Независими зидарии

Тухла - първият изкуствен материал, от който започнаха да се строят пробни сгради. Въпреки развитието на съвременните технологии, които развиват все по-модерни строителни материали, те все още остават в търсенето. Въпреки, че съвременните майстори и предизвикват своите предимства и недостатъци.

Основните видове едноредна система за зашиване

Основните видове едноредна система за зашиване.

Засега съществуват изисквания за изпълнение на строителни работи, тъй като това зависи от правилното полагане на тухла, започвайки с компетентен избор на материал и завършвайки с метода на полагане на редицата.

Разнообразие от тухли за строителство

Зиданието води до изстискване на лъжица външни вериги

Масонството е начин да се натисне една лъжица от редици от външен венец: 1-4 - последователност от действия.

Най-популярната тухла в строителството е червена или силикатна, която има бял цвят. Ако е необходимо да се оформят стените, се използва жълто. Такъв строителен материал може да бъде кухи или твърди, с кухини с кръгла или правоъгълна форма.

В зависимост от обхвата на приложение се разграничават следните типове:

  1. Пълна тухла.

Основният й цвят е червен. Използва се при полагане на подпорни стени, колони, арки или колони. Такъв материал има повишена устойчивост на ниски температури, докато техните различия не са неприемливи за него и не оказват влияние върху неговата оригинална форма. Според стандартите порьозността на такава тухла трябва да варира от 8 до 20.

Тази марка тухли е достатъчно груба, за да се докосне, така че след полагането й повърхността е допълнително измазана, в противен случай стените ще изглеждат объркани и груби.

  1. Куха тухла.

Предлага се в няколко цвята: бледо червено или тъмно червено, кафяво или жълто. Тъй като тази марка има високи показатели за топлоизолационни свойства, тя се използва за полагане на външни стени. Благодарение на своята глупост, такава тухла има леко тегло, но това не влияе на нейната сила по никакъв начин. Ето защо, в случаите, когато е необходимо да се намали натискът върху фундаменталната основа, той е приложим за конструкцията на носещи конструкции.

Кухата тухла има няколко форми:

  • чрез и не чрез;
  • прорез подобни;
  • овална;
  • кръг;
  • квадрат.
Зидария по начина на края на лъжицата (a) и свързващото вещество (b) редове на външния венец

Зидария по начина на края на лъжицата (a) и свързващото вещество (b) редове на външния венец: 1-3 - последователност от действия.

За да се образуват с марка чрез диаметър на отвора не трябва да надвишава 1,6 cm, а за отвори ширина междина трябва да бъде 1.2 см. Това разположение позволява да се поддържа добра топлопроводимост, защото по време на полагане всички кухини са запълнени със сместа. Поради намаленото количество суровини по време на производството на тези марки, цената на такъв строителен материал е доста достъпна.

  1. Тухла за облицовка.

Цветът на този материал е силно повлиян от суровините, така че цветът може да бъде светло жълт и тъмночервен. Технологията на производство на този модел позволява да се постигнат високи показатели за устойчивост на влага и замръзване.

След като се полагат такива тухли, няма нужда да се занимава с допълнително боядисване, тъй като облицовката има доста представителен вид.

  1. Изглежда тухла.

Тази марка има червено-кафяв цвят. Такава зидария няма да се страхува от вода и ниски температури, така че най-често зидарията се използва за довършване на външните стени. Удобството да използвате този вид е, че в зависимост от дизайна на къщата, можете да вземете всеки цвят и форма на тухла.

  1. Остъклена тухла.

Има достатъчно широка цветова палитра. Те могат да бъдат покрити с вътрешни и външни стени.

Редът на полагане на тухли в един ред

Редът на полагане на тухли в един ред: 1 - монтажна поръчка - 2 - кея - 3 - тухлен фар.

Технологията на производство на тази марка е следната: към глинената композиция се добавят специални химически компоненти, в резултат на което при изпичането се образува стъклоподобен цветен слой. Този слой, въпреки декоративния му слой, има добра адхезия към основата, а в комплекса дава добър индикатор за устойчивост на замръзване.

Но остъклената марка е достатъчно крехък материал. Ето защо нейният обхват е много ограничен. В строителните работи на нея може да се постави панел или мозайка зидария от външната страна на къщата или на закрито.

  1. Керамичен клинкер модулна тухла.

Такава марка може да бъде бяла, сива, червена или светло кафява на цвят. Индексът на абсорбция на влагата е 0.2. Тухличките от такава тухла не се страхуват от ниски температури и имат добра топлоустойчивост. При изпичане на тухли от клинкер се прилага температура от 1800 ° C и следователно неговият капацитет за отопление и поглъщане не е по-малък от 50 цикъла.

Този модел има по-голям размер от обикновените облицовъчни тухли. Външните стени имат гладка повърхност. Clinker тип тухла осигурява по-бърза конструкция поради нестандартен размер.

Основните характеристики на понятията

Опции за полагане на тухли

Варианти на тухли.

Има терминология, чието познание ще помогне да се разберат основните понятия:

  1. Легло - горната или долната равнина на тухла, която е с най-голям размер. Когато се полага от тази страна, се прилага решение и серията се вписва в него.
  2. "Лъжиците" са странични лица, които могат да се видят в готовия, подреден ред.
  3. "Tychki" - най-малката по отношение на площта на повърхността на тухла.

Обикновено дебелината на стената се измерва в тухли, чиято дължина е 25 см зидария стена може да бъде polkirpicha -. 12.5 cm, тухла - 25 см, две тухли - 50 см, три тухлени -. 75 см обаче последния вариант се използва съвсем рядкост.

Стандартната единична тухла има размери 25x12x6,5 см, а сгъстеният изглед е 25x12x8,8 см.



