Тухлена зидана технология

Този материал адекватно се доказа. Използвайки тухла, можете да реализирате всичките си архитектурни идеи, с правилното инсталиране, което можете да направите без допълнително облицоване, което ще спести както пари, така и разходи за труд.

Видове тухли

Сортове от тухли.

Материал за работа

Минимум от това, което трябва да готвите за работа:

  • тухла (препоръчително е да се подготви за 15 повече от изчислената сума);
  • цимент;
  • пясък;
  • смесителен резервоар;
  • лопата;
  • шевове (приложими за поставяне под замазката);
  • мозък;
  • plumb bob;
  • равнище;
  • ъгъл на строителството.

Подготвителни манипулации с основата

Инструменти за тухлена зидария

Инструменти за тухлена зидария.

Равнината на основата трябва да бъде изравнена, а след това да се пристъпи към изграждането на стени. След изравняване направете хидроизолационни работи. Най-лесният начин да направите това е да покриете цялата повърхност с двуслойна рубероидна лента. След това трябва да проверите качеството на повърхността с ниво. Коригирайте възможните неравности с помощта на решение.

В зидарията се използва стандартна минерална смес от цимент и пясък. Пропорцията се взема, както следва: 1 част цимент, 4 пясък или 1 до 6, съответно. Основната функция на композицията е да се избегне "ходенето" на тухлите.

Зидарията се изпълнява така, че тухла да получава товари само при компресиране или изместване, а не върху сълзи. Поради това, решенията често са доста тънки. Понякога, за да подобрите индекса на пластичност, добавете глина, вар, тези материали са в състояние да подобрят, да увеличат потока.

Според някои мнения, вар се заменя с детергенти: течен сапун, прах за пране. Въпреки това, това не е съвсем правилно, сместа, приготвена по този начин, не е подходяща за работа по поставяне на кухи тухли, защото тя ще изтече в кухини, пукнатини. Това значително ще намали изолационните свойства. Разтворът се приготвя чрез сухо смесване на компонентите с вода.

Подреждане на тухлена основа

Основаване на тухли.

Ако работите с голям обем от тухли, не подготвяйте всичко необходимо, защото ще се втвърди. Не бъди мързелив, за да ремонтирате няколко дози.

За да приготвите състава, изсипете необходимия обем пясък, добавете цимент към него, разбъркайте го с последователността на това действие, излейте вода, не забравяйте да добавите пластификатор, стигнете до единна маса.

Сместа за зидария прилича на мед (дебел) или извара.

Прости основи на процеса

На първо място, са разположени ъгли, които надвишават височината на средната част. Тази асиметрия се извършва за монтиране на маяци, за да се фиксира кея, който контролира височината на зидарията. За да се избегне увисване, тя е добре опъната, тъй като поддържащите елементи са допълнителни тухли по периметъра, които изпълняват функцията на doppjamachka.

За да се извлекат необходимите ъгли, е подходящ редът, който представлява плоски метални ъгли. Удобството се състои в възможността за поставяне на етикети според нивото на зидарията. В ъгловите части, първите тухли се поставят в съответствие с индикаторите за ниво, а след това двойките скоби се закрепват към поръчката.

Вертикалните параметри могат да бъдат запазени с помощта на оребрени бомби. Кеята също е издърпана над поръчката (маркиране). Дължината на стената, която не надвишава 3 м, може да бъде наблюдавана от дълги алуминиеви ъгли. С тяхна помощ можете да проверите правилността и хоризонталността на зидарията. При извършване на работа, не забравяйте за обвивката на тухлите: конецът трябва да съвпада точно в съседните редове. След 5 реда се поставят укрепващи решетки.

Характеристики на сортовете тухли

Характеристики на сортовете тухли.

За да направите приблизително изчисление на материалите, трябва да подготвите прилично оформление: изчертайте тухлените слоеве. Стандартните размери за тухли са 250х120х60 мм, но някои производители правят свои собствени настройки на тези стандарти, като леко променят размера.

