Стандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойност

При частно строителство винаги възниква въпросът - "Каква е оптималната височина от пода до перваза на прозореца?". За съжаление и за щастие няма конкретни изисквания в строителното законодателство - всеки е свободен да го избира, като се започне от собствената си визия за архитектурни решения. И за да улесните този проблем, разгледайте по-подробно информацията по-долу.

Местоположението на перваза на прозореца - какво да се вземе като основа

Съвременните руски стандарти не регулират разстоянието от пода до перваза на прозореца. В съветските SNIPs този параметър беше представен, по-точно, неговите минимални стойности. Понастоящем в повечето случаи при изграждането на многоетажни сгради индексът се използва като основа. Тази цифра зависи от размера на радиатора, който задължително е инсталиран под прозореца за по-добър топлопренос. Този подход изключва образованието кондензира върху прозорците и осигурява правилното нагряване на помещението.

Минималната стандартна височина на прозореца е 68 см

Минималната стандартна височина на прозореца е 68 см

Височината на най-често срещаните модели на радиатори е в рамките на минимално разстояние от 50 см при инсталиране на нагревателни елементи от покритието за довършителни етаж е 10 см Разстояние от перваза на радиатора -... Най-малко 8 cm е по този начин е възможно да се изчисли, че минималният стандарт височината на перваза настилки Това е 68 см. Но този показател е от значение в изграждането на многоетажни жилищни сгради, типични за стандартни функции, а дори и след това, налице е основание за предприемане на цифрите, равни на 75-80 см.

Друго нещо, когато става дума за частно строителство. Тук основният критерий при избора на разстоянието е размерът на прозореца, тъй като перваза на прозореца никога не е инсталиран самостоятелно. Поради тази причина височината на перваза на прозореца е равна на отдалечеността на долната част на отвора на прозореца от подовата настилка. В тази връзка си струва да се разгледа инсталирането на целия прозорец. Въпреки това, не забравяйте за елементите на отопление, добре, на съвременния пазар се представя най-широката гама от тези продукти - от вградени в пода до устройствата под формата на перваза дъска.

Не жертвайте отоплението за монтиране на голям прозорец. В този случай е целесъобразно да погледнете вградените подови конвектори или да поставите радиатора отстрани на прозореца по цялата му дължина.

Изборът на отваряне на прозореца - как да не се заблуждаваме

Известно е, че естествената светлина е по-добре възприемана от човека, очите не се уморяват и околното пространство изглежда естествено. Не само офталмолози, но и експерти в областта на архитектурата и домашния дизайн се препоръчват, ако е възможно, да се увеличи слънчевата светлина на помещението, като се монтират отвори за прозорци с нестандартни и по-големи размери. Освен това се доказва, че дори малки стаи с големи прозорци са визуално усетени повече, отколкото всъщност са. Единственият проблем, който могат да срещнат собствениците на големи прозорци, е студът, но те също се научиха да се борят с този недостатък. Можете да инсталирате прозорци, в които броят на камерите започва от три, а като остъкляване използвайте енергоспестяващи двойно остъклени прозорци със специално покритие.

Но как да не загубим и да изберем оптималния размер на остъкляването, така че височината на инсталирания прозорец от пода да е в хармония с цялата стая? Въз основа на това е необходимо да се поеме пространството. Опитът разкрива, че минималният размер трябва да бъде 10 от площта на стаята, в противен случай хората ще изпитват дискомфорт от липсата на светлина и близостта на пространството. Оптималният индикатор за този параметър е в диапазона 15-20. Обаче не всичко е толкова просто, защото в допълнение към процентната стойност трябва да вземете и ъгъла на въздействие на светлината. Представените стойности се основават на цифра, равна на 30 °. Колкото по-голяма е тази стойност, толкова по-широк е прозорецът. За добро проникване на прозоречната светлина в северната и западната страна се препоръчва да се правят по-големи размери.



