Как да подсилим подовите плочи

Как да подсилим подовите плочи

Понастоящем не е необичайно, но се случва, така че има нужда да се заменят или подсилят плочите и това се случва по време на откриването на дефект. Тези дефекти най-често включват пукнатини с надлъжно, диагонално и напречно направление. Такива дефекти най-често се дължат на факта, че носещата способност на тази структура е изчерпана. Най-опасни в този случай са напречните пукнатини, разположението на плочите. Сега искам да разгледам по-подробно причините за горните пукнатини.

Най-често срещаните пукнатини са свиване на пукнатини, които са известни като много малки. Тези пукнатини често се появяват по време на втвърдяването на бетона и те не представляват особена опасност. Разбира се, тези пукнатини най-напред трябва да се научат да се разграничават помежду си чрез спиране на изгледа само на деформационните пукнатини. Характерна особеност на деформационните пукнатини е, че те се разрастват бързо с времето, разширяват се или се увеличават по размер. Като факт не е необичайно, така че поради завършването на тавана, не е възможно веднага да се различат образуваните пукнатини. Затова не се учудвайте, че в крайна сметка може да се разшири до невероятен размер. Разбира се, пукнатината увеличава риска от колапс на целия етаж като цяло.

Най-често деформационните пукнатини възникват поради очевидни нарушения, както по време на завършването, така и по време на строителството на сградата. В резултат на това тези дефекти водят до частично или пълно унищожаване на сградата. Ето защо, експертите предлагат напълно да се смени дефектната плоча или да се увеличи обектът.



Препоръчва се в случай на откриване на напречна пукнатина плочата да се демонтира веднага. Естествено, като че ли често няма достатъчно пари за подобни събития. Следователно, единствената опция, която остава да действа в този случай, е инсталирането на задържаща структура.

На първо място, а именно в процеса на ремонт на този проект, е необходимо да се разтовари цялата конструкция като цяло, тъй като на нея могат да бъдат поставени по-тежки предмети. Подовите плочи се увеличават, като се използва технологията за увеличаване на напречното сечение. Най-често армировката на плочи се извършва по специални схеми, които се разглеждат внимателно от специалисти.

Е, можете да купите строителни инструменти и оборудване в онлайн магазин, тъй като цените за технопортал са много по-ниски от всеки магазин във вашия град.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дефекти на заварени съединенияДефекти на заварени съединения
Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Шперплат за ремонт на подовеШперплат за ремонт на подове
Идентифициране на недостатъците на покриваИдентифициране на недостатъците на покрива
Как да изолирате пода в апартаментКак да изолирате пода в апартамент
Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
За какво е монолитният пояс?За какво е монолитният пояс?
» » Как да подсилим подовите плочи
© 2021 BggeHat.com