Често, полагане на ред се прави с легло от тухли, ако работата не се извършва по изграждането на преградни стени или корнизи.

Тухлените зидове могат да бъдат произведени по три начина:

  • в състояние;
  • в трюма;
  • с подрязването.

Изборът на метода е повлиян от много фактори, включително температурните индекси на района, където се извършва строителството, вида на използвания хоросан, вида на самата стена и избрания вид тухли. И, разбира се, опитът на капитана също е важен.

Основни работни инструменти

Схема на многоредова система от превръзки

Схема на многоредова система от превръзки.

Качеството и надеждността на сградата зависят от правилно избраните инструменти. Ето защо е необходимо предварително да се погрижите за:

  • мистрия (мистрия);
  • Kirke-чук;
  • фугиране;
  • ниво сграда;
  • олово;
  • мозък;
  • се произнесе.

Една бродерия е инструмент с жила, чрез който се образува шев между тухли, което му дава полукръглен или ромбичен профил. Вертикалната стена се контролира от вертикална линия, а хоризонталното ниво е нивото на сградата.

Правилото е метален или дървен владетел (1,5-2 м), който помага да се контролира линейността на видимия ред тухли.

Какво трябва да бъде решението?

Животът на сградата ще зависи пряко от качеството на свързващото вещество. Необходимите компоненти за разтвора са цимент и пясък. Само преди началото на шлайфане пясък трябва внимателно да се пресяват.

В зависимост от съотношението разтворът може да бъде по-мобилен (ако пясъкът преобладава) и по-малко мобилен (ако преобладава циментовият прах). За такива цели също се използват цименто-варови и цименто-глинени разтвори. Тези смеси най-добре се използват при работа с твърди тухли, тъй като кухините ще изискват прекомерна консумация на разтвора, тъй като всички прорези на отвора ще бъдат запълнени от тях.

За да се определи свойството на пластичността, майсторите използват инструмент като референтен конус.

На повърхността му има разкъсвания, при които пластичността се определя по време на потапяне в разтвор.

Начини за поставяне на тухли

Както вече бе споменато по-горе, има три варианта за подреждане, всеки от които има свои собствени характеристики. Най-добре е да потапяте тухла преди да започнете зидарията. По този начин той няма да вдигне влагата от разтвора на свързващото вещество. Зидарията се извършва равномерно по периметъра на конструкцията, в противен случай натоварването на основата ще бъде частично, което може да доведе до нейното унищожаване или изкривяване.

схема на особеностите на тухли от зидове, ъгли и стени

схема на особеностите на тухли от колони, ъгли и стени.

Опции за полагане на тухли:

  1. Зидария в задната част.

С този метод консистенцията на сместа не трябва да бъде прекалено гъста. Полага се върху стената от равномерен слой, оставяйки малки "легла" по краищата. По-късно те ще запълнят вертикалните шевове. Средата на "леглото" трябва да бъде около 3 см.

Самата тухла е поставена с легло с изместване от 8-10 см спрямо предната. По-нататък се завърта и натиска върху долния ред, който е поставен по-рано. В този случай, трябва да се образува приток на смес преди "удари" на тухла. Чрез кликване върху тухли, такъв остатък запълва не само хоризонталните, но и вертикалните шевове. С помощта на върха на върха се премахват излишните разтвори и всички шевове са внимателно гравирани.

  1. Облицовката се използва при работа със закачалки и лъжици. Такава работа се извършва само с помощта на твърдо решение, докато повърхността на стената трябва да бъде бродирана.

С това полагане, сместа се прилага на разстояние 10-15 см от стената, така че няма удебеляване. При този метод разтворът е подравнен с гърба на мистрия, което прави възможно създаването на легло за 5 барабани или 3 лъжици тухли едновременно. Когато тухла се полага върху повърхността по време на полагането, тя се пресова с мистрия, след което се изважда рязко. По този начин се създава фиксиране на 2 вертикални лица между редица съществуващи тухли. Излишъкът от разтвора се отрязва.

Благодарение на този метод на слагане, шевовете ще бъдат напълно запълнени. Но ако се окаже добре, тогава трябва да се погрижите за допълнителната армировка - подсилване.

Каква е връзката на шевовете при полагане на тухли?

Пример за изчисление на тухли за зидария

Пример за изчисляване на тухли за зидария.

Тази процедура е предназначена за укрепване на сградата, тъй като тя помага да се създаде солидност. Обличането се извършва с помощта на определен метод за полагане на тухли. Прилага се за ъглите, ставите и местата, където стената губи своята правота.

Методите на превръзка са:

  • надлъжна;
  • кръст;
  • вертикално.

Използва се първият метод, за да се избегне разслояването на стените, а също и за равномерното разпределение на целия товар. Втората опция помага за свързването на тухлите надлъжно, което води до разпределението на целия товар равномерно на всяка точка от дебелината на зидарията.

Но след като заслужава да се отбележи, че ако зиданната стена е направена на една четвърт или половина от тухла, тогава само превръзката няма да бъде достатъчна. Необходимо е тази стена да бъде укрепена допълнително. За да направите това, можете да използвате армировка с метална мрежа, а за по-сериозни случаи - с фино армиране.

Всъщност, когато полагате тухли, опитът играе огромна роля, тъй като в този процес е важно да се спазва правилната геометрия на стаята. Най-доброто е да се доверите на професионалистите или поне да направите всичко под надзора на надзирател. Той ще може да уточни в началния етап всички недостатъци, които могат незабавно да бъдат коригирани. В противен случай всички усилия и инвестирани средства няма да бъдат оправдани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Ефективна тухлаЕфективна тухла
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
» » Независими зидарии
© 2021 BggeHat.com