Когато попитахме колко прозорци да бъдат на закрито, ще дадем следния отговор: колкото по-малките прозорци, толкова по-ниска е загубата на топлина. Но отново това правило може да бъде нарушено, особено ако структурата е в южните ширини. Броят на остъкленията се отразява на дизайна на стаята, тъй като первазите на прозореца не са само мястото, където са цветята. В модерния интериор те се използват с много по-голяма полза - като седалка или диван, като маса за писане или за хранене, те се комбинират с върха на кухненския комплект и много други. Когато подреждате такива конструкции, помислете за размера на пластмасовите прозоречни первази - те трябва да изпъкват от стената до средата на радиаторите, в противен случай ще се наруши конвекцията. Изходът в ситуация, при която е необходимо да се инсталира по-широк перваз на прозореца, може да бъде инсталирането на решетки в повърхността, през които топлият въздух ще циркулира свободно.

Височина на перваза на прозореца - индивидуални особености за всяка стая

Изборът на остъкляване за всяка отделна стая е необходимо да се ръководи само от обстоятелствата. Съгласете се, че е глупаво да инсталирате малък прозорец, когато отваря зашеметяващи гледки, които не само могат да задоволят очите на домакинството, но и да преобразуват стаята. Необходимо е също да се вземе под внимание информацията за перваза на PVC прозореца и неговите размери. Не забравяйте инсталирането на отоплителни елементи, както и местоположението на мебелите и оборудването. Височината на перваза ще бъде повлияна от функционалната му цел или по-скоро от каква цел ще бъде използвана. Така че, ако планирате да я използвате като маса, трябва да спрете на такива показатели като 65-75 см, в противен случай ще трябва да купите бар столчета, ако решите да инсталирате прозореца по-високо.

Ако панорамата на прозореца е винаги отворена, достатъчно е да поставите перваза на височина 20-40 см.

Ако панорамата на прозореца е винаги отворена, достатъчно е да поставите перваза на височина 20-40 см.

В хола не можете да се ограничите до каквито и да било правила и разпоредби. Ако прозорците на панорамни винаги ще е достатъчно отворен за инсталиране на перваза на прозореца на височина 20-40 см. Този интервал от едната страна "ще се отвори" пространство, но от друга страна маркират границите на прозореца. Ако не искате да съзерцава необятността на прозореца, успешен ръст в хола може да се счита 80 см. В спалнята има и възможност да експериментират с височината, но като правило, в повечето случаи, цифрата е 90 см, още повече, така че прозорците в тази стая най-често затворени завеси. Ако панорамата позволява, тогава изборът е ограничен само от вашето желание. В случай, когато прозорците на стаята излязат на улицата с оживено движение, препоръчително е да се намалят размерите им за топло и звукоизолация.

Височината на перваза на прозореца в детската стая е 70 см, защото най-често в близост до прозореца е бюро или перваза на прозореца се използва изобщо, тъй като тази част от мебелите

Височината на перваза на прозореца в детската стая е 70 см, защото най-често в близост до прозореца е бюро или перваза на прозореца се използва изобщо, тъй като тази част от мебелите

В коридорите и коридорите остъкляването не е толкова обичайно, колкото там обикновено се съхранява нещо. Следователно, ако имате прозорец с прозорец, можете да изберете между 70 и 90 см. В банята прозорецът с перваза на прозореца може да бъде на всяка височина. За допълнителна приток на слънчева светлина и близостта на съседните сгради са разрешени за удар на прозореца на височина от 170 см, но ако съдът позволява, можете да зададете на перваза на прозореца в близост до ваната и да се насладите на невероятна гледка, като лечения на вода. Що се отнася до тоалетни и сервизни помещения, прозорецът не е настроен да се подчертае, както и за пожарна безопасност, тъй като организира перваза прозорец с поле за прозорец можете и по-високо - на нивото на 170-180 см.

Забележка. По-широката перваза на прозореца в кухнята ще разшири работната повърхност.

При инсталиране на перваза в частен дом, е насочен предимно към личните си желания, защото единственият начин да се постигне хармония в интериора, както и по-горе информация, винаги ще ви помогне в случай на каквито и да било въпроси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?
Инсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръцеИнсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръце
Как да изберем размерите на радиаторите?Как да изберем размерите на радиаторите?
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Стъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартаментаСтъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартамента
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
» » Стандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойност
© 2021 BggeHat.com