Как правилно да слагате тухлите сами

Как да си направите тухли 1Тези, които не са уверени в способностите си, задължително трябва да изучават теорията за това как да полагат тухлите и едва тогава да започнат да практикуват. Всеки професионалист някога е бил начинаещ, несигурен положени тухли

и проучи основните принципи на работа с такъв материал.

С какво да започнем? Непосредствено преди издигането на стените трябва да подготвите основата на сградата. След това направете оформлението на контура на стената с тънко въже.

Сортове от тухлена зидария

В зависимост от използваната технология, метода на обличане и особеностите на зидарията, той е разделен на следните типове:

  1. Лек. Използва се главно в едноетажна конструкция. Състои се от изграждането на две успоредни стени с вътрешен термоизолационен материал.
  2. Solid. Включва създаването на монолитен масив, с полагане на тухли по външния ръб на стената в подреден и лъжица начин.
  3. декоративен. Това е редуване на биполярния ред и три реда лъжици.
  4. Подсилени. Тя се извършва с помощта на армировка.
  5. С подплата. Не забравяйте да направите превръзка с основната стена.

Как да си направите тухли 2

Основни етапи от полагане на тухли

Тухлите се поставят в редици отляво надясно от ъгъла, запълвайки слотовете с циментова замазка, която също трябва да може да се смесва. За да се получи по-голяма якост, се използва метод за превръзка, когато всеки ред е леко изместен спрямо предходния.

Първият ред тухли поставен върху основата, изравнен със същия циментов разтвор. Още преди началото е необходимо да се направи хидроизолация на бетонната основа с помощта на водоотблъскващи материали.

По-нататък се извършва маркирането на бъдещите стени. За тази цел се използва маркиращият кабел и хидравличното ниво. Тухлите означават ъгли, пресичания на стени, отвори на врати и прозорци. На дългите стени са разположени междинни маяци, за да се предотврати увисването на кабела. Правилността на хоризонталната зидария се проверява по ниво.

Професионалисти, които знаят как да се сложи на тухлена зидария, пуснати за първи път в ъглите на няколко реда тухли директно върху субстрата, което го прави възможно да се транспортират чрез кабел към височината на следващия ред, и улеснява процеса на полагане.

Когато дебелината на стената според плана е по-голяма от ширината на половината тухла, първият ред обикновено се поставя перпендикулярно на посоката на стената, този метод е наречен "съединител с гънка". Тази техника е подходяща за начинаещи, за бързо усвояване на умения.

Как да си направите саниране 3

Тайните на тухлената зидария



Всеки 5-6 серии трябва да се постави армираща мрежа и не забравяйте за тухла дресинг (стави не трябва да бъдат еднакви в съседни реда).

След като обучени в изграждането на най-непретенциозни сгради, като колони и стъпала и разберете как правилно да се зида в бъдеще, можете лесно да постави собствени барбекю от тухли, и, може би, и лятна кухня. За такива цели най-подходящата е лицевата гладка тухла или декоративният тухлен шоколад, който е с по-малък стандартен размер. Или, обратно, груба тухла, имитираща естествен камък.

Преди изграждането на всеки обект, трябва да направите план, с други думи, изготвяне на хартия всички редове от тухли, за да се избегнат ненужни разходи, тъй като тухла не принадлежи към евтини строителни материали. Като броим обема на тухлите, чийто стандартен размер е 250х120х65 мм, се препоръчва да се увеличи необходимото количество с 10 в случай на битка.

Как да си направите тухлена зидария 4

След като изчислихме и купихме необходимото количество тухли, препоръчваме да извършим суха зидария, т.е. без решение за определяне на евентуални неточности. И ако всичко е едно и също и в проекта няма грешки, тогава можете безопасно да пристъпите към полагане на тухла с прилагането на решението.

Преди поставянето, тухлата трябва да се навлажни в кофа с вода, за да се прилепи към материала.

Както във всеки бизнес, най-важното е да не бързате. Направете зидария без решение, преценете как се слага, ако всичко е наред, приложете разтвора и го опаковайте. За да настроите точното тухла на мястото му, почуквайте с котето или с дръжката на мистрия.

Премахнете излишния разтвор с мистрия обратно в кофата. Циментова замазка - не е супер - лепило глазура за една секунда, че имате достатъчно време, за да регулирате силата на разположение, въртене, тухла, изнасяне и допълнително решение покритие, докато, докато всичко е точно така, както би трябвало. Когато сте изградили умения и да се научат да се измери незабавно необходимия обем на разтвора, с мистрия и полагане тухлена полето на негово място, а след това този процес ще продължи много по-бързо.

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да се научите да сложи тухлата, а вие може да изненада приятелите си и семейството си тухлени творения, било то гараж или лятна кухня, и, може би, и къща страна.

Как да си направите тухлена зидария 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за зидария от тухлени стениТехнология за зидария от тухлени стени
Независими зидарииНезависими зидарии
Основни типове тухлена зидарияОсновни типове тухлена зидария
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Как правилно да се определи количеството тухли в зидариятаКак правилно да се определи количеството тухли в зидарията
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Как да се изгради един тухла бризьорКак да се изгради един тухла бризьор
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
» » Как правилно да слагате тухлите сами
© 2021 BggeHat.com