Как е изграждането на тухлена баня

Когато се планира изграждането на руска баня, най-често за това се използва дърво. Въпреки това, тухла банята не е по-лошо за изпълнението му, така че това строителство също става все по-популярен. Без съмнение, банята от дърво (особено дървени) изглежда много привлекателна, но стаята от тухли по-трайни и такъв материал е незапалим, което също е много важно. Въпреки това тухла има висока топлопроводимост, и ако се сравни с дърво, то се загрява по-бавно. Но за да се намали топлопроводимостта на напълно лесно, просто вътре във ваната трябва ножницата дървената ламперия, и все още трябва да се постави слой пароизолация.

Схемата за затопляне на стените на банята

Схемата за затопляне на стените на банята.

За изграждането на тухлена баня ще са необходими следните инструменти:

  1. Лопатата.
  2. Мистрия, която е необходима, за да се отреже излишния разтвор в шевовете.
  3. Hammer.
  4. Нивото на сградата, което е необходимо, за да проверите нивелирането, както и острието за проверка на вертикалността на зидарията.
  5. За да проверите ъглите, трябва да имате квадрат.
  6. Рулетка.
  7. Staples.

Как е изградена тухлена зидария?

Стол от тухли може да бъде построен от вас, дори от някой, който няма изграждащи умения, но трябва да се спазват правилата за полагане. Сутеренът и основата трябва да бъдат издигнати от червената цветна тухла, червена или силикатна тухла се използва за изграждане на стените на банята. Необходимо е да се направи решение, за тази цел се използват вода, пясък, цимент и вар. Трябва да се добави вода, преди цялата консистенция да не получи еднаква консистенция.

Хидроизолация на стени и подове

Хидроизолация на стени и подове.

Зидарията трябва да е силна, всичко зависи от правилността на нейното внедряване. Всеки тухлен ред трябва да бъде свързан към долния слой, затова трябва да използвате разтвор, чиято дебелина трябва да бъде 12 мм. В този случай, в никакъв случай не трябва да позволяваме разслояване на зидарията, затова е необходимо да се направи превръзка на конците.

Поставете първия ред с 2-3 четвърти от тухла, те трябва да бъдат поставени под ъгъл. Първият външен ред трябва да се постави с тухли, а за втория ред е необходимо да се използват тухли от лъжица. В ъглите, пропуските остават, те трябва да бъдат положени в блокове от тухли. В този случай всички ъгли трябва да са равни, за това трябва да използвате квадрат.

Как се изолират стените?

При изграждането на тухлена баня е необходимо да се погрижи изолацията на стените.

Пространството между тухлената стена трябва да се запълни с лека шлака, стърготини, разширена глина, вар и пясък. След това тези слоеве трябва да бъдат напоени с разтвор на вар, който има кремообразна форма. Въпреки това, всички тези проблеми могат да бъдат напълно избегнати чрез използване на плочи нагреватели. Те трябва да бъдат фиксирани с фиксиращи ленти към вътрешната стена и могат да се използват и синтетични свързващи вещества. Наличието на въздушна междина е задължително между нагревателя и външната стена.



Хидроизолация и довършителни работи на вътрешни стени

Когато се извършва изграждането на тухлена баня, използването на хидро- и парна изолация е предпоставка. Докосване на земята тухлени стени не трябва, защото този материал е много лесно и бързо абсорбира влага. За да се избегне това, на всички места, където може да проникне влага, трябва да се уреди хидроизолация. В този случай може да се използва метод на покритие или боядисване.

Ако се вземе решение за използване на метод за поставяне, тогава покривният материал трябва да бъде залепен към стената, ако не е наличен, могат да се използват други материали за валцуване. Пропуските на прозорците и слотовете трябва внимателно да бъдат запечатани и намазани.

Опции за свързване на тухли

Варианти на свързване на тухли.

Ако изграждането на тухлена баня включва мазилка, тогава трябва да използвате разтвор на цимент и вар, имате нужда от наличието на топли агрегати. Стените могат да бъдат измазани от двете страни, но е по-добре да направите вътрешното покритие с облицовка, затова е по-привлекателна и надеждна.

Вътрешният отдел на банята е един от най-важните фактори в строителството. За да може процесът на облицовка да се извършва по-бързо и по-лесно, е необходимо дървените контакти да бъдат закачени в стената, след което те ще бъдат пълнени със стелажи.

Между стената и ламелите се образува пространство, където изолацията на плочата и парната бариера от фолиото трябва внимателно да се поставят. Що се отнася до материала за топлоизолационния слой, тук може да се използва минерална вата, влакна или пергамент.

Ако стените са решени да украсят с дървени дъски (хоризонтално), тогава е напълно допустимо да се използва обем изолация, в това отношение можете да изберете разширена глина. След като завършите този процес, можете да залепите летвите към ламелите.

По този начин, изграждането на сауната е завършен, остава само да издигне печка, да организира стая за почивка, и всичко, можете да пара и да се забавляват, което е несравнимо. Голямата баня може да бъде построена със собствените си ръце без много трудности!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътреКак да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътре
Тухлена къщаТухлена къща
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
Някои нюанси на изграждането на баняНякои нюанси на изграждането на баня
» » Как е изграждането на тухлена баня
© 2021 BggeHat.com