Размери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорци

При създаването на проекти на многофамилни къщи, архитектите вземат предвид много фактори, които оказват влияние върху размера на отвора на прозореца. Днес има отлична възможност за инсталиране на пластмасови прозорци, размерите на които се различават от стандартните стандарти и имат по-интересна и необичайна геометрична форма.

Стандартни пластикови прозорци

В модерните стандартни високи сгради стандартните размери на пластмасовия прозорец имат параметри - 1300x1400. През 60-те години по-стари жилища, определени размера на прозореца 1450h1500 в големи стаи с широк перваз и размер 1300h1350 прозорец в така наречените "Хрушчов".

Следните фактори влияят върху размера на прозореца:

  1. интензивността на естественото осветяване на пространството в помещението;
  2. жилищни или офис помещения;
  3. площта на помещението;
  4. географското местоположение на къщата;
  5. капацитет за пропускане на светлината на прозореца.

Познавайки вида на къщата, можете да определите приблизителните параметри на прозореца и да изчислите стойността му.

Допустимата разлика в размера е 10-15 см, което няма да повлияе значително на разликата в крайната цена, като се има предвид демонтирането на стария прозорец, всички фитинги и инсталирането на нов прозорец. От своя страна, стандартните пластмасови прозорци имат няколко разновидности:

  1. мъртъв прозорец;
  2. прозорец с един люлеещ се капак;
  3. двукрилен прозорец;
  4. трикуспиден прозорец.

В терминологията на съветващите за инсталиране на прозорци на PvC, често можете да чуете фразата "стандартен блок", което изобщо не означава, че прозорците имат строго фиксирани пластмасови размери. Тази концепция показва, че дизайнът разполага с цялото необходимо оборудване: капак с две отвори, аксесоари, перваза на прозореца и външен дерел.

Пластмасови прозорци по избор

Стандартите на GOST регулират неспецифичните размери на пластмасовите прозорци, но препоръчват само параметри, които се използват по-добре при определени условия. В това отношение възможността да се инсталира прозорец на отделна поръчка е много по-често търсена отколкото закупуване на предварително сглобен стандартен прозорец. При монтажа на метални пластмасови прозорци трябва да се вземат под внимание същите общи изисквания, които се прилагат към стандартните прозорци. Освен това се препоръчва да се вземат предвид пропорциите на големите прозорци, както и ограниченията, определени в нормите на SNiP.

Така например минималният размер на слепи прозорец е 300x400 мм, а максималната площ на същия блок не трябва да бъде повече от 6 м2. При височина на листа до 1400 мм, допустимата ширина е до 1000 мм.

При ширина на крилото на вратите до 550 мм се допускат само фиксиращи приспособления и над 550 мм - може да се настрои режим за зимно проветряване.

Измерване на отвора на прозореца

След като изберете вида на прозореца, трябва внимателно и внимателно да отстраните всички измервания на отвора в стената. Преди това е необходимо да се разглоби старата дървена конструкция, за да се избегнат неприятни изненади. След демонтирането на рамката и наклоните в стената могат да се появят значителни кухини и пролуки, които ще повлияят на контура на отвора.

В много типични високи сгради отворът има неправилни форми. Вертикалните и хоризонталните наклони трябва да бъдат строго паралелни един на друг. Проверявайте тези параметри с нивото на балон и оловото. В допълнение, собствениците на жилища могат да решат да разширят или ограничат отварянето. Следователно, измерванията се извършват само в отвора, подготвен за монтиране на блока на прозорците.



Тези, които желаят да инсталират големи пластмасови прозорци, размерът на стандартното прозорче - няма да работи. Особено трудно е монтирането на големи конструкции в отвора с една четвърт.

Идеалният вариант за панорамни прозорци са нови частни къщи, в които се обмислят широки отвори или невидими лоджии.

Измерванията на отвора с една четвърт се правят на няколко места, а числото се взема като база в най-тесните места. Широчината и височината на прозореца зависи от тези параметри. При изчисляване размера на блока на прозореца се взема предвид ширината на профила на рамката. За една четвърт по-малко от 50 мм, профилът трябва да се простира на една четвърт до най-малко 25 мм.

При изчисляване на височината трябва да се вземе предвид дебелината на външния прилив и перваза на прозореца. Средно е равно на 25-30 мм. Ако отварянето на прозореца е твърде широко или една четвърт от отвора е повече от 50 мм, препоръчително е да използвате допълнителен podstavochny профил. Тя ще осигури по-голяма стабилност на конструкцията и ще запази топлинните проводими свойства на прозореца. От уличната страна на сградата, видимите външни размери на кутията трябва да съответстват на архитектурния образец на прозоречния блок на фасадата.

Измерването на височината и ширината на отвора без четвърт (с правилните му форми) е много по-лесно и по-бързо. Преди работа е необходимо да се изучат стандартите на GOST за пластмасови прозорци, размерите на монтажната междина там са разрешени не по-малко от 25 мм и не повече от 50 мм. Ако отворът има неправилна геометрия, разрешете свободното пространство в най-тясното му положение. Ако разстоянието между рамката и наклона poduchaetsya твърде голям, за да се спести място пяна част могат да бъдат затворени с дървени дъски, пяна парчета или тухлени фрагменти.

Размери на пластмасови прозорци

При проектирането на прозорци, врати, офисни прегради и лоджии е важно да не забравяме, че всички конструкции трябва да преминават през вратите без проблеми. Всички размери съответстват на проекта. За новопостроените къщи и вили се препоръчва да се вземе предвид стилистиката на фасадите. Така че, в сградата на класическия стил, ще бъде по-подходящо да погледнете малки дву- или трилистни прозорци, изработени от профил с текстура за истинско дърво. В модерните сгради с лаконична нискоетажна фасада е по-добре да се инсталират големи стъкла с панорамно покритие върху стъклото.

В зависимост от предназначението на стаята, трябва да направите избор: прозорците са пластмасови стандартни или необичайни геометрични форми.

В дневната, трапезарията, лоджията или верандата се препоръчва да се инсталират големи панорамни прозорци, от които се открива красива гледка към природата. Такива структури с горна арка или елегантен прозорец изглеждат красиви.

За кухнята, банята, тавана и складовото пространство подходящи малки удължени прозорци с режим на вентилация. В магазините и офисните помещения са монтирани големи демонстрационни кутии и глухи прегради с големи размери, без напречни релси за свободно гледане. Технологията за производство на необичайни металопластични конструкции с кръгли елементи изисква спазването на определени правила. По този начин диаметърът на кръгъл прозорец с еднокамерен прозорец с двоен стъклопакет не може да бъде повече от 120 см. Ако планът предвижда по-масивни конструкции - те се сглобяват от няколко елемента. След това блокът от прозорци трябва да бъде подсилен със стоманени насилвания.

При производството на пластмасови прозорци с нестандартна конфигурация се препоръчва закръглените елементи да бъдат глухи. Отделянето им от правоъгълна конструкция трябва да бъде хоризонтално. Към този подсилен скок се прикрепват контури, което гарантира пълна защита срещу издухване. Долните части на тези прозоречни блокове могат да имат пълни клапи, които се отварят в два режима.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са стандартните размери на прозорците в ХрушчовКакви са стандартните размери на прозорците в Хрушчов
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
Купуване на прозорци с отстъпка, личен опитКупуване на прозорци с отстъпка, личен опит
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
» » Размери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com