим си - това е идеален за бетон / зидани конструкции може да бъде напълно не на място в къща, направена от дърво. Най-удивителният пример е пластмасовите прозорци в дървената къща, чиито монтажни особености са проблем на "плаваща къща". Освен това структурата на дървото обикновено е нестабилна, независимо колко години е била издигната - е необходимо да се адаптираме с помощта на различни методи.

Obsada

Проблемът на дървена къща е нейното "свиване", макар че мнозина вярват, че такива проблеми очакват собствениците на къщи от лъча едва през първата година след строежа. И всъщност къщата "изсъхва" и "се движи" в продължение на поне 5 години, а в някои региони този процес не свършва изобщо.

А сега си представете - височината на стените на къщата, за период "свиване", може да бъде намалена до 1,5 см (за 1 метър дървесина зидария), че е цяло стена "prosyadet" 5-6 см Masters оставят празнина при определянето на МДГОВ. 2,5 см, а свиването отидоха до 6 см - резултатът е много грозна картина на една изкривена прозорци, процепи и проекти. Поради това пластмасови прозорци в дървена къща, чиито монтажни характеристики не са взети под внимание, не изпълняват своите функции - защита от топлина / шум. Но не трябва да ги изоставяте - просто трябва да направите обвивка.

Корпусът е конструкция, която "превръща" отворите на прозорците в неподвижна конструкция. Това означава, че самата къща претърпява "свиване" и отворите остават в първоначалното си положение.

Функции на корпуса:

  • цялото натоварване при свиване на дървена къща пада върху тази конструкция;
  • Вертикалното свиване преминава безпроблемно, въпреки утвърдения дизайн;
  • дървените трупи не се изместват;
  • Стената в зоната на отвора на прозореца е значително укрепена.

Има два варианта за обвивка:

  1. В дървените трупи на отвора на прозореца (специално - в краищата) се изрязва жлеб, в който се вкарва лента, подходяща за размер.
  2. В краищата на дървените трупи на отвора на прозореца се прави "гребен", в него се вмъква специално изработено оръжено каре с канали.

Моля, обърнете внимание: първата версия на корпуса е подходяща само за монтиране на прозорци с дървени рамки. Ето защо е необходимо да се направи карета за пластмасови прозорци - тя е направена от дъски, това е кутия. Важно: при измерване на бъдещия прозорец / кутия оставете "свободно" 5-7 см отгоре - това е необходимо за вертикално свиване.

С инсталирана obsadoy въпрос на това как се поставя пластмасов прозорец в дървена къща, всичко става безсмислено - достатъчно, за да запечата Производство на прозорци кутия с дъски с винтове и го заключете в прозореца на отваряне (просто не докосвайте "гребен"!)

Получената пространството между релсата и дървената кутия на върха (това специално заснети измервания не толкова), за да попълнят тънки ленти / талпи, увити с кърпа - това ще предпази от проекти и спомагат за поддържане на дома и самия прозорец от негативните ефекти на свиване. Като вертикално "свиване" на къщата, трябва да извадите тези летви / ламели.

Подготовка за инсталиране

Разбира се, желателно е да поканите специалист да инсталира пластмасов прозорец. Но ако има поне минимални познания за работа с инструмента, този процес може да се извърши в независим режим. Вярно е, че ще бъде необходим от помощник - някой ще бъде доста проблематичен. Преди да поставите пластмасови прозорци в дървена къща, трябва да подготвите необходимия инструмент - в противен случай ще трябва да бъдете постоянно разсеяни, което ще увеличи времето за инсталиране за неопределен период от време. Така че, трябва да се подготвите:

  • отвертка и винтове за самобръсначка;
  • рулетка, клещи и ниво на строителството;
  • анкерни болтове и / или плочи;
  • електрическа бормашина и каучук / дървен чук;
  • монтажна пяна и ръкавици;
  • клинове за подпори и вода в пистолета (можете да използвате градинска пръскачка).

Можете да премахнете крилото от рамката на прозореца - те лесно могат да бъдат монтирани по-късно, но действителното монтиране на пластмасовия прозорец ще бъде значително опростено, поне, теглото е по-лесно да се поти.

монтаж

Само директният монтаж на прозорци няма никакви затруднения - достатъчно е да поставите пластмасова кутия в корпуса и да я поставите с винтове с самонарязващ се елемент. Но правилният начин за поставяне на пластмасови прозорци в дървена къща е спазването на определени правила:

  • закрепете прозорците изключително към корпуса - самонарезни винтове, докато сте здраво закрепени;
  • Между рамката на прозореца и дъските на дървената кутия (корпус) се поставят малки / тънки парчета;
  • проверете верността на измерванията и отсъствието на каквито и да е изкривявания (ниво) преди инсталирането.

След директното монтиране на прозореца чиповете, които са поставени по целия периметър, се отстраняват и полученото пространство се запълва с конструктивна / монтажна пяна. Някои от тях пренебрегват този етап (лигавицата на чиповете) и в резултат на това нямат място да го напълнят с пяна. Може да мислите, че това не е необходимо - пластмасовата торба приляга плътно към корпусите на корпуса. Всъщност монтиращата се пяна ще попречи на къщата да влезе в нея дори и с малка тежест.

Не се намесвайте в познанията за това как да инсталирате пластмасови прозорци в дървена къща със запазване на всичките им функции. Съгласно правилата и препоръките на производителите е строго неприемливо да се извършват монтажни работи при температури под 10 градуса.

Необходимо е да се отложи инсталационният процес в силен, вятърен вятър.

