Как да изберем разделена система за апартамент

При избора на балсам за всекидневна, на първо място, тя се определя от нейния капацитет. Всяка разделена система има в името цифров код и охлаждащ капацитет. Чрез тези параметри определете колко пространство за всеки климатик се счита за оптимално.

Независимо от това може да се изчисли необходимата мощност, като се знае следната последователност: 1 kW мощност на климатика охлажда 10 квадратни метра. м на жилища на височина на тавана не повече от 3 метра.

Определени с необходимата мощност, изберете модел, марка, фирма, набор от допълнителни функции. Сред допълнителните функции повечето сплит системи са в състояние да затоплят въздуха в помещенията. Тази функция е подходяща за извън сезона, когато централното отопление не работи. Зимата не може да се нагрява поради ниски температури извън прозореца. Климатикът не се включва, ако въздухът е по-студен - 5 градуса (при скъпи модели тази стойност е -15).

Следващата характеристика на някои климатици е да се почистват, дезинфекцират, йонизират и обогатяват с ензими и ензими въздух с помощта на различни филтри.



Наличието на таймер е много полезна функция на климатика. С помощта на системата системата се включва и изключва автоматично, така че в определения момент въздухът да се охлади до желаната температура.

Инверторните сплит системи продължават по-дълго от обичайното и се характеризират с икономична консумация на електрическа енергия. Те могат автоматично да регулират генерирания изход за охлаждане, за да поддържат постоянна температура в помещението. С други думи, при достигане на желаната температура на околната среда инверторен климатик не се изключва, но продължава да изпълнява функциите си, като намалява охладителната мощност.

При използване на системата, способността на климатика да контролира посоката на охладения въздух е удобна. Евтините модели могат да насочват въздуха отгоре-надолу във вертикална посока посредством жалузи на вътрешен блок. Право на ляво хоризонтално насочва потоците от модела на средната цена. Скъпите и технически усъвършенствани климатици могат да насочват различни потоци в различни посоки.

Продават се модели на разделени системи, които поддържат влажността. Простите климатици причиняват сухота във въздуха от тяхната работа, затова е желателно да се закупят овлажнители с тях.

Дизайнът на системата, разбира се, не принадлежи към основните критерии за подбор, но някои предпочитат да придобият нещо прекрасно в това отношение. Вътрешните блокове на различните фирми се различават помежду си: от стандартна бяла кутия с отвори до цветни огледала или картини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на мощността на радиаторитеИзчисляване на мощността на радиаторите
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
Полилей с вентилатор - правилният изборПолилей с вентилатор - правилният избор
Как да изберем климатик и да не правим грешкаКак да изберем климатик и да не правим грешка
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Видове климатициВидове климатици
Как да изберем надуваема PVC лодкаКак да изберем надуваема PVC лодка
Чистият въздух в апартамента избира климатичната системаЧистият въздух в апартамента избира климатичната система
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Избор за газов котелИзбор за газов котел
» » Как да изберем разделена система за апартамент
© 2021 BggeHat.com