Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?

Прозоречните первази могат да бъдат изработени от голямо разнообразие от материали - PVC, дърво, мрамор, изкуствен камък. Може би някой ден ще трябва да го монтирате самостоятелно във вашия дом. Надяваме се статията ни да помогне в това. Нека да поговорим за правилното фиксиране на прозореца, да разгледаме основните точки, трудностите и тънкостите на работата.

ПВЦ прозоречни первази - какви са предимствата им?

Най-популярните материали за правене на прозоречни первази: дърво, пластмаса, камък. Но дървените первази на прозореца изискват постоянна грижа, например оцветяване, и по-лошо се съпротивляват на влагата. Имате склонност да се спукате. Прозорците от камък са най-издръжливите и много красиви, но цената е висока и ще бъде трудно да ги инсталирате сами. Следователно, за металопластичните конструкции е за предпочитане да се избират первази от пластмаса, изработени от PVC, поради сходството на експлоатационните характеристики. В същото време те са силни, леки по тегло, красиви. Лесно е да се грижиш за тях.

Основните предимства на пластмасовия профил:

  • експлоатационният период е същият като при пластмасовите прозорци;
  • пластмасата е устойчива на влага, химическа атака, така че не изгнива, не губи цвета си;
  • прилагането на специално покритие (в скъпи профили) увеличава неговата устойчивост на високи температури, механични повреди;
  • достъпна цена;
  • пластичността на материала улеснява манипулирането от страна на себе си и инсталационната работа;
  • Наличието на напречни камери в профила намалява теглото му и е допълнителна топлоизолация.

Основният недостатък е ниската якост, но при нормални проблеми с работата обикновено не възникват.

Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци - как да го направите бързо и правилно?

Основните подготвителни етапи преди инсталирането на перваза на прозореца

Така че, нека разгледаме възможността за монтиране на PVC перваза. Най-добре е да се комбинират с метални пластмасови прозорци по отношение на неговите характеристики, коефициента на температурна експанзия и външен вид. Не изисква специални умения, знания и умения. Много по-важно е да се запази точността на маркировката и точността по време на процеса на рязане, така че да няма драскотини от предната страна. Но ако има дефекти в мястото на рязането, не си заслужава да се притеснявате - ще ги затворим с пластмасови капачки и склонове.

Защитната лента от предната страна не се отстранява до края на финала.

Най-добрият резултат може да бъде постигнат, ако използвате машината за рязане, защото високата скорост на режещото колело и големият плосък контакт ще ви позволят да получите перфектно равномерни ръбове. При отсъствие на българин можете да използвате електрическа мозайка или обикновен трион. Ако използвате ноктите с малка стъпка, тогава е по-удобно да работите с електрическа мозайка, като изрязването се оказва гладко и практически без джудже.

В процеса на работа ще се нуждаем от следните инструменти:

  • електрически мозайката, пишеща машина;
  • ниво сграда;
  • маркер или молив;
  • рулетка;
  • удар и набор от тренировки;
  • монтажна пяна, пистолет;
  • перфорирани плочи и облицовка от дърво.

При производството на детайл е важно да се определи неговата дължина и ширина и да се направят правилните маркировки. И така, каква трябва да бъде дължината? За да направите това, измерете външната ширина на отвора на прозореца с измерване на лентата и добавете към получената стойност още един милиметър от 60. Приблизително 30 мм от всяка страна, в противен случай в процеса на производство на склонове ще има трудности.

След като определим дължината, ние продължаваме да измерваме ширината. И тук всичко е просто. Индикаторът за обща ширина зависи от следните стойности. На първо място, по ширината на отвора на прозореца, както и по колко прозорец перваза излиза от отвора. Препоръчваното разстояние е около 50-70 мм, в противен случай тя ще блокира акумулатора и ще наруши циркулацията на топлия поток, което ще доведе до замъгляване на прозорците. Тъй като первазът е поставен под пластмасови прозорци до спиране в профила на прозореца, добавяме около 20 мм повече.Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци - как да го направите бързо и правилно?

Получените стойности се прехвърлят върху нашия детайл и се нарязват на размери. Ако се опитате да поставите детайла на размера на прозореца, в повечето случаи той няма да влезе в отвора. Това се възпрепятства от параметрите на самия прозорец, който обикновено се разширява навън. Най-лесният начин да коригирате този дефект е да подрежете страните под лек ъгъл. В случай на съществуващи наклони или за надеждността на закрепването на детайла, правилното решение е да се направят страничните вдлъбнатини. Например, с перфоратор. За да се премахнат съществуващите разфасовки и тяхното окончателно довършване, ние произвеждаме замазката.

