Как да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръце

Почти във всеки апартамент опъвам тавани изглеждат добре. Това не е най-скъпата версия на тавана, но изисква минимално усилие и време, особено ако се обърнете към услугите на специализирани строителни фирми, отговорни за инсталирането на този дизайн. Но има някои недостатъци, главните от които са с ниска якост. Много често има разфасовки на тавана, които могат да бъдат причинени по различни причини. Повече подробности за причините, поради които има дупки в тавана, както и начините за тяхното вграждане, ще бъдат прочетени в статията.

Stretch таван - предимства и недостатъци

Има много опции за довършване на таванното покритие. Един от най-популярните отдавна е считан за опъвам таван. Обикновено услугите за инсталиране на подобни структури се предлагат от специални фирми. Майсторите ще пристигнат в точното време и ще изпълнят всички необходими операции. В същото време за цялата работа ще трябва да плати не най-голямата сума пари.

Stretch таван - един от най-популярните опции за подреждане

Stretch таван - един от най-популярните опции за подреждане

Сред останалите положителни аспекти, можете да отбележите устойчивостта на влага, издръжливостта, както и огромна палитра от цветни решения, които перфектно ще се впишат в дизайна на всеки интериор. Съществуват обаче и отрицателни моменти от използването на опънати тавани. Преди всичко това се отнася до увисването, което се наблюдава след няколко години употреба. Таванът на опън е достатъчно чувствителен към сериозни колебания на температурата.

Но горепосочените проблеми зависят най-вече от качеството на инсталацията и от самия плат. Избирайки надежден и висококачествен плат, ще се предпазите от подобни проблеми. Където повече въпроси са причинени от дупка в тавана на разтягането. Такъв дефект може да възникне в резултат на различни причини.

Дупки в платното - причините за проблема

Както е посочено по-горе, окачен таван е много издръжлив само ако е правилно експлоатиран и поддържан. Най-често наемателите в апартаментите със собствени ръце допринасят за появата на дупки. Това може да бъде шампанско корк, твърде активни игри с тежки предмети, монтаж на корниз и много повече. Естествено, дори и най-издръжливото платно, изработено от PVC фолио, не може да издържи директен хит на острия ръб на корниза. Ето защо е необходимо да бъдете възможно най-точни и внимателни, за да не причинявате щети на Вашия имот.

Когато се движат високи мебели и други подобни структури, съществува риск от удряне на тавана и откъсване от него. Всички подобни действия в стая с фалшив таван трябва да се извършват с необходимото внимание.

В някои случаи щетите от острието попадат в обхвата на дефиницията на гаранционния случай

В някои случаи щетите от острието попадат в обхвата на дефиницията на гаранционния случай

Човешката небрежност не е единствената причина за появата на дупки. Така че има няколко причини, които попадат в обхвата на дефиницията на гаранционния случай:

  • Ремъчна лента по време на монтажа
  • Неправилно нарязване на материала
  • Нискокачествено производство на шевове
  • Фабрично рисуване на платното

Изброените случаи могат да се случат независимо от действията на собствениците, поради което фирмата за ремонт е задължена да се заеме с фирмата, която сте поискали да инсталирате. Естествено, ако гаранцията все още не е изтекла. Ремонтът ще се извърши бързо и за сметка на фирмата.

Отстраняване на дупки в тавана - как да ремонтирате плата

Помислете за най-жалко вариант, когато капитанът инсталира тавана, вече няма гаранционни задължения към вас. В този случай задачата за ремонт на тавана на падането директно пада върху раменете ви. В някои случаи такава задача е напълно възможна за всеки човек. Успехът на цялото събитие зависи от много фактори, включително материала на тавана, формата на рязането или пункцията, позицията и, най-важното, големината.



Първо, нека да поговорим за това как се елиминира увреждането на тъканната база. Ето списък на материали и инструменти, които ще ни бъдат полезни:

  • Изграждане на шотландски
  • Синтетична найлонова конец
  • ножици
  • игла
  • Специално лепило за окачени тавани
  • Част от плат, малко по-голяма от размера на отвора
  • Paint roller
  • Боя на водна основа. Отново цветовете на тавана.

