Инсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръце

В наше време пластмасовите продукти печелят популярност. Този материал е доста практичен и надежден, освен това, не е скъп. Ако решите да промените дървени прозорци за пластмаса и не искате да плащате с надплащане за инсталиране на перваза на прозореца или просто искате да инсталирате перваза на прозореца, тогава тази статия е само за вас.

Подготовка за работа

Подготовка за работа

Подготвителният етап включва измервания на бъдещото строителство, както и всички материали и инструменти, както и подготовката на откриването на прозореца, за да инсталирате нова перваза на прозореца.

Преди да купите, трябва да направите няколко измервания, а именно:

  • Ширината на перваза на прозореца. Тя е равна на ширината на отвора на прозореца плюс 10-15 сантиметра.
  • Дължината на перваза на прозореца. Измерено като дължината на отвора на прозореца плюс 10-15 сантиметра.

Трябва да се отбележи, че прекалено големи и широки первази могат значително да влошат циркулацията на въздуха, поради което водните капки се натрупват върху прозорците и техният експлоатационен живот ще бъде съкратен.

От инструментите трябва да подготвите или закупите:

  • Електрически мозайката или български.
  • Нивото.
  • Hammer.
  • Ъглов ъгъл.
  • Живопис с Scotch.

Материали, от които ще се нуждаете:

  • Строителна пяна.
  • Уплътнител.
  • Крайни щепсели.
  • PVC панел с подходящ размер.
  • Субстрати от пластмаса.

Подготовка на повърхността за монтаж на прозоречен перваз

Първо, трябва да премахнете стария дизайн. Това се прави с мозайката или с прът. След това е необходимо да извадите циментната замазка около краищата.

Почистете пространството от отпадъци, разпадащ се материал, нагреватели и всичко останало. Това ще гарантира надеждно закрепване на новия перваз на прозореца. Най-добре е вакуумът да се вакуумира под перваза на прозореца, затова е гарантирано надеждно почистване на подложката.

Ако възнамерявате да инсталирате прозоречен перваз с издатини отстрани, тогава трябва да създадете малки отвори, за да може панелът лесно да влезе. На първо място, стената се нарязва, а дупката се избива с отвора с желания размер. Оградата трябва да бъде една и съща от двете страни и така, че PVC панелът да се вкара лесно.

След почистване на основата под прага, тя трябва да е добре грундирана, за да се осигури адхезия на хоросана към подравняване на основата.

Инсталиране на пластмасовия прозорец с вашите ръце

Инсталиране на пластмасовия прозорец с вашите ръце

Ако планирате само да подмените перваза на прозореца, а прозорците остават стари, ширината и височината ще бъдат същите като ширината и височината на стария дървен прозорец. Достатъчно е да го извадите и да прехвърлите измерванията върху PVC панела. Ако прозорците са планирани да се променят или нови прозорци вече са инсталирани, тогава размерът на перваза на прозореца се преизчислява. Важно е перваза да бъде инсталиран само след като се инсталират нови прозорци. С точните измервания преди рязане е важно да се вземе предвид факта, че первазите на прозореца трябва да преминават на 10-15 сантиметра под рамката на прозореца, а страничните первази не трябва да надвишават 5 сантиметра. Прозоречният перваз трябва да бъде направен на наклон, така че абсолютната височина под рамката на прозореца и височината на периферията да се различават с 2-3 милиметра.

Инсталирането на самия перваз на PVC прозореца включва разрязване на материала. Нарязването на PVC може да бъде поръчано в строителния цех или направено самостоятелно с мозайката.



След като имате издълбан PVC панел, следвайте инструкциите:

