Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария

Тухлена зидария - цена на квадратен метър и кубичен метър зидария 1Една от основните разходи за построяването на къща и фасадата е тухлена зидария

. Цената на тухли от различни видове тухли варира понякога, както и цената на тухлена зидария зависи от вида зидария.

Крайната тухлена зидария, чиято цена е много различна от течението, също е разделена на основната и облицованата, която също се оценява по различен начин от изпълнителите.

Тук ще разгледаме основните видове зидария и използвани материали и ще цитираме цената за зидария в различни версии.

Комплексна зидария на стените под насипа

Основният тип модерна зидария по време на строителството ще бъде сложна зидария. Цената на този вид работа ще бъде обвързана с обемите, измерени в кубични метри.

В съвременното строителство една твърда тухлена стена с дебелина повече от 1 тухла не е била използвана дълго време, тъй като основният тип огради. По-често използваният пай под формата на блок с тухлена облицовка или каменна зидария, изпълнена с високоефективна изолация.

Измерването на този вид работа в квадратни метри на стената, построена, би било погрешно, тъй като дебелината на стената за различните сгради или за различните региони ще варира.

Например, стената от газобетон блокира дебелина 250 мм, изолирана с ефективна дебелина на изолацията 100 мм и облицована с тухли (слой от 1 тухла - 120 мм). Ето една от най-често срещаните опции при изграждането на малка частна къща. Бетоновият бетон може да бъде заменен с газ-силикат или с експандиран глинен бетон.

Цената на полагането на такъв пай е 2500 рубли за 1 кубичен метър.

Естествено, вътрешната стена на газобетон и външната стена на тухла трябва да бъдат свързани помежду си. За това се използват базалтови връзки или армировка от фибростъкло. Металните фитинги не се използват, тъй като металните форми в стените на студените мостове от външния слой към вътрешния.

Зидария - цена на квадратен метър и кубичен метър зидария 2

Грубоване и довършителни работи на тухлени прегради

Вътрешните прегради могат да бъдат направени от тухли. Дебелината на тези прегради е рядко повече от 120 мм, тоест, разделянето се поставя в половин тухла. Не обърквайте вътрешната преграда с вътрешната опорна стена. Носещата стена може да бъде с всякаква дебелина, която се изчислява въз основа на цялостната конструкция на къщата и зависи от натоварването на външните и вътрешните носещи стени.

Ако вътрешната тухлена преграда е измазана или ще бъде защитена от GKL, възможно е да се извърши зидарията. В този случай, шевовете не са счупени, тухла може да се използва от обикновените, тухлени дефекти, без значение. Основната задача е да се поддържат линейните размери на вътрешната преграда и да се издържа на вертикалата.

Цената на полагане на вътрешната преграда на тухла в черно - 400 рубли на 1 квадратен метър. Обхватът на работа се измерва в квадратни метри, тъй като стената е еднаква и дебелината не се променя.

Ако вътрешният дял вече не е покрит, тогава зиданните работи се извършват в чиста версия. Използва се лицева или декоративна тухла, шевовете се разширяват.

Цената за завършване на вътрешните прегради с довършителни или декоративни тухли е 800 рубли на 1 квадратен метър.



Зидария - цена на квадратен метър и кубичен метър зидария 3

Облицована с тухлена фасада

Почти всяка фасада на къщата може да бъде украсяват с декоративни тухли. Дори ако не сте оставили външната част на решетката на място под подложката, тя може да бъде подредена чрез поставяне на специални дюбели в стените.

Облицовката на фасадата обикновено се извършва с дебелина от половин тухла, която е 120 мм. Естествено, преди да започнете да гледате фасадата с такъв тежък материал като тухла, трябва да изчислите бъдещото натоварване на основата или на стените в случай на използване на стенна система за закрепване. Светлите стени от газобетон или пенобетон не могат да бъдат облицовани с тухли без опора върху основата. Здравите тежки стени, например от блокове от експандиран глина, могат да бъдат облицовани с декоративни тухли, с помощта на стенната система за закрепване.

Цената на лицевата страна на фасадата с декоративна тухла е 800 рубли на 1 квадратен метър.

Облицовка на преградки от силикатни блокове

Разделянето на силикатни блокове позволява бързото издигане на преградите вътре в кутията. Такива прегради са лесни за получаване и могат да се основават на припокривания, разположени върху дървени трупи.

Освен това в допълнение към тези прегради можете да записвате добри звукоизолиращи свойства в сравнение с тухлени стени.

Тъй като линейните размери на блоковете са 200х300х400 мм, зидарията на стените на такива блокове се прави по-бързо, отколкото от тухлите. Съответно разходите за зидани работи са по-ниски.

Разходите за подреждане на вътрешни прегради от леки блокове са 330 рубли на 1 квадратен метър.

Зидария - цена на квадратен метър и кубичен метър зидария 4

Тухлена зидария и стълбове

Фасадата на къщата е не само стените. Подкрепящите стълбове и колони също са свързани с фасадата. Полагането на тези фасадни елементи може да бъде направено както с тухли, така и с обикновени.

В случая с използването на облицовъчни тухли, шевовете са счупени, дефектите от зидария са неприемливи.

Разходите за изграждането на стълбове и колони на фасадата на сградата използвайки облицовъчни тухли е 1,800 рубли за 1 кубичен метър.

Пристройки, огради и беседки

Цената на зидарията при строителството на тухлени постройки, беседки, арки или огради е различна и зависи от архитектурната сложност на обекта.

Цената ще варира от 340 рубли на 1 кв. М тухлена ограда до 2300 рубли на 1 куб.м от зидарията при издигането на беседка или дъга.

Зидария - цена на квадратен метър и кубичен метър зидария 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
» » Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
© 2021 BggeHat.com