Технология на леката зидария. За да изпълнявате зидария, трябва да знаете основната технология на този случай. Повечето нискоетажни сгради издигат леки стенни конструкции. Те са направени от две верстови стени (половината тухла), разликата се определя чрез изчисление на топлинната техника. След това тази празнина се запълва с лек бетон или блок-лайнери. Понякога бетонът се заменя с топлоизолационни насипни материали, но те са по-малко ефективни, защото след известно време се свиват, местата се образуват в зидарията, която ще бъде издухана.

Процесът на полагане на леки стенни конструкции включва използването на дървен материал, слаган в скрап. Неговата последователност се редува в този случай с цели тухли за лъжица.
В сравнение с обикновените леки структурни решения са много по-икономични по отношение на потребяващата част (приблизително 40) и по-леки, но зидарията е трудоемка.

Във всеки от вариантите на изпълнение според височината временни прекъсвания надлъжни стени и свързваща вътрешните стени на външния (в изпълнение на конструкцията в различни периоди от време), извършена от вертикален тип или така наречените ubezhnoy Stroebe. Във вертикалата, връзките са направени от стоманени пръти (8 мм всяка), на 2 метра разстояние за укрепване на структурата. Паралелно с образуването на повърхности отвън в коридора, монтирайте куките. За допълнително усилване на зоните за проверка, включително рамки за прозорци, монтирайте антисептични облицовки от дърво.

Твърда повърхност

Схема за полагане на тухли

Схемата зидарство.

Техниката на полагане на тухли осигурява наличието на квалифицирани работници, които ще могат да се справят с инсталации, закачвания, да осигуряват навременна доставка, да носят отговорност за оформлението, образуването на разтвори и т.н.

Оптималният брой хора, които работят, зависи от дебелината на стените и нивото на сложност на полагане (връзките на майстори с различен състав от 2 до 5 човека са включени).

Пристанище: инсталация



При полагане на външния гребен, кеят се инсталира отделно за всеки от редовете, когато се поставят вътрешните редове - през 2-3 реда. За да не се изплюе, сложете фаровете тухли през 4-5 метра, а втората - отгоре, за да получите необходимото фиксиране на въжето. Специалистът се занимава със скоби и аксесоари.

За да турим тухли навън, редиците на гърдите са изложени отвътре, за вътрешния ред - отвън. Схемата се оформя чрез спирания на два тухли, успоредни на оста, в лъжица редица перпендикулярни - в кея. Ако дебелината на стената е една и половина тухли, тогава купчините са разположени успоредно на оста. Разтворът се снабдява с лопата в достатъчно количество, за да образува хоризонтален шев, той трябва да бъде изравнен. По време на полагане на колоните, имайте предвид, че хартиените отпадъци се произвеждат в средата и се извършва изравняване.

Нюанси и етапи на зидарията

Схемата за проверка на качеството на тухлите чрез разделянето им

Схемата за проверка на качеството на една тухла чрез разделяне.

Начинът на инсталиране зависи от вида на използваните превръзки, характеристиките на състава на хоросана, характеристиките на необходимата запълваемост на шева и устройството, без крайно рязане, пресоване и изстъргване. При полагане с частично напълване тухлите се оставят обратно. Технологията предполага разпространение с вдлъбнатини от 2-3 см от разтвора, 2-3 легла с 7-8 см).

Тухличките се държат наклонени, разтворът се изравнява, а броят е достатъчен, за да образува количество шев. Освен това, тухла се придвижва към тази, изложена по-рано, разстроена е чрез натискане.

Разстоянието за нанасяне на разтвор по време на полагането на редове е приблизително 10 см, за ред лъжица - от 5 до 6 см.

Тухли обратно на гърба с две ръце незабавно. Когато зидарията е направена с помощта на метода за подрязване (предназначен за пълнене), тухлите се полагат съгласно технологията, представена по-горе. Хроматът, който е изстискан от предната страна на стените, е нарязан.

Тухлите са разположени в конструкция, която носи по-големи товари. В този случай е необходимо по-внимателно полагане на ставите. По този начин, когато полагате тухли, работникът изсипва необходимия обем на разтвора, като го притиска, а новата тухла към тухлата, положена по-рано, създава печат на шева. Експертите препоръчват хоризонталните фуги да бъдат запечатани чрез натискане на ръкохватката на маламашката и при тази манипулация необходимите уплътнения да се извършват от всички страни. Разместената част от разтвора трябва да бъде нарязана.