  • Нарежете пръчките за субстратите. Те могат да бъдат както пластмасови, така и дървени. Тяхната ширина не трябва да бъде по-малка от 5 сантиметра, а дължината е същата като ширината на основата, без да се отчита рамката на прозореца. Дебелината на основата се избира въз основа на височината на отвора на прозореца и широчината на PVC панела. Трябва да се отбележи, че PVC панелът трябва да е свободен да се побира между рамката на прозореца и субстратите.
  • Оптималният брой субстрати е 2-3 броя на метър дължина. Преди да ги инсталирате, основата трябва да бъде правилно изравнена.
  • Подравняването на основата се извършва с помощта на циментов разтвор или разтвор от алабастър. Това се прави, така че первалът да няма значителни неравности и да поддържа целостта на конструкцията.
  • След като основата бъде изравнена, тя се проверява по ниво.
  • Опорите са монтирани на всеки 40-50 сантиметра. След това те се проверяват от ниво в две посоки. Подпорите могат да се отклоняват от прозореца, но ъгълът на наклон не трябва да надвишава 0,5-1 градуса.
  • За да се провери правилността на инсталирането на подложките, се извършва инсталиране на контролния панел. Ако тя идва добре и ляга точно, тогава работата продължава.
  • Преди да започнете да фиксирате рамката на прозореца, първо почистете рамката на прозореца от защитното фолио и поставете краищата на краищата.
  • Опорите закрепват здраво и едва след това пластмасовият панел може да бъде инсталиран. За да сте сигурни, че е възможно най-близо до основата, почукайте с чук. След това отново правете нивото на контролните измервания в две посоки. Ако панелът е поставен равномерно, работата продължава, ако не е - панелът е изваден и подравнен с носачите.
  • Малки празнини трябва да бъдат леви и десни, за да се предотврати деформацията на панела. В края на работата те са запечатани с уплътнител. Пропуските трябва да бъдат не повече от 5 милиметра. Това се прави, така че пяната да не деформира перваза.
  • Всички пукнатини и кухини са пълни с пяна. Някои опитни експерти съветват да се запълнят кухините между подпорите с пяна, но с някакво решение, например гипс или цимент. В този случай опората ще бъде здраво закрепена.
  • Ако се страхувате, че первазът може да се деформира под влияние на пяна, оставете няколко тежести върху него за няколко дни. Въпреки това, това не трябва да се случва, ако сте оставили малки и малки празнини наляво и надясно.
  • След като пяната е напълно изсушена, излишъкът трябва да се отстрани с нож, да се запълнят всички останали слоеве с уплътнител, да се поставят ставите на прозореца с подравнената стена и замазката. По този начин ще дадете на прозореца си перфектен вид.

За да разберете по-добре поредицата от произведения, предлагаме да видите инсталирането на пластмасови прозоречни первази със собствен видеоклип.

Инсталиране на перваза на прозореца от дърво със собствените си ръце. Съвети и трикове

Инсталиране на перваза на прозореца от дърво със собствените си ръце. Съвети и трикове

За разлика от пластмасата, дървото дава интериора докосване на лукса и домашния комфорт. Но в същото време едно дърво е по-тежък и по-капризен материал.

Процесът на обучение не се различава от процеса на подготовка на пластмасовия прозорец.

Самолетът се почиства и грундира, изравнява и поддържа. Единствената разлика е, че дървеният прозорец се нуждае повече от металната рамка.

Дървото е доста тежък материал. Като отлична подкрепа тя може да служи като малък блок от газобетон или дървени пръти. Най-добре е пропуските между тези блокове да са минимални. Всички слотове трябва да бъдат предварително напълнени с разтвор от цимент или гипс.

За да се гарантира, че первазът не е окачен във въздуха и е здраво закрепен към повърхността, винтове с разстояние 30-40 сантиметра се завинтват върху горната част на основата. Винтовете на винтовете трябва да изглеждат толкова дълги, колкото е необходимо, за да може первазът да приляга плътно към основата на рамката на прозореца и да не виси във въздуха. За да се гарантира, че винтовите капачки не се свиват навътре, те са покрити с гипс или цимент около тях. След това се полага пяна в равнината. Особено внимание се обръща на повърхността под прозореца, останалата част от пространството се напълва пяна равномерно.

След свършената работа дървеният панел на перваза на прозореца се натрупва отгоре, на шевовете, които се издухват с пяна. След няколко дни пяната се отрязва, пукнатините се запълват с уплътнител.

Монтаж на перваза с ръце на пластмасовото прозорче предполага определени знания, следователно, внимателно прочетете отново указанията и да гледате клипове с инструкции, преди да започне.

Монтажът на прозоречните первази включва основни видове работа като: подготовка на повърхността, изравняване, фиксиране на основата, монтиране на перваза, запечатване на конструкцията.

Самият прозорец може да бъде направен както по поръчка, така и у дома. За да намалите перваза на прозореца от PVC панела, ще ви трябва скица и нож за строителството. Но все пак се препоръчва да направите рязането по поръчката.

Инсталирането на прозоречния перваз със собствените ви ръце ви дава възможност да спестите много на работниците и материалите. Освен това Нещата, направени от собствените си ръце, са двойно приятни за използване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?
Стандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойностСтандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойност
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Стъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартаментаСтъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартамента
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
» » Инсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com