Тухлена зидария

Тухлена зидария

За тухли, в допълнение към тухла, ще има зидарска мрежа, пясък, цимент и вода. Инструментът е лопатка, мистрия, шаблон, замазки, конструктивно ниво, оребрена линия с диаметър 0,6-0,8 мм и ръкавици без ръкави.

Решението се състои от пясъчно-циментова смес върху вода. Съотношението на цимента към пясъка е от 1 до 4. Първо се излива пясък, след това се залива и всичко е добре смесено. Водата се добавя постепенно при постоянно разбъркване и с цел да се получи разтвор с необходимия вискозитет (като дебел мед). Разтворът се размесва в бетонен смесител и в отсъствието му или в малки обеми разтвор в широки плоски контейнери или на всякаква твърда повърхност. Когато се използват кухи тухли, е необходимо по-дебело решение, така че да не запълват тухлените клетки.

Ако структурата има ъгли, тогава те започват да се разпространяват на първо място. От качеството на зидарията на ъглите зависи колко стени ще бъдат равномерни. Полагане на ъглите пред стената на височина от няколко тухли. При полагане, използвайте нивото на конструкцията и вертикалната линия, която проверява всеки ред ъгли вертикално.

Дебелината на фугите между тухлите се проверява чрез шаблон. Решението е изцапано в края на тухлата, което ще поставим, и го сложихме върху тухла на последния ред в зидарията. След като поставите тухлата, докоснете дръжката на мистрия върху нея, за да я поставите на желаната линия. Отстраняваме излишния разтвор от шева с мистрия. След известно време прикачваме формата към шева.



Стенната зидария се извършва от кабела. Кордата е изтеглена между ъглите на височината на редицата, която ще разпрострем. Запълнете стената от ъгъл на ъгъл с нов ред, като регулирате горния край на кабела. Прехвърлете кабела. Следващ ред.

Тухлите от съседни редове имат превръзка, т.е. така че вертикалният шев не съвпада. С "Липецка зидария" със съответстващ вертикален шев, превръзката се извършва чрез зидарска мрежа. Полага се в хоризонтален шев срещу вертикалния шев за всеки четвърти ред или по-често.

Зидарията се подсилва чрез поставяне на решетка между хоризонталните редове в 6-8 реда.

Е, ако се интересувате от събирането на боклука - отидете на greenstroy36.ru. Само там ще намерите всичко, за да експортирате строителните си отпадъци бързо и на умерена цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Как да се изгради един тухла бризьорКак да се изгради един тухла бризьор
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
» » Тухлена зидария
© 2021 BggeHat.com