Грешки при изграждането на тухлени къщи

Понякога на форумите на сградите може да се отговори на мнението, че според тях технологията на тухленото строителство се практикува в продължение на векове и затова е лесно за новодошлия да се справи с него. От една страна, в това има рационално зърно - и начинаещ може да овладее тухлената. От друга страна, ако не се подготви за работа поне на нивото на изучаване на теорията, той не може да избегне грешки, които причиняват пукнатини в зидарията и стените се сриват.

Най-голямо внимание трябва да се обърне на всеки етап от строителството, като се започне с избора на материал. В допълнение, качеството на зидария също е важно. В края на краищата, той трябва да бъде трайно и пластмасов, така че да е лесно за господаря да го нанесе в слой от 20-25 мм. Това е единственият начин да се осигури необходимата дебелина на шева от 10-12 mm.

грешки често се случват на етапа на геоложко проучване, когато спестяванията от строителя отказва такава работа, а след това се оказва, че типа на почвата се определя неправилно, така че основата не отговаря на условията на експлоатация. Следващата "партида" грешки е свързана с устройството на вихъра. Така например, в основата е била изпълнена правилно, но на собственика или на работниците не искат да чакат 7-10 дни след леене, докато той постига силата и започнато строителство на зидария - в резултат на дъното на пукнатини.



На етапа на полагане на стените, най-честите грешки са изкривяване на геометрията и неспазване на диагоналите. В резултат това засяга не само вида на стените, но и тяхната сила. В допълнение, много грешки са свързани с изпълнението на шевове. Например, някои начинаещи майстори вярват, че ако полагането е грубо, но все още ще има лице в началото, не можеш да се забъркваш със шевове. Това обаче не е така - нискокачествените шевове влияят върху здравината на конструкцията и върху качеството на облицовката.

Но какво щеше да стане, ако всичко беше направено съгласно правилата, а стените все още имаха пукнатини. Ако те са тънки наклонени пукнатини, тогава те казват, че земята под къщата има неравномерно носеща способност. Можете да опитате да ги почистите от прах и да ги запечатате с течен циментов разтвор. Но ако пукнатините са широки, тогава част от зидарията ще трябва да бъде демонтирана. Освен това е препоръчително да се консултирате с специалист, който ще открие причината за появата на пукнатини и ще ви разясни как може да бъде елиминиран ефективно.

Е, ако се интересувате от стълби за вашите къщи в Новосибирск - посетете сайта nsk.classdom.ru. Само там ще намерите шикозни стълби на разумни цени за вашия частен дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Определяне на консумацията на лепило за блокове от газобетонОпределяне на консумацията на лепило за блокове от газобетон
Укрепване на тухлената стенаУкрепване на тухлената стена
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Ремонт на зидарияРемонт на зидария
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Облицовани с фасадни тухли тухлени къщиОблицовани с фасадни тухли тухлени къщи
Как да избегнем грешки при изграждането на стени?Как да избегнем грешки при изграждането на стени?
След това направете облицовката на къщата?След това направете облицовката на къщата?
Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?
» » Грешки при изграждането на тухлени къщи
© 2021 BggeHat.com