Ремонт на характеристики на комини

Димоотводните тръби трябва да се разглеждат като специална инженерна структура под формата на кула, която действа като неразделна част от промишлени предприятия и топлоелектрически централи. Ремонтът на индустриални тръби предполага голямото значение на такъв метод като индустриалното планинско катерене.
Според проучване на тухлени комини, които се експлоатират за достатъчно дълъг период от време, често разкрива всякакви дефекти, които трябва да бъдат разгледани веднага. На тухлени комини най-често дефект пукнатини от различни видове, "растеж" тухлена зидария защото сулфатиране разтвор лющене тухла pustoshovka, лоша адхезия на тухли с хоросан.

При определени условия този вид щети може да представлява сериозна опасност от пълно унищожаване на част от тръбата или нейния колапс. Най-опасният вид щети са хоризонталните пукнатини. Опасността от такъв дефект се крие във факта, че част от тръбата, разположена над пукнатината, остава само за собственото си тегло. Големите хоризонтални пукнатини също са много опасни и показват потока на част от тръбата, разположена над формираната пукнатина.

По правило ремонтът на котлите Белгород се извършва чрез срязване и последващо уплътняване със специални разтвори или топлоустойчиви уплътнители. Доста често дефектите, описани по-горе, могат да се формират в областта на главата на тръбата.



Преместването на главата с багажника на тухлена тръба е много сложна работа и като правило е скъпа. Заедно с разходите за ремонт, извършването на такава работа е свързано с голям обем подготвителни операции, задължително ограничаване на присъствието и движението на хора или оборудване около съоръжението, на което се извършва работа.

За да извършите инспекцията и последващия ремонт на комините, първо трябва да решите как да го изкачите. Отлично решение ще бъдат скобите в тръбата или стълбата. Но често такива адаптации липсват. В този случай е необходимо да се помогне на индустриалните алпинисти, които се изкачват на тръбата поради своите умения и способности. Във всеки случай такава работа на височина е неразривно свързана с висока степен на опасност и риск. Следователно само професионалистите трябва да се доверят на ремонта на комините.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на отопление на пещ със собствени ръцеРемонт на отопление на пещ със собствени ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Коминът в бара се монтира оптималната тръба и тръбатаКоминът в бара се монтира оптималната тръба и тръбата
Комини за котли със собствени ръцеКомини за котли със собствени ръце
Как са пукнатини в тухлени стениКак са пукнатини в тухлени стени
Какво представлява котелът за хидролиза?Какво представлява котелът за хидролиза?
Избор на комин за баняИзбор на комин за баня
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Ремонт на пукнатини в санитарен фаянсРемонт на пукнатини в санитарен фаянс
Ремонт на зидарияРемонт на зидария
» » Ремонт на характеристики на комини
© 2021 BggeHat.com