Съвети за избор и инсталиране на разделена система

За да не се вгледате, когато купувате и инсталирате климатични съоръжения (климатик), препоръчително е да обърнете внимание на следните съвети.

При цялостната реконструкция на помещенията е необходимо да се закупи и инсталира раздробената система преди завършване на работата. След това можете да скриете окабеляването и другите елементи в стената. Ето една евтина инсталация на разделителни системи в Москва, чиито цени са достъпни за всички, ще бъде за вас решение на такъв въпрос.

При закупуване на система е важно да се определи необходимата мощност на климатика. На всеки 10 кубически метра. Охладената стая трябва да изминава 1 kW мощност. Препоръчително е да вземете разделена система с мощност резерв. Това ще ви помогне да работите с климатика не на максимално ниво.

На обявената цена на климатика можете спокойно да добавите още 35, които ще отидат на компонентите и инсталацията. Можете да спестите пари при инсталирането, като се свържете с частните монтажници, но в случай на аварии и необходимостта от превантивна поддръжка, ще бъде трудно да ги намерите отново. Освен това, неправилно инсталираното оборудване няма да даде очаквания ефект и може бързо да се провали. Поради това инсталирането на оборудване е по-добре да се повери на компанията с положителна репутация.



Преди да закупите разделена система, трябва да определите местоположението на външната му част, като вземете предвид факта, че периодично с нея трябва да се извършва превантивна работа. Идеалната опция е да поставите външната част на системата на балкона.

При монтажа системата трябва да се погрижи да се освободи от кондензата, генерирана по време на работа на климатика (до 2 литра вода на час работа). Най-добрият вариант е да изтече дренажната система в канализационната система. Ако сложността на прилагането на такъв дренаж може да бъде ограничена до изтеглянето на тръбата на улицата. В този случай, през зимата има опасност от замръзване на водата в системата. Това трябва да се помни, ако зимата иска да затопли стаята с климатик в режим на отопление. За да предотвратите повреда на уреда, дренажната тръба трябва да е изолирана.

Важен критерий при избора на климатик е качеството му, което е гарантирано от добре познати компании, доказали се като лидери на пазара на климатични съоръжения. Разликата в цената между оборудването за качество и подобна технология на съмнителни производители не надвишава 30. Не си струва да спестяваме качество.

Всички тези съвети ще ви помогнат да се справите с проблемите на климатизацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Видове климатициВидове климатици
Поправете съветите за офисаПоправете съветите за офиса
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Инсталиране на инсталацията в банята Цени ВидеоИнсталиране на инсталацията в банята Цени Видео
Избор за газов котелИзбор за газов котел
Как да изберем разделена система за апартаментКак да изберем разделена система за апартамент
Разделени системи За да изберете това?Разделени системи За да изберете това?
Опълен таванОпълен таван
» » Съвети за избор и инсталиране на разделена система
© 2021 BggeHat.com