Укрепване на тухлената стена

Укрепване на тухлената стена

За укрепване на тухлената стена можете да използвате различни технологии. Решете кой метод да използвате във всеки отделен случай, можете само след точен анализ на нивото на увреждане на тухлената стена.

Ако щетата се изразява под формата на вертикални пукнатини, тогава причината за тях е разкъсване на основата. В този случай ще ви трябва ремонт. Ако няма такива пукнатини, тогава ще бъде достатъчно да ги мазимирате с помощта на тел или метална мрежа за подсилване.

Инструкции за укрепване на тухлената стена

За качествено укрепване на тухлената стена ще ви е необходим: стандартен набор от строителни инструменти - цимент - пясъчна смес Рабица - дюбели и гвоздеи.

На първия етап е необходимо да се подготви проблемна стена за мазилки. Тя трябва да бъде внимателно почистена от мръсотия, прах, различни петна. От всички стави старият разтвор трябва да се отстрани до дълбочина около 1 см.



След това дюбели и гвоздеи се вкарват в шевовете (не напълно), оставяйки ги на 2 см над повърхността на стената. В хоризонтално и вертикално направление дюбелите и гвоздеите трябва да са на разстояние 10 см.

Следващата стъпка е да фиксирате металната мрежа на стената. Тя се фиксира с помощта на жица: решетка с големи клетки е свързана с запушени нокти. За да се осигури високо качество на мазилката на стената, е необходимо да се обвърже окото на всеки нокът, няколко пъти обвиване на метална жица около главата на ноктите.

Ъгловата армировка изисква специално внимание: в никакъв случай мрежата няма да има сълзи в кръстовището с ъглите. Уверете се, че ъглите са напълно припокрити. Само ако това условие е изпълнено, възможно е да се образуват монолитна ъглова зона.

След пълното подсилване цялата площ трябва да бъде измазана с циментово-пясъчен разтвор. Необходимо е да се вземат предвид препоръчаните изчисления от експертите: за 1 чанта цимент се вземат 3 чували пясък. Смесване на сухия разтвор, те се разреждат с вода до образуването на овесена каша и се прилагат на повърхността. Мазилката трябва да покрива цялата мрежа и ноктите. Това е определението за правилната дебелина на слоя от гипс.

В случай че тухлената стена загуби своята вертикалност, тя ще спомогне за укрепването на подпорните й триъгълни стени. Второто им име е стената-трапец. Опорните триъгълни стени трябва да бъдат монтирани от външната страна, перпендикулярно на руменната тухлена стена. Обикновено трапецовидните опори се монтират в мазета. С тяхна помощ компенсират външното налягане на почвата върху стените на мазето.

За да инсталирате опорен стенен трапец, под него поставете основата на същата дълбочина, като основата на стената. За да се осигури връзката между старата и новата основа, последният ред от старата основа е запушен със строителни котви, които я свързват с нова основа, използваща армировка. Няма еднаква регулация за височината на подпорните (триъгълни) стени и техния необходим брой. Те вече са съдени според ситуацията и действат в съответствие с нея.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне и декоративно завършване на тухлена къщаЗатопляне и декоративно завършване на тухлена къща
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Как да измажете тухлена стена със собствените си ръцеКак да измажете тухлена стена със собствените си ръце
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?
Как са пукнатини в тухлени стениКак са пукнатини в тухлени стени
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
» » Укрепване на тухлената стена
© 2021 BggeHat.com