От добри пластмасови прозорци



Мнозина вярват, че дървена къща a priori предполага използването на прозорци в дървени рамки - това е едновременно по-полезно и естетическо. Но има неоспорими предимства на пластмасовите прозорци пред дървените, които дори категорично скептично е малко вероятно да спорят:

  1. Използваната пластмаса при производството на въпросните прозорци е абсолютно екологична - не съдържа токсични вещества.
  2. Рамките на IGO не са изложени на агресивно влияние на различни климатични условия - директни слънчеви лъчи, силни замръзвания или постоянни валежи.
  3. Заслужава да се отбележи, че прозорците в дървената къща са пластмасови - това е хармония в екстериора на сградата: можете да изберете абсолютно всеки цвят на материала.
  4. Грижата за пластмасови прозорци е много лесно - само периодично (не по-често от веднъж на шест месеца) ги измивайте с топла сапунена разтвор.

Заслужава да се отбележи високото ниво на безопасност на такива прозоречни конструкции:

  1. първо те са инсталирани дори и в най-горещите региони - те не се подлагат на топене дори при пряка слънчева светлина;
  2. на второ място, през годините, в които те не се леят, не са засегнати от корозия или вредни насекоми (както в случая на дървени рамки);
  3. трето, IGOs ​​могат да бъдат инсталирани най-надеждна защита от деца - детето просто не може да отвори листа и да падне.

И, разбира се, производителите уверяват своите клиенти, че пластмасовите прозорци осигуряват абсолютна шумо- и топлоизолация. Това е вярно, къщите стават много по-тихи и спестяванията в отоплителния период веднага се усещат. Но подобен ефект може да се очаква, ако инсталирането на пластмасови прозорци в дървена къща се извършва наистина на професионално ниво.

Характеристики на подмяната на стари прозорци

Ако трябва да замените старите прозорци с нови, трябва да знаете следните нюанси:

  1. Дори и при монтирането на прозорци с дървени рамки, най-вероятно се използваше корпусът. В този случай можете да го използвате отново, но проверете дали има някакви пукнатини, колко плътно и уверено стои в отварянето. Ако има някакви съмнения, тогава е по-добре да го замените.
  2. Не разчитайте на съществуващите отвори или дървени корпуси - може би те са били инсталирани с малко наклон. Необходимо е ясно да се знае местоположението на изолационното стъкло и да се избегне отклонението му навътре или навътре - в този случай механизмът "отворен / затварящ" в вратите няма да работи.
  3. Старата пяна, парцалите като нагревател трябва да се отстраняват от пукнатините и всички свободни пространства и да се напълнят отново. В този случай инсталирането на прозорци в дървена къща ще бъде направено изключително компетентно.

Моля, имайте предвид, че всички горепосочени препоръки се отнасят изключително за традиционните стандартни пластмасови прозорци. Ако се вземе решение да се инсталира плъзгаща се конструкция, извита или да се оборудва огромен френски прозорец, тогава е целесъобразно да се включат специалисти в работата. Несъмнено е възможно да се разбира самостоятелно в предстоящата работа. Но вие ще имате нужда от:

  • минимум 3 асистенти - особено за големи прозорци и извити;
  • познаване на инсталацията на специфични прозоречни конструкции;
  • точното измерване на всички параметри.

Най-честите грешки при самоинсталацията

Мнозина пренебрегват задачата да оборудват отвора на прозореца с корпус - монтирайте стъкленото устройство директно върху лъча. Това води до постоянна деформация на прозореца - под натиска на дървесината от всички страни стъклата се оформят, "се отдалечават" от мястото на монтажа и образуват големи пукнатини.

Друга точка - спестяване на строителната / монтажна пяна - прозорците в дървената къща PVC не трябва да има пукнатини / пукнатини / кухини, когато се монтират на места, близки до лъча. Само монтажната / строителната пяна "ще скрие" всички недостатъци.

Инсталирането на сложни проекти върху малки отвори за прозорци - това ще осигури само усилена работа. Обикновено се смята, че аркадната и разнообразна оригинална форма на прозоречните конструкции са предназначени за големи отвори.

Много от тях, инсталиращи прозорци, напълно забравят прозорците. Но този елемент е неразделна част от целия дизайн. Освен това первазите на прозореца трябва да бъдат инсталирани правилно:

  • Между стената и перваза на прозореца не трябва да има пукнатини и течения;
  • всички оформени кухини се обработват с монтажна / конструктивна пяна;
  • този елемент трябва да има пропорционална ширина.

На малък прозорец, за да монтирате широка перваза, ще бъде неразумно.

Ако поканите специалисти ...

Ако е невъзможно да извършите инсталирането на пластмасови прозорци сами, ще трябва да наемете специалисти. И тук клиентът може да чака "капани". Най-важният въпрос е колко струва да се инсталира пластмасов прозорец, на който честни професионалисти трябва да се изброят факторите, от които зависи тази стойност:

  • възрастта на къщата - много по-лесно е да се даде гаранция за собствената работа, ако дървото даде поне малко свиване - в новопостроената сграда това не е така;
  • каква е конфигурацията на прозоречната структура - обичайното монтиране е много по-лесно и по-бързо;
  • дали е необходимо разглобяване на прозорците;
  • Дали има кутия или е необходимо да се направи самостоятелно.

Пластмасови прозорци в дървена къща - това е практично и удобно. Не трябва да слушате мнението на мнозинството и да приемате за истината твърдението, че през годините МТП е деформиран и често ще бъде необходимо да се променят. Ако инсталацията е извършена в съответствие с всички правила или препоръки, тогава пластмасовите прозорци, дори в дървена къща, ще работят перфектно много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Карфиле на дървена къщаКарфиле на дървена къща
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
» » Пластмасови прозорци в дървена къща инсталация функции
© 2021 BggeHat.com