Видове тухлена зидария

Видове тухлена зидария.

Зидането във ваната се произвежда по метода на полутвърдата. Специалистът от ниско ниво доставя и произвежда разтвор за изравняване между подредени (verst) редове.
За да завършите обличането, ще са необходими непълни тухли. Те са подготвени в периода на работа: първоначално с чук-пикак. Инцизиите се правят от противоположните страни, след което чрез извършване на удара с пикапа маркираната част се прекъсва. Що се отнася до сложните снопове, той се произвежда върху металообработващи машини.

Свийте шевовете веднага след работата по полагане на новите четири или три реда. Първо, вертикалните шевове се разширяват, след това шевовете се правят хоризонтално, те се почистват с парцали. Струва си да се отбележи, че такива бродирани шевове придават по-привлекателна текстура.

Леки конструкции

В зависимост от структурното решение на стената се установява редът на зидарията. По време на конструкцията на светлата стена тухлената конструкция, оформена като външен венец, е разположена от вътрешната страна, от вътрешната страна - напротив.

Важно! Тухла е поставена изключително в хватката, ставите са внимателно запълнени със смес от разтвори.

Метод за полагане на огнеупорни материали

Структурите, които трябва да се използват, когато са изложени на повишени температурни условия, изискват специфична зидария с използване на устойчиви материали. Това са промишлени пещи, въздухонагреватели, котли и др. е необходимо те да бъдат изградени от огнеупорен материал. Такива тухли трябва да се съхраняват в склад, разположен в обекта в специални опаковки, разделени на класове и марки (ако е необходимо), те трябва да бъдат защитени от влага.

Преди работата на зидарията тухлите са отхвърлени, в които се отблъскват ъглите, ребрата или пукнатините. При извършване на най-важното полагане, където дебелината на конеца надвишава 1 мм, тухлите допълнително се сортират по размер, тъй като нестандартните образци ще доведат до увеличена дебелина на конеца. В огъня шевът не е толкова силен, колкото тухлите! Дебелината зависи от температурата: колкото по-високи са, толкова по-тънки са ставите.

Тухлена зидария

Полагане на тухли в скобата.

Има разбивка по дебелина на шева:

  • І - не повече от 1 мм;
  • ІІ - 2 мм;
  • ІІІ - 3 мм;
  • ІV - повече от 3 мм.

Изброените опции не включват най-проблематичния стил, шевовете в него до 0,5 мм. Дебелината се счита за подходяща, когато сондата е със същата дебелина като шева и ширина от 15 мм може да я проникне на дълбочина не по-голяма от 20 мм.

При поставянето тухлите първоначално се избират, тухлите се приспособяват един към друг, размерът на разликата между тях се проверява с помощта на манометър. Ако е необходимо, те се търкалят сухи, годни. Освен това, тухла се отстранява и поставя една до друга по реда, който преди е бил инсталиран при полагане на конструкцията.

Важно! Химическият състав задължително трябва да бъде близо до използваните тухли.

По този начин огнеупорните тухли се полагат върху разтвор, който съдържа огнеупорни глини, шламови прахове и други подобни. На територията на строителството се приготвят разтвори от сухи смеси (виелица), съставките се смесват добре. За да се подобри гъвкавостта на содата (калцинирана) или глина (с огнеупорни характеристики) се добавя към разтвора.

Представените технологии възприемат наличието на определени умения и знания. Тухлените работи трябва да се извършват от няколко специалисти въз основа на техническите изисквания. За да получите надежден дизайн, купувайте само висококачествени материали и се консултирайте със специалисти. След това къщата ще се превърне в надеждна крепост, чийто експлоатационен период ще бъде много дълъг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на баня с тухлиИзграждане на баня с тухли
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Как е изграждането на тухлена баняКак е изграждането на тухлена баня
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
» » Тухлена зидана технология
© 2021 BggeHat.com