Използване на климатик през зимата



Лято ляга от незабелязано, а ние гледаме с копнеж за нашите климатици, които тази година, за съжаление, работеха без напрежение. Много хора вярват, че през зимата те абсолютно не са необходими, но дали е така? Да, наистина, понякога е, но сега е трудно да се изненада някой с зимен климатик. Независимо от това водещите производители на климатици съветват да не рискуват и да не оставят в работно състояние тези сплит системи, които не са адаптирани към това с техническите условия. На първо място, става дума за онези модели, в които няма отоплителна функция и се определя минималната работна температура: например от 0 ° С до -5 ° С. Това са най-ниските допустими граници, при които е възможна тяхната работа, без да се прави компромис с дизайна и намаляването на техническите характеристики.
Въпреки това, проблемът с използването на климатик през зимата може лесно да бъде решен, ако е приспособен да работи при ниски отрицателни температури (до -15 ° C) чрез инсталиране на специален комплект за зимно оборудване. Това може да се направи при повечето модели, представени от производителите.
Въпреки това, редица компании силно препоръчват да не се използва климатикът при температури под десет до петнадесет градуса, дори и с допълнителен зимен комплект поради следните причини:
1. Налице е рязък спад в производителността на системата. Понякога повече от два пъти в сравнение с номиналната стойност, която е посочена в техническите документи за системата.
2. При стартиране при ниски температури износването на компресора се увеличава три до пет пъти поради удебеляване на маслото, което губи своето свойство.
3. Използването на охлаждащ агент, подходящ за озоновия флуид R410A, вместо остарялата R22 налага използването на по-модерни и перфектни компресори, които не са достъпни за всяка фирма. Ако такъв компресор не успее, замяната му ще изисква големи финансови разходи.
В случай че се приеме решението за закупуване на сплит система за работа по отопление през зимните условия - по-добре е да се използва такъв модел, при който тази функция е присъща от самото начало. Има смисъл да погледнете продуктите на такива известни марки като климатици Daikin, Mitsubishi Electric, Panasonic. Адаптирани към зимните ни модели на тези производители, те могат да затоплят стаята дори при 25 градуса студове. Използването им вместо традиционните нагреватели осигурява значителни икономии на енергия. Все пак не бива да се забравя, че цената на модела, който има функция за загряване при ниски температури, е по-висок от този на подобен модел, който няма тази възможност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем климатик и да не правим грешкаКак да изберем климатик и да не правим грешка
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Видове климатициВидове климатици
Рефлекс на разширителните танкове и друго оборудване на тантуаРефлекс на разширителните танкове и друго оборудване на тантуа
Чистият въздух в апартамента избира климатичната системаЧистият въздух в апартамента избира климатичната система
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Как да изберем разделена система за апартаментКак да изберем разделена система за апартамент
» » Използване на климатик през зимата
© 2021 BggeHat.com