Като база използваме дъното на отвора на прозореца. Това може да бъде тухлена зидария, монолитен панел от многоетажна сграда, стар прокат прозорец. Ако старият перваза на прозореца е подвижен и направен под формата на отделен елемент от сградата, тогава ние го отстраняваме без провал. Повърхността се почиства от мръсотия, покрива всички пукнатини и, ако е възможно, изравнява повърхността.

Извършване на монтажни работи - основни изисквания, процедура на действие



След подготовката на основата ние можем да инсталираме прозоречните первази. На този етап е необходимо ниво на сградата. Преди да инсталираме перваза на основата, поставяме подплата от дърво, отрязваме пластмаса отстрани. Колкото по-дълга е дължината на прозореца, толкова повече тампони трябва да се използват. Подложките са необходими, за да се осигури необходимия наклон на пластмасовия панел по ширината и да се предотврати провисването по цялата му дължина. За натискане на панела под металопластичните конструкции ние прикрепяме специални закрепвания към профила на прозореца - скоби под формата на ъгли или винтове. Опитваме се да прокараме перваза на прозореца, ако всичко е направено правилно, то ще бъде инсталирано лесно.

Ако не можете да получите панела под профила на прозореца и на склоновете, след това го прикрепете към задника. Всички кръстовища, образувани между рамката на прозореца и профила, се обработват с безцветен силиконов уплътнител!

Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци - как да го направите бързо и правилно?

Сега започваме да настройваме оптималното предубеждение към стаята в няколко градуса за всеки 20 см. Това ще предотврати натрупването на конденз в долната част на прозорците. Измерваме нивото на сградата на няколко места, колко точно е зададена степента. Ако е необходимо, правим корекции с помощта на тампони. Колкото по-голяма е височината на подложките - толкова по-леко е прага, толкова по-ниска - толкова по-голям е склонът.

В някои случаи, въпреки инсталирането на специални скрепителни елементи, се образува празно пространство между рамката на прозореца и пластмасовия панел. Тя може да бъде елиминирана с допълнителни подложки директно в местата за обучение.

Нека разгледаме основните начини за закрепване на прозорците. Най-простият и по-евтин вариант за самоинсталация е използването на монтажна пяна. Започваме процеса на плевене на последния етап след надеждно закрепване и даваме на пластмасовия панел необходимия градиент. Отгоре по целия периметър създаваме товари. За да направите това, можете да използвате петлитрови бутилки с вода, гири, книги, други теглилки. Натоварването е необходимо за задържане на прага в хоризонталната равнина по време на разширяването на пяната.

Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци - как да го направите бързо и правилно?

Какво трябва да търся при работа с пяна?

  • Процесът на полимеризация на пяна преминава по-бързо във влажна среда. Следователно, преди да потапяте всички равнини, стените и пространството под прага трябва да бъдат намокрени с вода, като използвате пистолет за пръскане, друга пръскачка.
  • Тъй като пяната се разширява, тъй като се втвърдява и може да изтласка перваза на прозореца, твърде голям обем е нежелан. Затова оставяме малки пролуки, които трябва да бъдат покрити с пяна при разширяване.

След изтичане на един ден ние премахваме товара и отрежете излишната пяна с духовен нож. На последния етап от страните на прозореца перваза ще бъдат фиксирани декоративни капачки. Зарежете ги по размер и щракнете върху профила. Като допълнително фиксиране можете да използвате лепило, монтажна пяна.

По-трудна опция е фиксирането с разтвор от цимент, вар-мазилка. Тази опция е по-добре да се използва в присъствието на големи празнини между основата и детайла (повече от 5-7 см), тъй като е много трудно да се осъществи качественото образуване на пяна на такива големи кухини. Разтворът се нанася равномерно върху безпрашната и подготвена основа. Поставяме подложките на предварително калибрираната височина и ги притискаме в разтвора със сила.

Нанасяме допълнителен слой хоросан за покриване на облицовката и инсталираме перваза на прозореца. Отново прилагайте сила, опитвайки се да докоснете подготовката на подложките. Прекаленото решение трябва да бъде изцедено отпред. След изравняването му, се пристъпва към раздробяване на всички неравности и формирани процепи. Ако е необходимо, правим същото и за страничните склонове.

Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци - как да го направите бързо и правилно?

Както виждате, няма особени затруднения в процеса на инсталиране. Надяваме се, че сте помогнали да се запознаете с основните изисквания, индивидуалните нюанси и ще бъде лесно за вас да извършите сами всички инсталации и довършителни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
Закрепване на пластмасови первазиЗакрепване на пластмасови первази
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Монтаж на первазиМонтаж на первази
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да изберем лепило за таванни первазиКак да изберем лепило за таванни первази
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Как да изберем материалите за перваза на прозореца?Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
» » Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?
© 2021 BggeHat.com