Самият процес на ремонт може да се опише чрез следния алгоритъм:

  1. 1. Внимателно и много бавно изваждайте тавана на опъване от профила, към който е закрепен отстрани на отвора.
  2. 2. Залепете отвора с лепяща лента, за да предотвратите увеличаването на размера на среза. В зависимост от размера и формата на действието на този етап може да се различават. Например, запечатайте дупка в прости таван с малък диаметър може да бъде с пластир, който трябва да бъде залепен отвън или отвътре с лепило. Изрязана до 2 см дължина е внимателно зашита с капронови нишки. Ако рязането е много по-голямо и достигне почти 30 см, тогава се изисква пластир и синтетични конци. Само в този случай е възможно да се разчита на успешното поправяне на дефекта.
  3. 3. Поставете тъканта обратно на профила, към който е била поставена първоначално.
  4. 4. Последната стъпка е да маскирате ремонтираната дупка. Много е трудно да вземете кръпка или конец с цвят, който идеално да съответства на платното. Затова се препоръчва боята да се нанася с ролка или пистолет за пръскане, за да се направи това място по-малко забележимо.
За повреди, по-дълги от 30 см, таванът трудно може да бъде възстановен

За повреди, по-дълги от 30 см, таванът трудно може да бъде възстановен

В някои случаи ремонтът на повредения таван не е възможен. Това се отнася предимно за големи отвори - разрез с дължина 30 см или повече практически не се възстановява. Дори и професионалистите едва ли ще могат да ви помогнат в този случай. Като опция - можете да опитате да инсталирате допълнителна светлина, за да скриете дупката. Въпреки че това не винаги ще бъде в състояние да помогне, тъй като отделно разположени крушка на тавана ще развалят общия външен вид на стаята.

PVC филм - характеристики на ремонт на такъв таван

Таванът на PVC фолио е по-стабилен и надежден в сравнение с аналозите на тъканите. Въпреки това ремонтите тук са малко по-сложни. Собственикът на апартамента ще трябва да направи малко усилия, за да поправи дупката и резултатът е наистина щастлив.

Дупката може да бъде маскирана с декоративен стикер

Дупката може да бъде маскирана с декоративен стикер

Отново тук е списъкът с инструменти, без които не можете да ремонтирате покритието на тавана:

  • Лепяща лента, електрическа лента
  • ножици
  • Пластмасов термичен пръстен
  • Сешоар - подходящ като нормално домакинство и строителство
  • Декоративни интериорни приложения или цветно самозалепващо фолио
  • лепило

Местоположението на отвора на тавана е от ключово значение при определяне на процедурата за ремонт. Първо, помислете за ситуацията, когато дупката не се появи на повече от 15 см от стената. Както и в случая на плат, фиксирайте изрязаната с лепяща лента, така че дупката да не се увеличава по размер. След това премахнете цокъла, който е най-близо до дупката, и внимателно извадете филма от профила. Използвайки сешоар, за няколко минути загряваме лентата от PVC, за да станем по-гъвкави и еластични. Внимателно опънете платното в посока към стената, за да запълнете повредената зона зад ръба на профила. След като създадохме основата, отрязахме излишен филм.

Ремонтът на опънати тавани с ръцете ви чрез издърпване на фолиото няма да има ефект, ако дупката се появи точно на шева. В този случай можете да опитате да инсталирате декоративен пластир или да поправите дефекта с допълнителен функционален дизайн (измамна пожароизвестителна система, вентилационен прозорец, точкова светлина).

По този начин няма да е възможно да се поправят грешките, разположени на повече от 15 см от основата, тъй като съществува риск от окончателно скъсване на ножа при опъване. Поставете дупка в таванния участък, който се намира достатъчно далече от стената, можете само един начин. Ще ни трябват декоративните пластири, описани по-горе. Или проектира като точкови светлини.

Самият процес не е особено сложен, операцията е много по-проста в сравнение с опъването на платното. Ние поправяме рязането с лента или лента. След като сме купили подходящ декоративен пластир или самозалепващ се филм от таван, ние го поставихме на мястото на рязане, след като смените лентата. Необходимо е да натискате пластира върху PVC-линейната облицовка и да я изгладите, но не натиснете много здраво, в противен случай може да причини допълнително увреждане на окачения таван.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Опънат таван в идеите за дървена къщаОпънат таван в идеите за дървена къща
Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариантОпънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
Как да лепи опъвам таван - опцииКак да лепи опъвам таван - опции
Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
Как да се грижим за опъна таванКак да се грижим за опъна таван
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Фалшивият за опъвам таван е важен елементФалшивият за опъвам таван е важен елемент
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
» » Как да поправите дупка в опънат таван премахнете надзора със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com